Pirmasis kelialapis - Kiūpelių šeimynai

Pirmasis kelialapis - Kiūpelių šeimynai

Klaipėdoje 39-asis Kazimiero Budrio šeimų krepšinio turnyras startavo Kiūpelių šeimynos pergale. Ši klaipėdiečių šeima triumfavo turnyre, skirtame Vladui Knašiui atminti.

Šiame turnyre varžėsi šešios komandos, suskirstytos į du pogruopius. A pogrupyje varžėsi Kiūpeliai, Bergaudai ir Navardauskai (visi - iš Klaipėdos). B pogrupyje kovojo Budriai (Klaipėda), Tamošauskai (Mosėdis), Stonkai (Kretinga).

Kiūpeliai rezultatu 42:34 įveikė Bergaudus ir rezultatu 53:33 nugalėjo Navardauskus bei iškopė į finalą. Navardauskai rezultatu 41:24 nugalėjo Bergaudus ir tęsė kovas dėl trečiosios vietos.

Kitame pogrupyje Stonkai rezultatu 54:32 įveikė Budrius ir rezultatu 49:33 nugalėjo Tamošauskus.Pastarieji rezultatu 56:34 įveikė Budrius.

Taigi, finale Kiūpeliai rezultatu 39:28 nugalėjo "nukraujavusius" Stonkus ir iškovojo pirmąjį kelialapį į finalinį K. Kudrio šeimos krepšinio turnyrą. Mažajame finale Navardauskai rezultatu 41:38 įveikę Tamošauskus. Penkti liko Bergaudai. Šešti - Budriai.

Atrankinės rungtynės į finalinį K. Budrio turnyrą dar vyks šešiuose Lietuvos miestuose. Po šių dvikovų paaiškės, kurios komandos iškovos kelialapius į gegužės 29-31 dienomis vyksiantį turnyro finalą. Lemiamas etapas, kaip jau tapo įprasta, vyks Klaipėdoje.

Priminsime, kad visame pasaulyje analogų neturinčias varžybas K. Budrys pradėjo rengti 1977 m. Po pirmųjų rungtynių uostamiestyje turnyras greitai tapo respublikinis, vėliau - Pabaltijo ir buvusios Sovietų Sąjungos. Šeimų dvikovos taip išpopuliarėjo, kad išplaukė ir į tarptautinius vandenis.

K. Budriui pavyko įgyvendinti dar vieną savo sumanymą ir įkurti Lietuvos šeimų krepšinio lygą. Prie šios idėjos įgyvendinimo aktyviai prisidėjo ir olimpinis čempionas Modestas Paulauskas bei LKF viceprezidentas klaipėdietis Rimantas Cibauskas. Pastarasis ir tapo Šeimų krepšinio lygos prezidentu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder