Pirmadienį Klaipėdoje - neįgaliųjų sporto šventė

Pirmadienį Klaipėdoje - neįgaliųjų sporto šventė

Gruodžio 3-iąją (pirmadienį) pasaulis mini Tarptautinę žmonių, turinčių negalią, dieną. Šią dieną įvairiose šalyse yra organizuojami įvairūs renginiai, skirti atkreipti dėmesį į pagalbą neįgaliesiems, į neįgaliųjų integraciją. Klaipėdos miestas taip pat turi tradiciją šią datą paminėti aktyviai, kasmet kviečiant neįgaliuosius į Klaipėdos lengvosios atletikos manieže organizuojamą sporto šventę.

Ši diena yra skirta neįgaliems vaikams ir suaugusiesiems, kurie pasiryžę rungtyniauti populiariausių sporto šakų varžybose - bočios, krepšinio (3x3), stalo teniso, smiginio, kulkinio šaudymo, kvadrato, rankų lenkimo, figūrinio važiavimo vežimėliais ar linksmųjų estafečių.

"Intelektualaus sporto mėgėjų laukia šaškių turnyras, taip pat dalyviai turės galimybę išbandyti tarp neįgaliųjų itin populiarėjantį badmintoną ar irklavimą treniruokliais "Concept2". Išskirtinį pasirodymą surengs neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" breiko šokių kolektyvas ir bus dar daug visko. Renginys visiems yra nemokamas, laukiami ne tik sportuojantys, bet ir juos palaikantys", - sakė Klaipėdos LAM renginių organizatorius Darius Raišutis.

Priminsime, kad rugpjūčio mėnesį Klaipėdos centriniame stadione vyko pirmasis žmonių, turinčių negalią, sporto festivalis, sutraukęs arti 200 dalyvių. Tuomet vyko nuoširdus bendravimas, liejosi teigiamos sporto emocijos ir buvo išdalinta krūva medalių bei apdovanojimų.

Tuomet buvo pripažinta, kad toks festivalis - puiki proga į vieną vietą susiburti negalią turintiems žmonėms ir kartu smagiai bei aktyviai praleisti laiką, pabendrauti.

Buvo pripažinta, kad neįgaliųjų sporto festivalis išsiskiria gausybės sportinių ir sportiškų renginių mozaikoje jautrumu ir dvasingumu.

Žmonių, turinčių negalią, sporto festivalio atidarymo metu Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Anatolijus Čupkovas išreiškė viltį, kad šis festivalis Klaipėdoje taps tradicinis ir kasmet vis plėsis.

Renginio programa:
9.30-10 val. - dalyvių registracija;
10 val. - šventės atidarymas (BĮ neįgaliųjų centro "Klaipėdos lakštutė" šokių kolektyvo pasirodymas, sveikinimo žodis);
10.15-13.30 val. sporto varžybos, individualių rungčių nugalėtojų apdovanojimai;
13.30-14 val. - apdovanojimai, padėkos.
Renginys vyks BĮ Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokykloje (Taikos pr. 54).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder