Pirmadienį - desertas futbolo gurmanams "El Clasico"

Pirmadienį - desertas futbolo gurmanams "El Clasico"

Pirmadienis viso pasaulio futbolo gerbėjams - tikra šventė: šįvakar vyks "El Clasico" vadinamos rungtynės tarp amžinų priešų - "FC Barcelona" ir Madrido" "Real".

Ispanijos aukščiausios futbolo lygos rungtynės, kuriose susitiks stipriausiais pasaulyje laikomi klubai, Barselonoje prasidės pirmadienį 22 val. Lietuvos laiku. Jas tiesiogiai transliuos "Sport 1" televizija.

Paskutiniuosius keturis principinių varžovų susitikimus laimėjo "FC Barcelona", o "Real" pergalę paskutinį kartą šventė 2008 metais, gegužės 7-ąją. Tąkart Madrido klubas laimėjo namuose, o varžovų aikštėje paskutinį kartą triumfavo 2007-ųjų gruodžio 23-ąją.

"Real" vyriausiasis treneris Žoze Murinjo - bene nelaukiamiausias svečias Barselonoje. Šiame mieste jis iki šiol pravardžiuojamas vertėju, mat 1996 metais jo pareigos klube buvo būtent vertėjauti treneriui Bobiui Robsonui.

"Buvo puiku grįžti į Barseloną su "Chelsea" ir "Inter", bet grįžimas su "Real" bus net saldesnis. - Apie pirmadienio "El Clasico" kalbėjo Ž. Murinjo. - Niekas neis namo  verkdamas jei pralaimės. Tai nebus lemiamas žaidimas, čempionatas po šių rungtynių nebus pralaimėtas."

Kalbėdamas apie sugrįžimą, strategas turėjo omenyje 2006-2007 metų Čempionų lygos sezoną, kai jo vadovaujamas Londono "Chelsea" grupės rungtynėse įveikė ir lygiosiomis sužaidė su "FC Barcelona" grupės rungtynėse, bei praėjusio sezono lygos pusfinalį, kuriame su Milano "Inter" taip pat nugalėjo Barselonos futbolininkus.

"FC Barcelona" vyriausiasis treneris Pepe Guardiola apie mačą kalbėjo ne taip emocingai.

"Kad ir kas laimėtų šį mačą, bus lygos čempionu tik savaitę. Mes praleidome per daug laiko, kalbėdami apie tai. Aš negaliu sulaukti susitikimo pradžios", - sakė jis.

Visų akys krypsta ir į geriausius pastarojo meto pasaulio futbolininkus, atstovaujančius priešingoms stovykloms - "FC Barcelona" lyderį Leonelį Mesį ir "Real" žvaigždę Krištianą Ronaldą bei jų mikrodvikovą: kuris pasirodys geriau.

L. Mesis prieš varžybas teigė esąs įsitikinęs, jog varžovai atvyksta siekdami keršto ir pasakė, kad Ž. Murinjo atėjimas į "Real" sustiprino šią komandą.  

Tuo tarpu K. Ronaldas niekais pavadino kalbas apie jo ir L. Mesio dvikovą bei pridūrė, kad nėra apsėstas noro šių varžybų metu pelnyti įvarčio - svarbiausia, kad jo klubas laimėtų ir tiek.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder