Piešiniuose ant drobės - sporto tematika

Piešiniuose ant drobės - sporto tematika

Sportas, emocijos ir improvizacija gali atsispindėti ne tik sporto varžybose ir renginiuose, bet ir meno kūriniuose. Tą įrodo bendras Klaipėdos miesto lengvosios atletikos (LAM) ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklų projektas ir jaunųjų menininkų kūrybos darbai.

Projekte dalyvauja vyresniųjų klasių Adomo Brako dailės mokyklos mokiniai, tapoma akriliniais dažais ant drobės.

Mokytojų mintys

Anot projekto koordinatoriaus, tapybos mokytojo Alfonso Lekavičiaus, nors projektas trumpam ir pristabdytas dėl karantino, tačiau "tiek menininkus, tiek sportininkus sieja bendras minties judesys - finišas!"

Kitas Adomo Brako dailės mokyklos mokytojas - Augustinas Burba pabrėžė, kad dažnai sportininkų asmeninės bei komandinės pergalės siejasi ne tik su fiziniu pasiruošimu, bet ir mokėjimu improvizuoti, būti kūrybiškiems.

"Meno ir sporto sintezė - tarsi sveikas žmogus, turintis platų akiratį", - kalbėjo A. Burba.

Idėja gimė pernai

Klaipėdos miesto lengvosios atletikos (LAM) ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklų idėja per kūrybą surasti meno ir sporto bendrystę gimė praėjusiais metais. Tuomet buvo nutapyti šeši su sportu susiję paveikslai, dirbo dešimt vaikų.

2019 metais dažniausiai buvo renkamasi vandens sporto tematiką.

Šiemet tapomi nauji kūriniai ir, kai pagerės situacija dėl COVID-19, juos planuojama pristatyti Klaipėdos sportininkų namuose-muziejuje.

Šiemet darbuose atsispindi gausybė sporto šakų. Tarp jų - ir žaismingi šachmatai, lengvoji atletika, vandens sportas, buriavimas, karatė, futbolas, krepšinis bei dviračių sportas.

"Pagrindinis mūsų tikslas - sporto viešinimas ne tik per rezultatus ir pasiekimus, bet ir per meną, piešinius, fotografijas. Sportas turi būti matomas, apie sportą turi kalbėti ne tik sportininkai, bet ir menininkai, ir eiliniai miestiečiai", - pabrėžė laikinai LAM direktoriaus pareigas einantis šios įstaigos renginių organizatorius Darius Raišutis.

Tiek A. Lekavičius, tiek D. Raišutis akcentavo, kad sportas - savotiškas menas.

"Tiek sporte, tiek mene yra siekiama aukščiausių rezultatų, tobulybės. Juk ir sporte, ir mene yra reikalingas tiek talentas, tiek juodas darbas. Tiek sporto, tiek meno paskirtis - sužadinti žmonių emocijas. Sąsajų - daug", - kalbėjo jie.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder