Per tris dienas - 99 paplūdimio rankinio rungtynės

Per tris dienas - 99 paplūdimio rankinio rungtynės

Klaipėdoje vis aktyvesni yra paplūdimio rankinio entuziastai: šią vasarą jau vyko keli didžiuliai paplūdimio rankinio turnyrai ir čempionatai, tačiau šįkart I-oje Melnragėje vykęs "Viesulo Taurė 2018" turnyras išsiskyrė dalyvių gausybe ir sužaistų rungtynių skaičiumi.

Į Klaipėdą sugužėjo net 30 mergaičių ir berniukų komandų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių bei svečiai iš Minsko (Baltarusija), per tris dienas buvo sužaistos net 99 rungtynės.

Tradicija tapęs ir masiškumu išsiskiriantis tarptautinis paplūdimio rankinio turnyras "Viesulo Taurė" šiemet vyko jau vienuoliktąjį kartą.

"Oras buvo geras, aikštelėse vyko įtemptos kovos, vaikai traumų nepatyrė. Mano manymu, dalyviams ir žiūrovams turnyras tikrai patiko", - sakė vienas iš renginio organizatorių Vidmantas Toliušis.

Turėjo ką veikti ir rankinio treneriai - vyko paplūdimio rankinio seminaras, kuriame apie paplūdimio rankinio subtilybes pasakojo Lietuvos U-18 merginų rinktinės treneris Klaidas Janeika. Jis yra dalyvavęs keliuose paplūdimio rankinio trenerių ir teisėjų seminaruose.

Turnyro metu vaikų dėmesį kaustė trenerių rungtynės, kuriose gausi moterų trenerių komanda po atkaklios kovos įveikė vyrų trenerių komandą.

"Vaikams buvo linksma stebėti žaidžiančius savo trenerius. Dar linksmiau jiems buvo komentuoti savo trenerių žaidimo metu padarytas klaidas", - šypsodamasis pasakojo Klaipėdos rankinio treneris V. Toliušis.

Šiame turnyre puikų pavyzdį rodė ir pirmąsias vietas iškovojo 2005-2006 metais gimusių mergaičių ir 2003-2004 metais gimusių berniukų Klaipėdos "Viesulo" komandos. Iš viso turnyre varžėsi net dešimt "Viesulo" komandų. Tarp 2003-2004 metais gimusių dalyvių klaipėdietės liko antros, tarp 2005-2006 metais gimusių berniukų "Viesulo" atstovai užėmė trečiąją vietą.

"Rankinio trenerių tradicijos teikia vilčių"

Edmundas KLIMAS, "Viesulo" sporto centro direktorius
Džiugu, kad paplūdimio rankinio turnyras "Viesulo Taurė" vyksta jau daugiau nei dešimtmetį. Tai puiki tradicija, kasmet suburianti maždaug 30 Lietuvos ir užsienio šalių rankinio komandų. Naudodamasis proga, noriu padėkoti savo sporto šakos entuziastui, kasmet nuoširdžiai šį turnyrą, taip pat ir kasmetinį Avižonio taurės turnyrą organizuojančiam Vidmantui Toliušiui. Tokia iniciatyva yra sveikintina. Džiugu, kad šis rankinio treneris, taip pat ir kiti "Viesulo" sporto centre dirbantys rankinio treneriai puoselėja rankinio tradicijas. Mūsų sporto centre yra auginami perspektyvūs rankinio žaidėjai, kurie "Viesulo" sporto centro rankinio trenerių dėka išauga į aukštesnį lygmenį ir gali atstovauti reprezentacinei Klaipėdos miesto rankinio komandai - "Dragūnui". Vaikams yra stimulas dėl ko stengtis ir tobulėti. Džiugu, kad Klaipėdoje veikia rankinio sporto piramidė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder