Pasveikintas amžinas sportininkas Kazimieras Budrys

Pasveikintas amžinas sportininkas Kazimieras Budrys

Penktadienį Klaipėdos sportininkų namuose iškilmingai pagerbtas 75-ąjį jubiliejų švenčiantis Kazimieras Budrys.

Krepšinio patriarchu vadinamas K. Budrys sportuoja nuo 1949-ųjų iki šiol ir yra gyvas pavyzdys tiems, kurie su sportu "nedraugauja".

Klaipėdoje gimęs ir augęs, tik Antrojo pasaulinio karo metus Šiauliuose su šeima praleidęs K. Budrys, kaip jis sako "sportavo viską, ką reikėjo" - žaidė rankinį, ledo ritulį, futbolą, daugiausiai - krepšinį, nemažai metų skyrė lengvajai atletikai, jį kasmet galima išvysti ir tradicinėse "Gintarinės jūrmylės" bėgimo varžybose.

Sporto renginius jis nuolat sumanydavo ir organizuodavo, nors tiesioginis K. Budrio darbas suo tuo būdavo visiškai nesusijęs: pavyzdžiui, laivo kapitono pirmasis padėjėjas ar poilsio namų direktorius. Ir dabar, dirbdamas "Neptūno" salės budinčiuoju, K. Budrys "nerimsta" ir neatsisako su sportu susijusios veiklos, su Klaipėdos komanda miesto garbę gina Lietuvos veteranų krepšinio čempionate.

K. Budrys taip pat žinomas kaip vienintelio pasaulyje šeimų krepšinio turnyro rengėjas. Jaunystėje jis buvo Klaipėdos krepšinio rinktinės žaidėjas, Lietuvos krepšinio čempionas (su Klaipėdos "Maisto" komanda). Jo laurų sąrašas itin ilgas: pasaulio krepšinio veteranų vicečempionas, Europos krepšinio veteranų čempionas ir prizininkas, apdovanotas KKSD Sporto garbės komandoro ženklu, apdovanotas LTOK olimpine žvaigžde ir ordinu už nuopelnus Lietuvai.

Pernai jis su bendraminčiais įkūrė Lietuvos šeimų krepšinio lygą, 2012 planuoja Klaipėdoje surengti Europos šeimų krepšinio čempionatą. K. Budrys šeimų krepšinio turnyrus nuolat organizuoja ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir miesteliuose.

Vakar jam buvo įteiktas ir vienas aukščiausių apdovanojimų - Sporto garbės kryžius.

"Ačiū jums visiems. Kokie čia mano nuopelnai. Gyvenau, atrodo, normalų gyvenimą ir rodytis nenorėjau. Tačiau jeigu reikėtų gyventi iš naujo, gyvenčiau lygiai taip pat", - kuklinosi prieš draugus, bendražygius ir kitus svečius K. Budrys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder