Paskutinė A lygos futbolo intriga

Paskutinė A lygos futbolo intriga

Lietuvos futbolo A lygos čempionate po 33 turo rungtynių paaiškėjo pirmos ir antros vietos savininkai. Čempionų titulą trečius metus iš eilės užsitikrino Vilniaus „Žalgiris“, sidabro medalių jau niekas nebeatims iš „Trakų“ ekipos. Vienintelė intriga liko kovoje dėl bronzos medalių. Į juos pretenduoja Marijampolės „Sūduva“ ir Klaipėdos „Atlantas“. Tačiau medalių savininkai gali paaiškėti ne futbolo arenose, o Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdininkų kabinetuose.

LFF viražai

Praėjusį penktadienį Lietuvos futbolo pasaulį supurtė žinia apie „Klaipėdos granito“ pašalinimą iš A lygos. Kaip jau rašėme, LFF Drausmės komitetas už pasikartojančius garbingo žaidimo principų pažeidimus ne tik diskvalifikavo penkis „Klaipėdos granito“ komandos žaidėjus, bet ir griežtai nubaudė patį uostamiesčio klubą. Tiesa, apie tai, kad yra pašalinti iš A lygos, klaipėdiečiai sužinojo tik rungtynių su „Trakais“ dieną. „Ryte susėdome į autobusą ir svarstėme, ką daryti. Galiausiai paskambinome į federaciją, o ten mums pasakė, kad turime važiuoti į Vilnių, - „Vakaro žinioms“ sakė „Klaipėdos granito“ vyriausiasis treneris Gediminas Jarmalavičius. - Kol važiavome, sužinojome, kad klubo vadovai pateikė apeliaciją, ji buvo priimta, tad galėsime žaisti. Bet nuotaikos buvo labai prastos.“

„Klaipėdos granito“ atstovams pavyko pratęsti klubo dalyvavimą čempionate, tačiau sudėtinga pasakyti, ar komandai pavyks užbaigti sezoną. To negalėjo pasakyti ir „Klaipėdos granito“ interesams atstovaujantis advokatas Darius Pinkevičius. „Sudėtinga komentuoti šią situaciją, nes mes nesame matę jokių LFF atlikto tyrimo dokumentų. Mes nežinome, kuo konkrečiai kaltinami futbolininkai ir klubas. LFF Drausmės komitetas pranešė, kad jų sprendimas remiasi „Sportradar“ lažybų stebėsenos sistemos ataskaita ir rungtynių tyrimo ekspertų grupės išvadomis. Kas yra tie ekspertai, mes nežinome, su jų ataskaita mūsų taip pat nesupažindino. Apeliaciją pateikėme neturėdami jokios konkrečios informacijos. Tikiuosi, kad bent jau šią savaitę pavyks susipažinti su LFF turimais duomenimis. Tada tą apeliaciją pildysime konkrečiais argumentais. Bet tikrai negaliu pasakyti, ar tai turės kokį nors efektą“, - teigė D.Pinkevičius.

LFF Drausmės komiteto sekretorius Ričardas Zdančius patikino, kad Apeliacinis komitetas atsakymą į klaipėdiečių skundą turėtų pateikti jau šią savaitę. „Tai gali nutikti ir savaitės viduryje, ir pabaigoje. Nors iš tiesų pagal mūsų nuostatus jie sprendimo priėmimui turi 14 dienų. Bet aš manau, kad taip ilgai laukti nereikės“, - pareiškė R.Zdančius.

Šansas „Atlantui“

Iš tiesų, prabangos laukti atsakingi futbolo federacijos darbuotojai neturi, nes nuo jų sprendimo priklauso ne tik „Klaipėdos granito“ likimas, bet ir dėl A lygos bronzos kovojančių komandų padėtis. Likus trims turams iki čempionato pabaigos trečią vietą užima 64 taškus surinkusi Marijampolės „Sūduva“. Trimis taškais nuo marijampoliečių atsilieka Klaipėdos „Atlantas“. Tačiau jei LFF Apeliacinis komitetas atmes „Klaipėdos granito“ apeliaciją ir pašalins šią komandą iš varžybų, visi klaipėdiečių rezultatai bus anuliuoti. Tokia įvykių eiga būtų naudinga „Atlantui“. Šį sezoną per ketverias tarpusavio rungtynes su „Klaipėdos granitu“ atlantiečiai surinko tik 7 taškus. Tuo metu „Žalgiris“, „Trakai“ ir „Sūduva“ laimėjo visas ketverias rungtynes. Anuliavus „Klaipėdos granito“ rungtynių rezultatus, atstumas tarp „Žalgirio“ ir „Trakų“ nepasikeistų, bet „Atlantas“ dviem taškais aplenktų „Sūduvą“.

Čempionų diena

Klaipėdos „Atlantas“ penktadienį tapo kito įsimintino įvykio liudininkais. Klaipėdiečiai savo aikštėje 0:1 (0:1) nusileido Vilniaus „Žalgiriui“ ir turėjo galimybę pasveikinti žalgiriečius su trečią kartą iš eilės iškovotu čempionų titulu. Vienintelį įvartį į „Atlanto“ vartus 27 min. įmušė rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Linas Pilibaitis. Nors kiek vėliau vykusiose rungtynėse „Trakai“ 3:0 (2:0) nugalėjo „Klaipėdos granitą“ ir atsilikimą nuo „Žalgirio“ sumažino iki 7 taškų, aukso medalių žalgiriečiai jau nebepaleis. Šį savaitgalį „Žalgiriui“ bus įrašyta techninė pergalė (3:0) prieš Pakruojo „Kruoją“, tad vilniečiai varžovams iš Trakų jau nebepavejami.

Kitose A lygos čempionato 33-iojo turo rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ šeštadienį namie net 5:0 (0:0) nugalėjo autsaiderius Šiaulių „Šiaulių“ futbolininkus. Nugalėtojams du įvarčius pelnė rezultatyviausias A lygos žaidėjas Tomas Radzinevičius. Jo sąskaitoje jau yra 28 įvarčiai. Utenoje šeštadienį vietos „Utenis“ savo aikštėje 3:1 (2:0) nugalėjo Kauno „Stumbro“ futbolininkus.

Turnyrinė lentelė

1. Vilniaus „Žalgiris“ 33 85

2. Trakų „Trakai“ 33 78

3. Marijampolės „Sūduva“ 33 64

4. Klaipėdos „Atlantas“ 33 61

5. Kauno „Spyris“ 33 45

6. Kauno „Stumbras“ 33 35

7. Utenos „Utenis“ 33 33

8. „Klaipėdos granitas“ 33 27

9. Pakruojo „Kruoja“* 33 20

10. Šiaulių „Šiauliai“ 33 17

*Komanda pasitraukė iš A lygos čempionato

(Vieta, komanda, rungtynės, taškai)

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder