Pasaulio prizininkai Klaipėdos valdžiai neįdomūs

Pasaulio prizininkai Klaipėdos valdžiai neįdomūs

"Dar kartą įsitikinome, kad esame niekam neįdomūs. Pietų Korėjoje vykusiame pasaulio kurčiųjų badmintono komandiniame čempionate iškovojome bronzos medalius, tačiau Klaipėdos valdžios atstovai net rankų nepaspaudė. Susidaro toks įspūdis, kad esame antrarūšiai", - kalbėjo Lietuvos rinktinės badmintono treneris klaipėdietis Antanas Narvilas.

Jis kartu su Lietuvos kurčiųjų badmintono rinktine, kurią sudaro vien klaipėdiečiai: Tomas ir Kristina Dovydaičiai, Kazimieras Dauskurtas, Ignas Reznikas, Emilija Mateikaitė ir Vaiva Žymantaitė, prieš dvi savaites grįžo iš Pietų Korėjoje vykusio 3-iojo pasaulio kurčiųjų badmintono komandinio čempionato.

Klaipėdiečiai grupės varžybose vienodu rezultatu 4:1 nugalėjo Indijos ir Indonezijos komandas. Ketvirtfinalyje 3:0 įveikė Japonijos atstovus, pusfinalyje 1:3 nusileido Rusijai ir kovoje dėl bronzos medalių 3:0 palaužė Bulgariją.

Asmeniniame čempionate mišrių dvejetų varžybų nugalėtojais tapo K. Dovydaitytė ir T. Dovydaitis.

Vienetų varžybose K. Dovydaitytė ir K. Dauskurtas iškovojo sidabro medalius.

Pirmenybėse varžėsi 24 skirtingų pasaulio šalių geriausieji badmintono atstovai.

Lietuviai pagal iškovotų medalių lentelę taip pat žengia trečioje pozicijoje. Mūsiškiai, susumavus asmeninių rungčių ir komandinių varžybų rezultatus, iškovojo keturis medalius: 1 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos.


Pirmi buvo šeimininkai: po 2 aukso bei bronzos ir 1 sidabro medalį, antri - rusai (1 aukso, 2 sidabro ir 4 bronzos).

"Esu įsitikinęs, kad mūsų medalių derlius būtų dar gausesnis, jei ne vyriausiojo teisėjo klaida, - kalbėjo A. Narvilas.

- Įsivaizduokite, per vieną dieną sumąstė surengti visų rungčių ketvirtfinalius, pusfinalius ir finalus. To gyvenime nesu regėjęs. Pavyzdžiui, K. Dovydaitytė varžėsi ir asmeninėje rungtyje, ir mišrių porų, ir merginų rungtyse. Tiesiog per dieną patyrė milžinišką krūvį, išseko. Per uždarymo ceremoniją teisėjas priėjo prie manęs ir atsiprašė, teigė, kad toks sumanymas buvo jo klaida", - prisiminė badmintono specialistas.

Klaipėdiečiai Pietų Korėjoje praleido dvi savaites.

"Tai buvo išskirtinė badmintono šventė. Varžybų atidarymo ceremonijoje dalyvavo keli tūkstančiai badmintono sporto aistruolių, pasipuošę įvairių spalvų tautiniais rūbais, aplink buvo pilna gėlių. Buvo tiesiog miela širdžiai. Apskritai ten žmonės visi malonūs, kultūringi, besišypsantys. Paliko pačius gražiausius įspūdžius. Dar paskutinę dieną varžybų organizatoriai mus nuvežė pasigrožėti Seulu", - pasakojo A. Narvilas.

Lietuvos kurčiųjų badmintono rinktinė nuolat žiba Europos, pasaulio čempionatuose, olimpinėse kurčiųjų žaidynėse, tačiau, anot A. Narvilo, Klaipėdos valdžios pagerbimo nesulaukia daugiau nei dešimtmetį.

"Premjeras ir Prezidentė dar pasveikina, o savo mieste esame pamiršti", - neslėpdamas skaudulio kalbėjo Lietuvos kurčiųjų badmintono rinktinės treneris.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder