Pasaulio jaunimo buriavimo čempionate Milda Eidukevičiūtė užėmė 8 vietą

Pasaulio jaunimo buriavimo čempionate Milda Eidukevičiūtė užėmė 8 vietą

Šeštadienį Airijoje finišuojančiame pasaulio jaunimo buriavimo čempionate dalyvavo penki lietuviai. Geriausiai sekėsi „Laser Radial“ jachtų klasėje besivaržančiai Mildai Eidukevičiūtei. Su 41 varžove turėjusi varžyti lietuvė užėmė 8 vietą. Komandinėje įskaitoje Lietuva – 32.

Iš viso visi sportininkai dalyvavo 12 plaukimų. Po 11 plaukimų M.Eidukevičiūtė užėmė 7 vietą, tačiau 12 plaukimas jai buvo vienas iš blogiausių šiame čempionate. Finišo liniją ji kirto 16, todėl bendroje čempionato įskaitoje ir smuktelėjo į 8 vietą.

Šioje klasėje tarp merginų geriausiai pasirodė švedė Julia Carlsson.

„Laser Radial“ jachtą vaikinų gretose gana meistriškai valdė lietuvis Dominykas Kneižys. Paskutiniai plaukimai jam nebuvo labai sėkmingi, tačiau galutinėje čempionato įskaitoje jis užėmė 13 vietą. Jam teko varžytis net su 57 varžovais. O geriausiai iš jų sekėsi australui Mark Spearman.

Su burlente čempionate dalyvavusiam Ryčiui Jasiūnui pasaulio nustebinti nepavyko, tačiau gėdos lietuvis nepadarė. Jis užėmė 23 vietą iš 30 dalyvių, o auksas atiteko korejiečiui Wonwood Cho.

„29er“ jachta plaukę Valerijus ir Romas Ovčinikovai pasirodė nesėkmingai. Jie liko paskutinėje vietoje. O auksą nuskynė ispanai Carlos Robles ir Florial Trittel.

Iš viso buriuotojai varžėsi dėl 8 medalių komplektų, o nacionalinių rintinių įskaitoje triumfavo britai, antri liko prancūzai, treti – ispanai.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder