Pardavęs žaidėją "Atlantas" pinigais nesidalina

Pardavęs žaidėją "Atlantas" pinigais nesidalina

Pardavęs devyniolikmetį futbolo talentą Edviną Gertmoną Prancūzijos „Rennes“ klubui, Klaipėdos „Atlantas“ pasidalinti gautais pinigais su Tauragės „Tauro“ komanda, kurioje šis vartininkas pradėjo savo profesionalo karjerą, neskuba. Tauragiškiai iš klaipėdiečių daugiau nei 100 tūkst. eurų siekia gauti per teismą.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme įvyko parengiamasis posėdis civilinėje byloje, kurioje ietis surėmė dvi su futbolu tiesiogiai susijusios Vakarų Lietuvos viešosios įstaigos. VšĮ „Tauragės futbolas“ į teismą kreipėsi prašydama įpareigoti VšĮ „Atlanto“ futbolo klubą tinkamai vykdyti sutartį, kuri tarp šių įstaigų pasirašyta 2014 m. birželį. Remiantis ja, „Tauragės futbolas“ perdavė „Atlanto“ futbolo klubui visas teises į Tauragės „Tauro“ komandos žaidėją E.Gertmoną. Gavę šį futbolininką, klaipėdiečiai minėtoje sutartyje įvardytų savo įsipareigojimų tauragiškiams nevykdo.

Tauragės futbolas prašo, kad teismas patenkintų ieškinį ir įpareigotų „Atlanto“ futbolo klubą sumokėti 50 proc. sumos, kurią ši įstaiga gavo perleidusi visas teises į E.Gertmoną aukščiausiojoje Prancūzijos futbolo lygoje rungtyniaujančiam „Rennes“ klubui, - 100 tūkst. eurų. Taip pat priteisti 4019 eurų dydžio palūkanas, kurios jau susikaupė dėl iki šiol negautų pinigų, bei 6 proc. metines palūkanas už laikotarpį, kol bus sumokėti pinigai.

Priėmęs nagrinėti patikslintą „Tauragės futbolo“ ieškinį, teismas patenkino prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti „Atlanto“ futbolo klubo turtą ieškinio tenkinimui užtikrinti. Taip pat klaipėdiečiams skyrė papildomo laiko į jį atsiliepti.

VšĮ „Tauragės futbolas“ direktorė Lina Šetkienė šiuos finansinius nesutarimus su kolegomis iš pajūrio komentuoti atsisakė. „Atlanto“ futbolo klubo vadovas Vaclovas Lekevičius šiuo metu atostogauja ir yra išvykęs iš šalies. Klaipėdos „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija „Vakaro žinioms“ sakė, kad tai abiejų klubų tarpusavio finansiniai reikalai.

„Sąžiningai pasakius, nelabai aš apie tai ką ir žinau. Lyg ir girdėjau, kad „Atlantas“ mokėjo „Taurui“. Gal dar liko kokią dalį skolingas“, - teigė K.Sarsanija.

Šilalėje gimęs ir augęs vienas talentingiausių šalies jaunųjų vartininkų E.Gertmonas ilgalaikę sutartį su „Rennes“ klubu pasirašė praėjusių metų pradžioje. Devyniolikmetis iš karto į Prancūziją neišvyko, nes iki Lietuvos futbolo čempionato antrojo rato pabaigos paskolintas Klaipėdos „Atlantui“, kuriame ir rungtyniavo. Uostamiesčio ekipa dar bandė susitarti, kad vartininkas galėtų padėti komandai UEFA Europos lygos rungtynėse su Stara Zagoros „Beroe“ klubu iš Bulgarijos, tačiau jų išvakarėse žaidėjas išvyko į naująjį klubą. E.Gertmonas „Atlanto“ vartus saugojo vienus metus. Nuo dvylikos metų šilališkis treniruotes lankė Tauragėje, o šešiolikos metų debiutavo „Tauro“ pagrindinėje komandoje ir joje žaidė, kol buvo pastebėtas „Atlanto“ atstovų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder