"Parazitas" užkariavo Europą

"Parazitas" užkariavo Europą

Vakar Klaipėdos mokslo ir technologijų parke žiniasklaidai pristatyti Klaipėdos robotų konstruktorių darbai, iškovoję pagrindinius prizus Austrijoje vykusiame tarptautiniame robotų kovų čempionate "Robot Challenge".

"Kovas ir balandis yra robotų konstruktorių pikas. Šiuo metu vyksta garsiausi Europos renginiai, kurių svarbiausias - "Robot Challenge". Austrijoje vykstančios varžybos pritraukia daugiausia dalyvių ir lankytojų", - sakė "Rodman Robotics" klubo vadovas Vitalijus Rodnovas, kurio sukonstruotas robotas "Parazitas" prestižinėje mega sumo (iki 3 kg) kategorijoje iškovojo pirmąją vietą.

Šis robotas atrodė tarsi ne savo kategorijos mašina ir dėl greičio bei tikslumo nepralaimėjo nė vienos iš dvidešimt kovų.

"Gal mūsų stiprioji vieta, kad mes dirbam, darom tai, ko kiti nedaro. Dažniausiai žmogui tiesiog pritrūksta darbštumo, kad pabaigtų projektą ar robotą padarytų išskirtinį, bet tikrai ne pinigų ar laiko. Praktikoje robotukų nepritaikysi, bet tai yra labai svarbu žmogui, užsiimančiam elektronika, technika, kad ištobulintų savo sugebėjimus, domėtųsi naujais dalykais", - teigė Vitalijus.

Sėkmė čempionate lydėjo ir kitą klaipėdietį. Vienoje populiariausių - mini sumo - kategorijų Egidijaus Vedeikio sukonstruotas robotas laimėjo 2-ąją vietą. Pernai jis buvo trečias. Nors klaipėdietis savo roboto per metus neatnaujino, bet praeityje įdėtas darbas leido antrus metus vadintis vienu geriausių savo rungtyje.

Tarptautinėse varžybose puikiai pasirodė ir finale rungėsi Klaipėdos universiteto studentai M. Lukas ir A. Knolis. Stiprius robotus sukonstravo ir Pranciškonų gimnazijos moksleiviai, vadovaujami mokytojo Vismanto Masioko. Jie užėmė 5 ir 6 vietas.

Klaipėdiečiai - vieni stipriausių Europos robotų konstruktorių, tad jiems suteikta garbė šiemet organizuoti Europos robotų čempionatą, kuriame susikaus stipriausi Senojo žemyno robotai. Čempionatas "Europian Robot League" vyks balandžio 23 d. Turnyrą organizuoja Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas kartu su organizacija "Baltic Robot Sumo".

"Lūkesčiai ir ambicijos - dideli. Planuojame tapti japonų čempionato - aukščiausios kategorijos rungtynių dalimi. Japonijoje iki šiol vykdavo uždari čempionatai, gauti į tokį kvietimą atrodė paprasčiausiai nerealu, o mums buvo padaryta išimtis. Todėl mes ir stengiamės, kad geriausi Europos robotai gautų kvietimą į Japoniją", - sakė "Rodman Robotics" klubo vadovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder