Panevėžio dviratininkai išlipo iš rūsio

Panevėžio dviratininkai išlipo iš rūsio

Panevėžys patvirtina dviračių sporto lyderio vardą. Prieš keletą metų „Cido“ arenoje pradėjo veikti puikus dviračių trekas, o štai šiomis dienomis duris atvėrė ir dviračių bazė, kurioje treniruosis aukštų rezultatų siekiantys sportininkai.

Atidarydamas seniai lauktą dviračių bazę, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) direktorius Bronislavas Pliavga lengviau atsikvėpė - dviratininkai pagaliau išlipo iš rūsio.

Iki šiol ir trekininkai, ir plento meistrai mankštindavosi tamsiose ankštose patalpose, kur trūko vietos net laikyti dviračius, nekalbant apie sąlygas dviratininkams treniruoti raumenis.

Tokios sąlygos buvo parodytos 2010-aisiais Panevėžyje išvažiuojamąjį posėdį surengusiems Vyriausybės nariams. Išvydęs, kokiose patalpose tenka glaustis Lietuvą garsinantiems dviratininkams ir ką tik pasaulio rekordą pasiekusiai Simonai Krupeckaitei, premjeras Andrius Kubilius KKSC pažadėjo pagalbą.

Per porą metų šalia lengvosios atletikos maniežo iškilo dviejų aukštų 500 kv. m. priestatas, kurio statybai Vyriausybė skyrė beveik milijoną litų. Įsibėgėjus darbams 300 tūkst. litų prisidėjo miesto savivaldybė. Dar 65 tūkst. litų Panevėžio savivaldybė skyrė treniruokliams, baldams įsigyti.

Pirmajame aukšte įrengta puiki treniruoklių salė, patalpos dviračiams laikyti ir remontuoti. Antrajame aukšte įrengti dušai, persirengimo, masažo kambariai, virtuvėlė.

Dėkodamas laiku darbus baigusiems statybininkams B. Pliavga juokaudamas būgštavo, kad šiltnamio sąlygos netaptų meškos paslauga sportininkams: „Kai atsiranda gera bazė, krenta rezultatai“. Tačiau treneris Dmitrijus Leopoldas direktorių nuramino, kad nei treneriai, nei sportininkai ant laurų miegoti neketina.

Daug panašių centrų matęs užsienyje D. Leopoldas, beje, pats rinkęsis treniruoklius, įvertino, kad naujoji bazė moderniausia iš iki šiol lankytų, o su senąja jos nėra ko lyginti.

Treniruoklius išbandžiusi mūsų trekininkių lyderė S. Krupeckaitė prisipažino, kad mėgstant savo darbą nėra didelio skirtumo, kur treniruotis. Senojoje bazėje ji užtrukdavo trumpai, daugiau tekdavo varžyboms ruoštis treke arba stovyklose. „Žinoma, čia patogu, gali ir sportuoti ir gyventi, pailsėti tarp treniruočių“, - pripažįsta treko žvaigždė ir akcentuoja, kad tokios sąlygos padės į dviračių sportą patraukti daugiau jaunimo. S.Krupeckaitei pritarė ir jos treniruočių partnerė Gintarė Gaivenytė, sakydama, kad tokioje bazėje treniruotis - didelis malonumas.

Atidarymo iškilmėse dalyvavęs Lietuvos olimpinės misijos Londone vadovas Algirdas Raslanas palinkėjo, kad tokiomis europinio lygio bazėmis, kokią gavo dviratininkai, galėtų pasidžiaugti Rio de Žaneiro olimpiadai besirengiantys ir kitų sporto šakų atstovai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder