Pamario tvirtarankėms - planetos auksas

Pamario tvirtarankėms - planetos auksas

Lietuvos tvirtarankiai iš Kazachstane, Almatoje, vykusio pasaulio rankų lenkimo čempionato sugrįžo su glėbiu apdovanojimų: iškovoti keturi aukso, vienas sidabro ir du bronzos medaliai. Per apdovanojimų ceremoniją net septynis kartus skambėjo Lietuvos himnas, šešiskart iš jų - Šilutės atstovėms Eglei Vaitkutei ir Ramintai Žvirblytei.

Šilutės policijos tyrėja E. Vaitkutė neturėjo lygių tarp suaugusiųjų svorio per 80 kg tiek dešinės, tiek kairės rankos varžybose, o jos bendražygė toje pačioje svorio grupėje R. Žvirblytė pasidabino dviem bronzos medaliais.

Tiesa, R. Žvirblytė tarp jaunimo buvo nepralenkiama - tapo dešinės ir kairės rankos varžybų čempione.

Dar vienas Lietuvos atstovas iš Druskininkų iškovojo sidabro medalį svorio iki 100 kg dešinės rankos meistrų klasės varžybose.

"Lietuvos rankų lenkikai dar kartą įrodė, kad mažos valstybės tvirtarankiai yra verti aukščiausių pagyrų ir apdovanojimų. Eglė Vaitkutė planetos čempione tapo jau šeštą kartą. Ji taip pat yra laimėjusi aštuonis Europos čempionatus, 11 kartų lipo ant Lietuvos čempionatų nugalėtojų pakylos. Tai daug ką pasako. Tvirtarankiai pergales skina metai iš metų", - džiaugėsi Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas, kuris pats net penkiolika kartų yra tapęs Lietuvos rankų lenkimo čempionu, klaipėdietis Vladas Kuizinas.

Iškart po pasaulio čempionato vyko rankų lenkimo federacijų kongresas, kuriame dalyvavo 48 skirtingų valstybių narės. Jame daugumos balsu (plalaikė net 35 valstybės) nuspręsta 2014 metų pasaulio rankų lenkimo čempionatą patikėti organizuoti Lietuvai. Planuojama, kad jis vyks Vilniuje.

Priminsime, kad 2013 metų Europos rankų lenkimo čempionatas vyks Druskininkuose.

"Kad mūsų šaliai patiki rengti aukščiausio rango čempionatus, įrodo mūsų lygį. Dabar reikia sukti galvą, kaip pritraukti kuo daugiau rėmėjų, kad šios pirmenybės būtų suorganizuotos aukščiausiu lygiu", - pabrėžė Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas.

Pasiekimai. Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas klaipėdietis Vladas Kuizinas išsikovojo, kad 2013 metais Europos rankų lenkimo čempionatas vyktų Druskininkuose, o 2014 metais planetos pirmenybės - Vilniuje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder