Palangoje renkasi Lietuvos rinktinės kandidatai

Palangoje renkasi Lietuvos rinktinės kandidatai

Pirmadienį Palangoje į pirmąją treniruočių stovyklą renkasi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatai.

Rugpjūčio 31-ąją Kinijoje startuosiančiam pasaulio čempionatui besiruošiantys žaidėjai tradiciškai pirmąsias kelias savaites sportuos pajūryje, o vėliau pasiners į devynių kontrolinių rungtynių maratoną.

Pirmasis į „Vanagupės“ viešbutį atvyko vyriausiasis komandos treneris Dainius Adomaitis, rinktinės kandidatus aplenkęs beveik dviem valandomis ir savo auklėtinių laukęs besišnekučiuodamas su asistentais Benu Matkevičiumi ir Ramūnu Šiškausku.

„Laukiame atvykstant visiems žaidėjams. Tikimės, kad visi atvyks laiku ir galėsime šiandien pradėti pirmąją „įeinamąją“ treniruotę su Evaldu (Kandratavičiumi), – kalbėjo antrame čempionate prie Lietuvos rinktinės vairo dirbsiantis D. Adomaitis. – Treniruočių grafikas bus įtemptas – jos bus kombinuotos, dirbsime tiek treniruoklių, tiek krepšinio salėje.

Tikimės gero oro, o kol kas nuotaika – tikrai gera.“

Iš 18 komandos stratego atsirinktų žaidėjų Palangoje šiandien kartu nesportuos tik du krepšininkai – vieninteliai rinktinės NBA žaidėjai Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Planuojama, kad jie prie nacionalinės komandos prisijungs pirmąją rugpjūčio dieną, prieš pat išvyką į Ispaniją, kur lietuviai pirmąsias draugiškas rungtynes žais prieš vietos rinktinę. 

„Yra labai aiški data – rugpjūčio 1-oji, kada NBA žaidėjai gali prisijungti ir treniruotis su komanda. Jie dirbs pagal individualų planą, tačiau bus kažkur šalia“, – aiškino strategas.

Tiesa, nuo trenerio pokalbio su žiniasklaida nepraėjus nė pusvalandžiui, viešbučio fojė netikėtai pasirodė ir J. Valančiūnas, atvykęs pasisveikinti su bičiuliais ir kolegomis.

Nors šį vakarą vyksiančioje pirmoje treniruotėje D. Adomaitis dar nematys nei uteniškio, nei D. Sabonio, išvydęs vieną veidą jis gerokai nušvito – nuo pat treniruočių stovyklos pradžios prie rinktinės prisijungė ir rankos lūžio traumą išsigydęs Jonas Mačiulis. Pasak stratego, greitą žaidėjo reabilitaciją ir prisijungimą prie komandos lėmė tiek paties puolėjo, tiek medikų pastangos.

„Šiuo atveju daug lėmė pačio žmogaus, konkrečiai Jono, noras dalyvauti ir jo įdėtas darbas, kad galėtų atvykti į šią stovyklą. Be to, fantastinį darbą atliko medikai“, – patikino D. Adomaitis.

Jei J. Mačiulis prisijungė prie jau ir taip pergrūstos puolėjų grandies, vidurio puolėjų grandis per pastarąjį mėnesį gerokai susilpnėjo – iš pradžių paaiškėjo, kad karjerą baigia Antanas Kavaliauskas, o netrukus paskleista žinia ir apie tai, jog pasaulio čempionate negalės rungtyniauti kryžminių kelių raiščių traumos reabilitaciją tęsiantis Artūras Gudaitis.

Paklaustas apie tai, ar jį nustebino A. Kavaliausko sprendimas, Lietuvos rinktinės treneris atskleidė apie jį sužinojęs vienas pirmųjų.

„Kalbėjome apie tai. Buvau, ko gero, vienas pirmųjų žmonių, kuris sužinojo apie jo sprendimą. Jis norėjo, kad pokalbis liktų tik tarp mūsų, tad jis ir liko tarp mūsų“, – sakė D. Adomaitis.

Išretėjus nacionalinės komandos priekinei linijai, po krepšiu teks stumtis ir kai kuriems lengvojo krašto puolėjo pozicijoje įprastai rungtyniaujantiems žaidėjams.

„Turėsime daugiau vadinamųjų „stretch four“ tipo žaidėjų (aikštę galinčių išplėsti sunkiųjų krašto puolėjų – Alfa.lt). Bandysime tą išnaudoti prieš priešininkus.

Jonui (Mačiuliui) ne naujiena buvo žaisti ketvirtojoje pozicijoje. Jis žaidė ir rinktinėje, žaidė ir klube, tad jis yra vienas iš tų, kuris gali žaisti abejose pozicijose. Tačiau ir kiti žaidėjai turi privalumų, galėdami rungtyniauti per dvi ar net tris pozicijas. Puolėjų grandyje yra didelė konkurencija“, – kalbėjo D. Adomaitis.

Treniruočių stovykloje nebus ne tik A. Kavaliausko, bet ir dar vieno praėjusiame sezone Kauno „Žalgirio“ garbę gynusio veterano – Artūro Milaknio. Vis dėlto jo paslaugų atsisakyti nusprendė pats D. Adomaitis ir jo trenerių štabas.

„Dėl kiekvieno žaidėjo ilgai sėdėjome ir sprendėme. Buvo daug diskusijų, tačiau pasirinkimas yra toks, koks yra. Nenorėjome kviestis daug žaidėjų ir daryti treniruočių procesą vien tam, kad išsiaiškintume, kas pateks į rinktinę, o kas – ne. Norime susikaupti ties pagrindiniais žaidėjais.

Žinojome, kad su NBA krepšininkais pradžioje negalėsime dirbti ir tai truputį apsunkino procesą, bet atliksime kitą darbą su kitais žaidėjais“, – tikino treneris.

Pirmąsias draugiškas rungtynes lietuviai žais Ispanijoje, kur rugpjūčio 2-ąją testuos Sergio Scariolo treniruojamą vietos komandą.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder