Pakruojo futbolo klubą apgavę aferistai sučiupti

Pakruojo futbolo klubą apgavę aferistai sučiupti

Lie­tu­vos kri­mi­na­li­nės po­li­ci­jos biu­ro (LKPB) pa­rei­gū­nai su­lai­kė ke­tu­ris už­sie­nie­čius, ku­rie įta­ria­mi afe­ro­mis prieš Lie­tu­vos spor­to klu­bus, tarp jų ir Pak­ruo­jo „Kruo­jos“ fut­bo­lo klu­bą. Nau­do­da­mie­si gud­riai su­regz­tos afe­ros sche­ma, su­kčiai iš šio klu­bo sa­vi­nin­ko iš­vi­lio­jo 240 tūks­tan­čių eu­rų.

Afe­ra pa­gal ge­rai ap­gal­vo­tą sce­na­ri­jų

Su­lai­ky­tuo­sius, Ita­li­jos, Ru­mu­ni­jos, Pran­cū­zi­jos pi­lie­ty­bes tu­rin­čius as­me­nis, teis­mas lei­do suim­ti trims mė­ne­siams.

Afe­ris­tai, kaip aiš­kė­ja, nau­do­jo gana su­dė­tin­gas ir ge­rai pa­reng­tas su­kčia­vi­mo sche­mas ir, nau­do­da­mi jas, tu­rė­jo tiks­lą iš­vi­lio­ti iš klu­bų di­de­les pi­ni­gų su­mas ne tik iš Pak­ruo­jo, bet ir iš dar ke­lių ša­lies spor­to klu­bų. Neat­me­ta­ma, kad vei­kia­ma bu­vo ne tik Lie­tu­vo­je.

Ga­li­mai vei­kia­ma bu­vo pa­gal la­bai pro­fe­sio­na­liai pa­reng­tą nu­si­kals­ta­mą sce­na­ri­jų, ku­rio es­mi­nės de­ta­lės to­kios: pa­siū­ly­ti di­džiu­lę su­mą pi­ni­gų, pel­ny­ti pa­si­ti­kė­ji­mą, o pa­bai­go­je aukš­tos kla­sės vieš­bu­čiuo­se ap­gau­lės mo­men­tu įbruk­ti gry­nų pi­ni­gų imi­ta­ci­jas vie­to­je tik­rų pi­ni­gų, ar­ba iš kar­to po to vyk­ti į ban­ką ir at­lik­ti pa­ve­di­mą į su­kčių nu­ro­dy­tą są­skai­tą.

At­lik­tų kra­tų me­tu ras­ta dau­gy­bė tai pa­tvir­ti­nan­čių daik­tų. Pa­rei­gū­nai įta­ria, kad nuo šių tarp­tau­ti­nių su­kčių ga­li bū­ti nu­ken­tė­ję ir dau­giau žmo­nių ar įmo­nių.

Iki­teis­mi­nį ty­ri­mą kont­ro­liuo­ja Vil­niaus apy­gar­dos pro­ku­ra­tū­ra.

Už ga­li­mai įvyk­dy­tą su­kčia­vi­mą stam­biu mastu Bau­džia­ma­sis ko­dek­sas nu­ma­to lais­vės atė­mi­mo baus­mę iki aš­tuo­ne­rių me­tų.

Tai­ki­nys – Pak­ruo­jo „Kruo­ja“

Iki­teis­mi­nį ty­ri­mą dėl pi­ni­gi­nės afe­ros prieš Pak­ruo­jo „Kruo­jos“ fut­bo­lo klu­bą LKPB pra­dė­jo praė­ju­siais me­tais. Tuo­met su­kčių, pri­si­sta­čiu­sių įvai­rių už­sie­nio kom­pa­ni­jų at­sto­vais, įti­kin­tas šio klu­bo sa­vi­nin­kas pra­ra­do 240 tūks­tan­čių eu­rų.

Fut­bo­lo klu­bo sa­vi­nin­kas tei­sė­sau­gai nu­ro­dė elekt­ro­ni­niu pa­štu ga­vęs pa­siū­ly­mą par­duo­ti spor­to klu­bą už vie­ną mi­li­jo­ną eu­rų.

De­ry­bos ir su­si­ti­ki­mai vy­ko tiek Lie­tu­vo­je, Vil­niu­je, tiek Ita­li­jo­je, Mi­la­ne. Įvai­rių už­sie­nio kom­pa­ni­jų at­sto­vais pri­si­sta­ti­nė­jan­tys už­sie­nie­čiai da­rė so­li­dų įspū­dį ir kė­lė pa­si­ti­kė­ji­mą.

Ap­ta­rus san­do­rio vyk­dy­mą, su­tar­ta, kad už­sie­nio pir­kė­jai, kaip ga­ran­tą ir pa­ti­ki­mu­mo įro­dy­mą, per­duo­da 240 tūks­tan­čių eu­rų, po to vyk­do­mos ki­tos są­ly­gos, po ku­rių klu­bo sa­vi­nin­kas gaus mi­li­jo­ną eu­rų gry­nai­siais.

Ta­čiau klu­bo sa­vi­nin­kui pa­teik­ta są­ly­ga, kad pir­miau­sia jis, ta­ria­miems pir­kė­jams iš už­sie­nio ste­bint, tu­ri į nu­ro­dy­tą ban­ko są­skai­tą per­ves­ti 240 tūks­tan­čių eu­rų.

Esą pa­skui ta pa­ti su­ma bus grą­žin­ta gry­nai­siais, taip iš­ven­giant pri­va­lo­mų­jų mo­kes­čių.

Ta­čiau per­ve­dęs rei­ka­lau­ja­mą su­mą pa­kruo­jie­tis ne­su­lau­kė ne tik sa­vo pi­ni­gų, bet ir ža­dė­to avan­so, taip pat pa­siū­ly­to mi­li­jo­no eu­rų. Vie­to­je šim­tų tūks­tan­čių li­tų Pak­ruo­jo „Kruo­jos“ sa­vi­nin­kui įteik­ta „pi­ni­gų lė­lė“ – bal­tų po­pie­riaus la­pe­lių krū­va su vie­na tik­ro eu­ro ku­piū­ra vir­šu­je.

Ki­tas klu­bas – bud­res­nis

Net­ru­kus po pra­ne­ši­mo iš Pak­ruo­jo į tei­sė­sau­gą krei­pė­si Klai­pė­dos krep­ši­nio klu­bo „Nep­tū­nas“ va­do­vai. Jie pra­ne­šė, kad ne­va so­li­di už­sie­nio kom­pa­ni­ja no­ri rem­ti klu­bą ski­riant dau­giau kaip aš­tuo­nis mi­li­jo­nus eu­rų.

No­rė­da­mas gau­ti šią pa­ra­mą, krep­ši­nio klu­bas tu­rin­tis įvyk­dy­ti tam tik­ras są­ly­gas, ku­rios nu­sta­tė, kaip bus at­ve­ža­mas mi­li­jo­nas eu­rų gry­nais. Po to krep­ši­nio klu­bas tu­rė­sian­tis da­ry­ti pa­ve­di­mus per ban­ką ir pan.

Šis pa­siū­ly­mas ir to­liau vy­kęs dia­lo­gas rū­pes­tin­giems klu­bo va­do­vams su­kė­lė įta­ri­mą, to­dėl pa­gal­bos nu­spręs­ta kreip­tis į po­li­ci­ją.

Ti­riant gau­tą in­for­ma­ci­ją aiš­kė­jo, kad krep­ši­nio klu­bas su­do­mi­no tuos pa­čius už­sie­nie­čius. Bu­vo pa­grįs­tų įta­ri­mų, kad at­vy­kė­liai sie­kia įbruk­ti pi­ni­gų imi­ta­ci­jas, o pa­tys įgy­ti klu­bo pi­ni­gus pa­ve­di­mu per są­skai­tas.

Kri­mi­na­li­nės po­li­ci­jos biu­ro pa­rei­gū­nai ren­gė­si at­vy­kė­lių su­lai­ky­mui. Kruopš­čiai pla­nuo­ja­mą su­lai­ky­mą sun­ki­no tai, kad įta­ria­mie­ji la­bai mas­ka­vo­si, ven­gė nu­ro­dy­ti de­ta­les apie sa­ve, ak­cen­ta­vo, kad at­vyks tik vie­nas ar­ba dvie­se, o klu­bo at­sto­vas pri­va­lo bū­ti vie­nas.

Ne­tu­rė­ta duo­me­nų apie tai, ka­da jie at­vyks­ta iš už­sie­nio, kiek jų ir kas jie to­kie, nes tie­sio­gi­nis bend­ra­vi­mas bu­vo la­bai ri­bo­tas.

Ba­lan­džio 22 die­ną ke­tu­ri įta­ria­mie­ji bu­vo su­lai­ky­ti vos spė­ję iš­lip­ti iš lėk­tu­vo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder