Pajūrio tvirtarankiai - tarp planetos elito

Pajūrio tvirtarankiai - tarp planetos elito

Lietuvos tvirtarankių rinktinė, tarp kurių buvo ir pajūrio atstovas Mantas Ašmonas, privertė sukrusti geriausius pasaulio rankų lenkikus - Lenkijoje vykusiose pasaulio taurės varžybose iškovoti penki medaliai: po du aukso ir bronzos bei vienas sidabro. Lietuvos rinktinė bendroje komandų įskaitoje tarp 26 pasaulio šalių įsitvirtino penktoje pozicijoje.

Kelis kartus ant nugalėtojų pakylos laiptelio plevėsavo šalies trispalvė ir skambėjo Lietuvos himnas.

Geriausiai sekėsi daugkartinei Lietuvos čempionei šilutiškei Eglei Vaitkutei. Ši tvirtarankė buvo akivaizdi lyderė - visas varžoves pranoko tiek dešinės, tiek kairės rankos svorio per 65 kg varžybose.

Šilutės policijos tyrėja Eglė Vaitkutė per savo sportinę karjerą net aštuonis kartus yra tapusi pasaulio rankų lenkimo čempione - jos pavardę puikiai žino visas pasaulio tvirtarankių elitas.

Svorio iki 78 kg grupėje puikiai sekėsi klaipėdiečiui Mantui Ašmonui. Šis Lietuvos rankų lenkimo federacijos viceprezidentas kairės rankos rungtyje tarp 30-ties dalyvių tapo vicečempionu, o dešinės rankos lenkimo varžybose iškovojo trečiąją vietą.

"Esu labai patenkintas. tikrai nesitikėjau užkopti ant prizininkų pakylos laiptelio. Man tai - džiugi staigmena. Vienuolikos mėnesių intensyvus darbas sporto salėje ir griežtas treniruočių rėžimas davė vaisių", - džiaugėsi sportininkas, kuriam be medalių atiteko bemaž trijų tūkstančių litų piniginė premija.  

Lenkijoje bronzos medalį iškovojo ir plungiškis, dabar gyvenantis Kaune, Modestas Grigaitis. Jis sužibėjo meistrų per 95 kg svorio grupės dešinės rankos varžybose.

Dar Lietuvai atstovavo ir į savo svorio grupių dešimtukus pateko: Paulius Morkūnas (iki 70 kg), Šarūnas Manarka (iki 78 kg), Dainius Kontrimas (iki 95 kg).

Už dešimtuko ribų liko Erikas Stonkus (iki 86 kg), Arvydas Vygontas (iki 95 kg) ir Donatas Kriščiūnas (per 95 kg).

"Keliems dalyviams pritrūko sėkmės ir patirties, tačiau jiems viskas dar prieš akis. Tokio dydžio valstybei pasaulio taurės varžybose iškovoti penktąją vietą  - didelis pasiekimas. Dar kartą buvo įrodyta, kad Lietuvos tvirtarankiai turi gilias tradicijas", - džiaugėsi klaipėdietis M. Ašmonas.

Jis išreiškė padėką Audriui Šopiui, Kęstučiui Lagodinui ir Vladui Kuizinui, padėjusiems sportininkams tinkamai pasiruošti ir finansiškai prisidėjus išvykai į varžybas.  

"Klaipėdai - istorinis šansas"

Vladas KUIZINAS, Lietuvos rankų lenkimo federacijos prezidentas

Džiugu buvo klausytis Rusijos televizijos komentatorių žodžius, kurie nuolat minėjo Lietuvos vardą ir pabrėžė tokią frazę: "Lietuvos tvirtarankiai - elitiniai sportininkai". Tai paglostė širdį. Malonu buvo stebėti, kai plevėsavo šalies trispalvė ir grojo šalies himnas. Tokiomis akimirkomis išties supranti, kad juodas darbas ir atsidavimas sportui nėra bereikšmis.  

Kitąmet gegužės mėnesį Lietuvai yra patikėta teisė rengti Europos čempionatą, o 2014 metais - planetos pirmenybes. Tai vyks pirmą kartą istorijoje. Galime džiūgauti - įvykis neeilinis. Europos čempionatą organizuosime Druskininkuose, tai jau yra sutarta. O dėl pasaulio čempionato - kol kas nežinia. Gali būti, kad Vilniuje ar Druskininkuose. Aš, kaip klaipėdietis, labai norėčiau, kad planetos pirmenybes organizuotume Lietuvos uostamiestyje, tačiau vargu ar Klaipėdos valdžia prisidės prie tokio rango varžybų organizavimo. Per savo praktiką pastebėjau, kad Klaipėdos valdžia į rankų lenkimą yra tiesiog nusispjovusi. Kartais susidaro įspūdis, kad jiems sportas - lyg šuniui penkta koja. Tikriausiai pagalbos teks kreiptis į kitų miestų atstovus.



Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder