Olimpinio festivalio vicečempionei Gabrielei Leščinskaitei - diplomas ir piniginė premija

Olimpinio festivalio vicečempionei Gabrielei Leščinskaitei - diplomas ir piniginė premija

Ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje pagerbti šių metų vasario mėnesį Rumunijos mieste Brašove vykusio 11-ojo Europos jaunimo (iki 18 metų) žiemos olimpinio festivalio dalyviai. Jauniesiems sportininkams ir jų treneriams įteikti Europos olimpinių komitetų (EOC) asociacijos diplomai ir LTOK atminimo prizai, o sidabro medalį iškovojusiai biatlonininkei Gabrielei Leščinskaitei ir 2000 litų premija.

"Olimpinis festivalis - dar vienas žingsnis į didįjį sportą. Džiaugiamės, kad po daugelio metų vėl turime medalininkę", - sveikindama sportininkus sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Renginyje dalyvavusiems Lietuvos biatlono, čiuožimo federacijų bei Lietuvos nacionalinės slidinėjimo asociacijos vadovams, jaunuosius sportininkus į Brašovą delegavusių Anykščių, Ignalinos, Utenos, Visagino miestų ir Vilniaus rajono kūno kultūros ir sporto centrų, sporto mokyklų vadovams D. Gudzinevičiūtė įteikė LTOK padėkas.

G. Leščinskaitė antrąją vietą užėmė 10 km lenktynėse, kuriose dalyvavo 67 sportininkės iš 20 šalių. Lietuvos delegacijos vėliavnešė vienintelė negavo nė vienos baudos minutės.

"Olimpinio festivalio medalis - svarbus mano sportinės karjeros pradžios akcentas", - žurnalistams teigė G. Leščinskaitė, kuri prieš varžybas Brašove svajojo aplenkti bent pusę varžovių.

17-metė vilnietė pažymėjo, kad festivalis Rumunijoje jai davė nemažai patirties ir suteikė ryžto žengiant į didįjį sportą. Jaunoji sportininkė neslėpė, kad viena didžiausių jos svajonių - olimpinės žaidynės.

Olimpiniame festivalyje Brašove iš viso dalyvavo 14 Lietuvos sportininkų - šeši biatlonininkai, šešis slidininkai, viena dailiojo čiuožimo atstovė ir vienas kalnų slidininkas.

Iki šiol Europos jaunimo žiemos olimpinio festivalio medalį iš Lietuvos sportininkų buvo iškovojusi tik slidininkė Irina Terentjeva. Ji 2001 metais Vuokatyje (Suomija) pelnė taip pat sidabrą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder