Olimpiados 100-adienis (video)

Olimpiados 100-adienis (video)

Iki Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos liko 100 dienų. Trečiadienį Londone aktoriai ir sportininkai kviečia visą pasaulį į 2012 metų žaidynes. Jos prasidės liepos 27 dieną Olimpiniame stadione Stratforde.

Šimtadienio proga Kew Gardnense iš 25 tūkst. gėlių žiedų buvo sukurti olimpiniai žiedai. Trečiadienį Londone taip pat pasodinti pirmieji iš 40-ties ąžuolų, kurie įamžins Londono indėlį modernių sporto žaidynių atsiradime. Likus 100 dienų paskelbtas ir žaidynių moto: „Inspire a generation“ (Įkvėpkime kartą – angl.).

Organizatoriai teigia, kad pasiruošimas olimpiadai vyksta pagal planą. Apklausos rodo, kad didelė dalis JK gyventojų yra nepatenkinta didžiulėmis išlaidomis žaidynėms. Daugiau kaip 60 proc. apklaustųjų teigė, kad projektui „Londonas 2012“ buvo skirta per pinigų iš biudžeto. Londono gyventojai ir tiesiogiai prisidėjo prie žaidynių finansavimo – kiekvieną mėnesį prie „council tax“ jiems buvo pridedamas „olimpiados mokestis“. Iš viso sporto šventei skirta 9,3 mlrd. svarų sterlingų mokesčių mokėtojų pinigų.

Daugiausia olimpiados kritikų gyvena Škotijoje ir kituose regionuose, daugiausia nutolusiuose nuo paties Londono. Britų nuomonės taip pat nesutampa, ar žaidynės duos naudą jų gyvenamai teritorijai.

Kad ir kaip būtų, pasiruošimas artėja prie finišo. Nors olimpiniame miestelyje dar nebaigtos statybos, žaidynes aptarnaujančios organizacijos derina savo veiksmus ir atrinkinėja tūkstančius naujų darbuotojų, tačiau tikima, kad viską bus spėta padaryti laiku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder