Oficialu: "Neptūnas" turės peržaisti rungtynes

Oficialu: "Neptūnas" turės peržaisti rungtynes

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) patenkino Kėdainių "Kėdainiai Triobet" klubo protestą dėl gruodžio 2 dieną vykusių rungtynių tarp Klaipėdos "Neptūno" ir Kėdainių "Kėdainiai Triobet" ekipų baigties.

Antradienį vakarop oficialiame LKL interneto puslapyje rezultatas jau buvo anuliuotas, pakeista ir turnyrinė lentelė - "Neptūnas" iš šeštosios vietos smuktelėjo į septintąją (3 pergalės, 4 pralaimėjimai).  

"Kėdainiai Triobet" klubo atstovai iškart po minėtų rungtynių pateikė protestą dėl jų rezultato.

Detaliame protesto paaiškinime "Kėdainiai Triobet" klubo direktorius Marijus Stankevičius argumentavo, kad, jų klubo nuomone, paskutinis minėtų rungtynių metimas buvo įskaitytas po finalinės sirenos, todėl rungtynių rezulatas turėtų būti anuliuotas.

LKL išnagrinėjusi "Kėdainiai Triobet" klubo protestą, rungtynių teisėjų ir komisaro paaiškinimus bei rungtynių vaizdo įrašą, nusprendė, jog paskutinis "Neptūno" vidurio puolėjo Simo Galdiko metimas buvo atliktas po laiko, todėl "Neptūno" pergalė rezultatu 78:76 yra anuliuota.  

Šis sprendimas gali būti apskųstas LKF drausmės komisijai.

Nauja rungtynių tarp Klaipėdos "Neptūno" ir "Kėdainių Triobet" komandų data ir laikas bus paskelbti oficialiame lygos internetiniame puslapyje.   

"Bandysime išsiaškinti ar nepažeistos teisinės procedūros ir ar galima vadovautis video peržiūros medžiaga, - kalbėjo "Neptūno" komandos vadovas Osvaldas Kurauskas.

- Lyga nėra įdiegusi techninių galimybių operatyviai varžybų metu atlikti ginčytinų momentų peržiūrų, todėl ir vadovautis tuo, pasibaigus rungtynėms ir, teisėjams priėmus verdiktą, nėra teisinio pagrindo. Spręsime ką daryti, galime ir mes skųsti tokį sprendimą etikos drausminei komisijai", - pabrėžė O. Kurauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder