Nidoje paaiškėjo Europos "Optimist" buriuotojų čempionato dalyviai

Nidoje paaiškėjo Europos "Optimist" buriuotojų čempionato dalyviai

Šį savaitgalį Nidoje vyko Lietuvos 'Optimist" jachtų klasės buriuotojų asociacijos (LOJKBA) taurės varžybos, kuriose paaiškėjo jaunieji "Optimist" rinktinės nariai, vyksiantys į Europos čempionatą.

Netikėta žinia, kad Slovėnija sutiko priimti būrį "Optimist" buriuotojų iš viso pasaulio, organizuodama Europos čempionatą spalio mėnesį, visus išjudino ir privertė pasitempti. Teko skubiai aptarti atrankos kriterijus ir numatyti varžybas.

Jau po dvejų atrankinių varžybų - LR jaunių čempionato ir LR taurės - išryškėjo stipriausias sportininkų trejetas: Matas Kniubas (Kaunas), Marius Antanavičius (Kaunas), Rūta Mažunavičiūtė (Šiauliai). O Nidoje įvyko trečiosios atrankinės varžybos ir paaiškėjo ketvirtasis narys Benas Bestauskas (Klaipėda).

Lietuvai taip pat atstovaus jaunasis talentas Erikas Sheidt, kuris dėl Covid-19 negalėjo dalyvauti atrankose Lietuvoje, tačiau LOJKBA taryba vieningai pritarė, o Erikas savo rezultatais Italijoje (kur ir gyvena) įrodė, kad yra vertas būti tarp geriausių lietuvių.

Šiose varžybose Neringos buriuotojai iškovojo reikšmingų pergalių, kurios žymi didelę šių jaunųjų sportininkų padarytą pažangą šį sezoną: Ema Raudytė (U10 1 vieta), Vėjas Kašėta (U10 2 vieta), Liepa Rimaitė (U10 3 vieta), Meda Rimaitė (U16 2 vieta).

Galimybės skatinti jaunuosius buriuotojus

Neringos sporto mokyklos direktorius N. Airošius teigia, kad visas šių metų buriavimo sezonas Nidoje išsiskyrė varžybų gausa ir aukšto lygio treniruotėmis. "Mūsų profesionalūs buriavimo treneriai Ričardas Aušrota ir Zigmantas Raudys Nidoje treniravo net 55 jaunuosius buriuotojus. O su buriuotojais savo patirtimi treniruočių ir varžybų metu dalinosi olimpiečių treneris Linas Eidukevičius, LOJKBA asociacijos prezidentė Asta Pajarskienė ir daugelis kitų buriavimo trenerių.

Labai intensyviai bendradarbiaujame su asociacijomis ir verslo įmonėmis, kurios nori paskatinti jaunuosius buriuotojus prizais. Tai puiki galimybė verslo įmonėms prisidėti prie jaunųjų buriuotojų sėkmes. Kviečiame susisiekti ir paskatinti jaunuosius buriuotojus per sportines varžybas Nidoje 2021 metais."

Kontaktinis telefonas: 865751972. Linkime visiems VĖJO! VĖJO! VĖJO!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder