Neteko lyderių, bet pasipildė naujais žaidėjais

Neteko lyderių, bet pasipildė naujais žaidėjais

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionai "Neptūno-Akvaservis" krepšininkai pasiruošimą naujam sezonui pradėjo gerokai atsinaujinę - iš praėjusio sezono ekipos neliko būrio lyderių.

Iš 2017-2018 metų auksinio sezono su komanda treniruojasi penki žaidėjai. Tai Jonas Dumašius, Herkus Kumpys, Dovydas Romančenko, Ignas Ramašauskas bei Deividas Anužis.

"Neptūno-Akvaservis" komandoje neliko penkių dviženklių skaičių taškus rinkusių krepšininkų - NKL finalo naudingiausio žaidėjo (MVP) Aido Einikio (išvyko į Kėdainių "Nevėžį", praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10 taškų), Mindaugo Stašio (persikėlė į Tauragės krepšinio klubą, rinko po 11,8 taško, atlikdavo po 5,1 rezultatyvaus perdavimo), Arūno Mikalausko (žais pagrindinėje "Neptūno" komandoje, rinkdavo po 10,4 taško, po krepšiais atkovodavo po 7,1 kamuolio), Džiugo Slavinsko (pelnydavo po 10,9 tšk., atkovodavo po 6,4 kamuolio, turėtų žaisti pagrindinėje "Neptūno" komandoje) ir vieno labiausiai patyrusio krepšininko Valdo Vasyliaus (praėjusį sezoną per rungtynes vidutiniškai rinko po 13,2 taško, atkovodavo po 6 kamuolius. Kol kas sutarties su jokia ekipa neturi).

NETEKTYS. "Neptūno-Akvaservis" ekipoje kitą sezoną neberungtyniaus keli lyderiai, tarp kurių turbūt svarbiausi ir labiausiai patyrę - Valdas Vasylius ir Mindaugas Stašys. "Neptūno-Akvaservis" klubo nuotr.

"Neptūno-Akvaservis" komandoje taip pat neliko dar vieno per rungtynes arti dviženklio taškų skaičiaus (po 9,5 tšk.) pelnydavusio žaidėjo - Manto Šerkšno. Jis išvyko į "Šilutės" ekipą.

Taigi, "Neptūno-Akvaservis" ekipa praėjusį sezoną per vienerias rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 79,3 taško. Paskaičiavę žaidėjų netektis ir jų renkamus taškus, matome, kad vien minėti šeši ekipą palikę žaidėjai pelnydavo daugiau nei du trečdalius taškų - 65,8 iš 79,3 tšk.

Visgi tikimasi, kad šių žaidėjų trūkumą užpildys komandą papildę kiti krepšininkai - "Neptūno-Akvaservis" klubas savo interneto svetainėje skelbia, kad artėjantį sezoną Klaipėdos ekipai atstovaus į klubą po metų pertraukos sugrįžęs palangiškis Erikas Kubilius (23 metai, 195 cm), buvęs ilgametis "Neptūno" žaidėjas, pernai atstovavęs "Šiaulių" ekipai, Vytautas Šarakauskas (36 metai, 204 cm), bei trys septyniolikmečiai - aukštaūgis iš Kretingos Petras Piekus (210 cm), plungiškis Lukas Kreišmontas (196 cm) ir klaipėdietis Nojus Mineikis (200 cm). Pastarieji du krepšininkai yra sudarę ilgalaikes sutartis su "Neptūnu".

VETERANAS. "Neptūno-Akvaservis" ekipą papildė 34-erių Vytautas Šarakauskas. Jis šią vasarą oficialiai buvo paskelbęs apie karjeros pabaigą, tačiau visgi nusprendė dar parungtyniauti su jaunimu.

Skelbiama, kad "Neptūno-Akvaservis" komanda gali sulaukti ir didesnio sudėties papildymo - su komanda šiuo metu sportuoja dar keli jauni krepšininkai, su kuriais uostamiesčio klubas gali sudaryti sutartis.

"Neptūnas-Akvaservis" išsaugojo vyriausiąjį trenerį Tomą Gaidamavičių bei fizinio pasirengimo trenerį Lauryną Gendvilą.

Dvi savaites fiziniam pasiruošimui sezonui skirsiąs klubas rugpjūčio 29-ąją sužais pirmąsias draugiškas rungtynes su "Neptūnu".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder