Nestipriausios sudėties Lietuvos vyrų rankinio rinktinė stengsis lenkams kibti į atlapus

Nestipriausios sudėties Lietuvos vyrų rankinio rinktinė stengsis lenkams kibti į atlapus

Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas apgailestauja, kad jo vadovaujamoje komandoje 2013 metų pasaulio rankinio čempionato atkrintamosiose atrankos varžybose su Lenkijos ekipa dėl traumų nebus net aštuonių pagrindinių žaidėjų, tačiau tikisi, kad juos pakeitę jauni žaidėjai sugebės pasipriešinti pajėgiems varžovams.

"Komandos sudėtis ir pasirengimo terminas nėra toks, kokio norėjome. Gerokai užtruko kai kurių užsienio šalių čempionatai, todėl teko nukelti treniruočių stovyklą ir atsisakyti dvejų draugiškų rungtynių su Vengrijos rinktine. Bet apmaudžiausia, kad neturėsime net aštuonių žaidėjų, kurie nuolat dalyvavo šiame atrankos cikle, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė G. Savukynas. - Tačiau stengsimės parodyti viską, ką mokame. Žaidėjai atiduos visas jėgas, kad rezultatas būtų mūsų naudai".

Šalies rinktinės sudėtyje - dešimt Lietuvos ir septyni užsienio klubų žaidėjai.

Lietuvoje rungtyniaujantys rankininkai rungtynėms su lenkais rengiasi nuo gegužės 30 dienos, o "legionieriai" į rinktinę atvyko birželio 4-ąją.

"Kadangi rinktinėje negalės žaisti net aštuoni pagrindinės sudėties žaidėjai, tai nuotaika nekokia. Bet ką daryti?, - kalbėjo patyręs Lietuvos rinktinės vartininkas Arūnas Vaškevičius. - Atėjo jauni žaidėjai, kurie Lietuvoje yra geriausi. Manau, kad bijoti nėra ko. Reikia kovoti, kibti varžovams į atlapus. Tikiuosi, kad jaunimas atiduos visas jėgas ir tikrai susikausim".

G. Savukynas pažymėjo, kad 2007 metų pasaulio vicečempionė Lenkijos rinktinė po nesėkmingai jai pasibaigusių atrankos į Londono olimpines žaidynes varžybų bus rimtai nusiteikusi kovai. "Jie tikrai nebus nusiraminę. Lenkijos rinktinės tikslai - ne tik laimėti atrankos varžybas, bet ir didžiausiuose turnyruose kovoti dėl prizinių vietų. Jie tam turi potencialo", - kalbėjo lietuvių treneris.

Beje, po olimpinės atrankos varžybų Lenkijos rinktinę paliko trys vyresnės kartos žaidėjai ir vyriausiasis treneris. Dėl traumos su lietuviais negalės žaisti Vokietijoje rungtyniaujantis Kšištofas Lijevskis (Krzysztof Lijewski).

G. Savukynas pabrėžė, kad per rungtynes su lenkais svarbiausia kuo mažiau klysti. Anot trenerio, tokio lygio komandos kaip Lenkija klaidų neatleidžia. "Turėsime būti atidūs ir disciplinuoti", - pabrėžė treneris. Jo nuomone, Lietuvos rinktinės privalumas - vienybė.

"Jei išvengsime techninio broko, su lenkais galėsime kovoti ir neatrodysime beviltiškai. Aštuonių žaidėjų netektis - didelis praradimas, bet jaunimas noriai dirba treniruotėse ir stengsis pateisinti trenerių pasitikėjimą", - teigė Lietuvos rinktinės žaidėjas Vaidotas Grosas. Anot jo, Lenkijos rinktinė - aukščiausio lygio, gerai subalansuota ir kietu žaidimu pasižyminti komanda.

Lietuvos rankininkai pirmąsias rungtynes su Lenkijos ekipa žais birželio 10 dieną 16.45 val. Vilniuje, "Siemens", arenoje, o atsakomosios rungtynės vyks birželio 17-ąją Katovicuose (Lenkija).

Lietuvos rankininkai planetos pirmenybių finaliniame etape dalyvavo vieną kartą - 1997 metais Japonijoje ir pateko į aštuntfinalį.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Tadas Stankevičius, Benas Petreikis, Jonas Truchanovičius, Karolis Stropus, Gražvydas Juška (visi penki - Klaipėdos "Žemaitijos Dragūnas"), Aistis Pažemeckas, Vaidas Trainavičius, Skirmantas Plėta (visi trys - Vilniaus "Šviesa"), Vilius Rašimas (Kauno "Granitas-Gaja-Karys"), EdvinasVorobjovas (Kauno "Lūšis"), Andrius Gervė ("HSG Barnstorf - Diepholz", Vokietija), Arūnas Vaškevičius (Šafhauzeno "Kadetten", Šveicarija), Gintaras Cibulskis ("Ciudad Encantada", Ispanija), Aidenas Malašinskas (Granoljerso "Fraikin", Ispanija), Augustas Strazdas ("SG Spigo HB West Wien", Austrija), Vaidotas Grosas (Bresto Meškovo rankinio klubas, Baltarusija) ir Nerijus Atajevas ("US Creteil", Prancūzija).

Dėl traumų komandai negalės padėti Valdas Novickis, Aurelijus Sabonis, Remigijus Čepulis, Tomas Eitutis, Mindaugas Andriuška, Andrius Račkauskas, Povilas Babarskas ir Rolandas Bernatonis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder