"Neptūnui“ Turkijoje nepavyko įveikti Izmiro komandos

"Neptūnui“ Turkijoje nepavyko įveikti Izmiro komandos

Klaipėdos „Neptūnui“ nepavyko iškovoti antrosios pergalės Europos taurės „Last 32“ etape. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Turkijoje rezultatu 85:99 (16:30, 25:23, 19:20, 25:26) nusileido Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komandai.

Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo geriau ir po 4 komandos kapitono Martyno Mažeikos taškų išsiveržė į priekį – 4:1.

Netrukus aikštės šeimininkai sužaidė atkarpą 16:2 ir pakreipė įvykius savo naudai – 17:6.

Neptūniečiams antrajame kėlinyje po Mindaugo Girdžiūno, Vytauto Šarakausko ir Justo Sinicos tolimų metimų buvo pavykę priartėti iki 5 taškų – 34:39, tačiau iki didžiosios pertraukos turkai vėl šiek tiek atitrūko – 53:41.

Trečiajame kėlinyje ilgai komandas skyrė 10 taškų, tačiau paskutiniajame ketvirtyje aikštės šeimininkams vienu metu buvo pavykę susikrauti ir 20 taškų – 86:66.

Tada neptūniečiai tarsi pabudo, ėmė demonstruoti kovotojų charakterį, sumažino atsilikimą beveik perpus (83:94), tačiau pakeisti įvykius savo naudai jau pristigo jėgų ir laiko.

Taškų skirtumas yra svarbus, kadangi Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komanda vasario mėnesį (10 arba 11 dieną) atvyks rungtyniauti ir į Klaipėdą, o juk neptūniečiai savoje arenoje rungtyniauja kur kas geriau. Tuo įsitikino ir savo kailiu pajuto net Eurolygos grandai.    

„Pinar Karsiyaka“: Jonas Diebleris 26 (7/8 trit., 7 atk. kam., 6 rez. perd.), Juanas Palaciosas 20, Bobby Dixonas 16, Kenny Gabrielis 14 (11 atk. kam.).

„Neptūnas“: Deividas Gailius 16, Donatas Zavackas ir Justas Sinica po 12, Martynas Mažeika 11.


Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Prastai sužaidėme pirmąjį kėlinį – 30:16. Varžovai kaitaliojo gynybos sistemas, agresyviai gynėsi ir tai mus išmušė iš vėžių. Buvo pavykę priartėti ir varžovams kvėpuoti į nugarą, tačiau jie vėl atitrūko, susikrovė persvarą ir jos panaikinti nebepavyko. Pralaimėjome mūšį, bet ne karą, stengsimės namuose atsirevanšuoti.“  

Priminsime, kad pirmajame Europos taurės „Last 32“ M grupės mače „Pinar Karsiyaka“ išvykoje rezultatu 105:77 sutriuškino Stambulo „Bešiktaš“ komandą, o „Neptūnas“ namuose rezultatu 82:73 nukovė Paryžiaus „Paris-Levallois“ ekipą.

Ar pavyks pratęsti LKL pergalių seriją?

Jau sausio 18 dieną (sekmadienį) 16 val. "Švyturio" arenoje „Neptūno“ laukia ne ką mažiau svarbi ir intriguojanti dvikova su Lietuvos čempionu Kauno „Žalgiriu“.

Iš viso „Neptūnas“ šį sezoną LKL čempionate jau yra iškovojęs 18 pergalių ir patyrė vos du pralaimėjimus. Šis rezultatas klaipėdiečiams leidžia tvirtai įsitaisyti antroje LKL turnyro lentelės pozicijoje. Neptūniečiai jau ilgą laiką LKL čempionate žingsniuoja be suklupimų – yra iškovoję dešimt iš eilės pergalių.  

Lietuvos čempionate „Neptūną“ lenkia tik žalgiriečiai, kurių sąskaitoje – 19 pergalių ir 1 pralaimėjimas.

Bilietus į „Neptūno“ ir „Žalgirio“ rungtynes galite įsigyti čia: http://www.bilietai.lt/lt/buy/23547#plan

Sausio 21 d. (trečiadienį) 18.45 val. "Švyturio" arenoje taip pat turėtų būti karšta, nes neptūniečiai žais jau trečiąsias Europos taurės turnyro "Last 32" etapo rungtynes su Stambulo "Bešiktaš Integral Forex" (Turkija) krepšininkais. Bilietai parduodami čia: http://www.bilietai.lt/lt/event/23622

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder