"Neptūnui" įteikta Lietuvos vicečempionų taurė

"Neptūnui" įteikta Lietuvos vicečempionų taurė

Klaipėdos "Neptūnas" pakartojo skambiausią pergalę klubo istorijoje - po dviejų metų pertraukos vėl gali didžiuotis Lietuvos vicečempiono titulu. Nors klaipėdiečiai paskutinėse Lietuvos krepšinio lygos ("Tete-a-Tete Casino-LKL") finalo serijos rungtynėse Kaune rezultatu 70:97 nusileido Kauno "Žalgiriui", tačiau galima drąsiai teigti, kad neptūniečiai, vadovaujami trenerių Dainiaus Adomaičio ir Mindaugo Brazio, šį sezoną kovojo išties garbingai ir atidavė savo širdis.

Kauniečiai finalo seriją laimėjo rezultatu 4:1. Nuo LKL lygos įkūrimo (1993 m.) „Žalgiris” auksinę taurę kelia aštuonioliktąjį kartą bei tai daro šeštą kartą iš eilės.

"Neptūnui" Kauno "Žalgirio" arenoje buvo įteikta LKL vicečempionų taurė.

vice1
"Neptūnas" svarbiausią klubo istorijoje pergalę pasiekė tuomet, kai šį sezoną pusfinalio serijoje rezultatu 3:2 parklupdė Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipą. Negana to, lemiama pergalė buvo iškovota Lietuvos sostinėje, t.y. "Lietuvos ryto" namų arenoje.

"Neptūnas" tapo pirmąja komanda, po Kauno "Žalgirio", sugebėjusi eliminuoti "Lietuvos rytą" atkrintamosiose LKL rungtynėse.zalgiris neptunas finale n
Klaipėdiečiams už kovingumą, atsidavimą ir puikų žaidimą plojo net didžiausi krepšinio skeptikai. Daugelis krepšinio ekspertų pripažino, kad "Neptūnas" pademonstravo neeilinį charakterį.

Priminsime, kad tai nevienintelis "Neptūno" šio sezono trofėjus. Dar šių metų žiemą neptūniečiai į Klaipėdą parvežęs "KIDY tour - Karaliaus Mindaugo taurės" turnyro bronzos medalius ir 15 tūkstančių eurų piniginį prizą. Tuomet "Neptūnas" Vilniuje vykusiame turnyre buvo pastebimas: iš pradžių ketvirtfinalyje 38 taškų skirtumu - 96:58 sutriuškino principinį varžovą Šiaulių "Šiaulius", tačiau kitą dieną pusfinalyje rezultatu 79:97 nusileido Vilniaus "Lietuvos rytui", kuris, kaip vėliau paaiškėjo, tapo taurės nugalėtoju (rezultatu 67:57 palaužė Kauno "Žalgirį).

Daugiau nei 50 metų gyvuojantis "Neptūno" klubas 2013 metais iškovojo LKL bronzos medalius, o 2014 metais tapo LKL vicečempionu ir debiutavo Eurolygoje.

"Neptūno" klubas buvo garsus ir ankstesniais laikais: nuo 1981 iki 1983 metų "Neptūnas" buvo trečias Lietuvos spartakiados varžybose ir 1983 metais laimėjo Sovietų Sąjungos profsąjungų lygos titulą. Klaipėdiečiai 1998-1999 metų sezoną dalyvavo ir Europos Koračo taurės grupių etape.
sirgaliai123

"Neptūno" klubo administracija, treneriai ir žaidėjai nuoširdžiai dėkoja ištikimiems sirgaliams už nuostabų palaikymą viso sezono metu."Neptūno" sirgaliai yra aktyviausi ir nuostabiausi visoje Lietuvoje. Ačiū JUMS už tokį šiltą palaikymą, už tą adrenaliną ir dopingą, kurį mums suteikėte visų rungtynių metu. Džiugu, kad istoriją kuriame kartu.

n z 05 28 3

PASKUTINIŲ LKL FINALO RUNGTYNIŲ STATISTIKA

"Žalgiris" - "Neptūnas" - 97:70 (25:17, 29:14, 20:25, 23:14)

"Žalgiris": Jerome'as Randle'as - 16, Brockas Motumas - 13, Renaldas Seibutis - 11, Martynas Pocius - 10, Paulius Jankūnas - 10.

"Neptūnas": Danielis Ewingas - 19, Marynas Mažeika - 11, Jerai Grantas - 10, Mindaugas Girdžiūnas - 8, Angusas Brandras - 6, Vytautas Šarakauskas - 6, Travis Baderis - 5, Arvydas Šikšnius ir Laurynas Beliauskas - po 2, Trentas Plaistedas - 1 tšk.

"Neptūnas" nuo antrųjų serijos rungtynių finale buvo priverstas verstis be kojos traumą patyrusio Arno Butkevičiaus, o Donatas Zavackas aikštėje po rankos traumos pasirodė tik paskutinėse finalo serijos rungtynėse, tačiau per beveik penkias minutes taškų nepelnė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder