"Neptūnui" dėl bronzos dar teks pakovoti (komentarai)

"Neptūnui" dėl bronzos dar teks pakovoti (komentarai)

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkams nepavyko Klaipėdos "Švyturio" arenoje triumfu baigti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono - jiems dar dėl bronzos medalių teks pasigrumti pirmadienį lemiamose serijos rungtynės Prienuose. Neptūniečiai ketvirtose mažojo finalo rungtynėse rezultatu 81:90 nusileido "Prienų" ekipai ir serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus - 2:2.

Prieniškiai Klaipėdoje kovėsi negailėdami jėgų, metė visus savo kozirius ir tai davė vaisių - antrojo kėlinio pradžioje atitrūko dviženkle taškų persvara - 33:21.

Neptūniečiams 17 rungtynių minutę buvo pavykę sumažinti skirtumą iki 5 taškų - 36:41, tačiau prieš pat didžiąją pertrauką techninę pražangą užsidirbo Deividas Gailius ir "Prienų" pranašumas vėl tapo dviženklis - 51:41.

Ir antroje rungtynių pusėje "Neptūnui" sunkiai sekėsi apsiginti nuo "Prienų" snaiperių: Gintaro Kadžiulio, Gedimino Oreliko ir Artūro Milaknio taiklių tritaškių.

Virginijus Šeškus ("Prienų" ekipos vyr. treneris): "Pagrindinė pergalės priežastis – noras laimėti. Į Klaipėdą vykome tik pergalės. Kovėmės iš paskutiniųjų  ir tai davė vaisių. Tikiu ir visada tikėjau savo komanda, nors ir dauguma kalbėjo, kad šįkart laimės klaipėdiečiai. Mes nieko nejautėme, o ėjome kautis. Dar laukia mūšis Prienuose. „Neptūnas“ – stipri komanda, viskas priklausys nuo to, kai jiems seksis atakuoti krepšį. Svarbu neleisti išsimėtyti jų snaiperiams.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Kad ir kaip banaliai skamba, bet mes perdegėme. Prasčiau pradėjome dvikovą, antrajame kėlinyje bandėme vytis varžovus, tačiau neišvengėme klaidų, ėmėme panikuoti, nesilaikėme drausmės ir išsimušėme iš vėžių. Reikia pripažinti, kad „Prienai“ šįkart buvo stipresni. Galbūt tas pralaimėjimas padės komandai mobilizuotis ir kilti į žūtbūtinę kovą visai kitaip nusiteikus. Dar ne viskas prarasta. Čia buvo vienokios rungtynės, Prienuose, tikiu, kad turėtų būti kitokios. Darysime viską, kausimės iš paskutiniųjų. Pirmose rungtynėse Prienuose dėl skruostikaulio lūžio praradome Simą Galdiką, o šįkart netekome ir Evaldo Dainio. Jis 16-ąją rungtynių minutę patyrė kairės kojos traumą. Penktadienį daktarai pasakys verdiktą, bet tikriausiai jis Prienuose nebežais. Evaldas Dainys žaidė gal ir nedaug, tačiau yra vienas iš tų, kuris reikiamomis akimirkomis imtis iniciatyvos ir gali ištempti komandą.“

"Neptūnas" - "Prienai" - 81:90 (21:29, 20:22, 22:22, 18:17).

Klaipėdos ekipos gretose išsiskyrė Deividas Gailius, pelnęs 28 taškus (7/12 dvit., 4/8 trit.), Rashaunas Broadusas pridėjo 17, Vytautas Šarakauskas - 11 (8 atk. kam.), Arnas Butkevičius - 9, Martynas Mažeika - 6, Giedrius Gustas - 6, Laurynas Mikalauskas - 4 tšk.

"Prienai": Artūras Milaknis - 23 tšk. (5/6 tritaškių), Gediminas Orelikas - 22 (2/7 tritaškių, 9 atk. kam.), Artūras Valeika - 21 (9/12 dvitaškių, 6 kld.), Gintaras Kadžiulis - 11.  

"Prienai" dvitaškius metė 62 proc. (23/37), tritaškius - 43 proc. (10/23), baudos metimus - 88 proc. (14/16) tiklumu. "Neptūno" dvitaškių pataikymas - 49 proc. (21/43), tritaškių - 39 proc. (11/28), baudų - 55 proc. (6/11).

Taigi, lemiamos rungtynės dėl LKL bronzos keliasi į Prienus. Jos vyks gegužės 13 dieną (pirmadienį) 19 val. Prienuose.

Klaipėdiečiai dar turi šansų perrašyti (LKL) istorijos puslapius - pirmą kartą nuo 1964 metų, kuomet ir buvo įkurtas klubas, iškovoti medalius aukščiausio Lietuvos krepšinio lygos čempionate.
 
Žinant tai, kad "Prienai" žaidžia vos aštuoniese ir jų jėgos senka - tai įmanoma dalykas.

Priminsime, kad pirmoji serijos dvikova, vykusi gegužės 1 dieną Prienuose baigėsi aikštės šeimininkų pergale - 78:67, antrose rungtynėse gegužės 3 dieną klaipėdiečiai "Švyturio" arenoje jau atsirevanšavo po pratęsimo - 84:82, trečiose rungtynėse gegužės 6 dieną Prienuose rezultatu 85:83 vėl buvo stipresni neptūniečiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder