"Neptūnui" atsivėrė durys į Eurolygą

"Neptūnui" atsivėrė durys į Eurolygą

Dramatiška „Barcelona“ komandos pergalė 77:75 Ispanijos čempionato pusfinalyje prieš Valensijos „Valencia Basket“ lėmė tai, kad Klaipėdos „Neptūnui“ plačiai atsivėrė Eurolygos durys.

Pagal Eurolygos licencijų skyrimo tvarką, LKL vicečempionams atiteks aštunta ir paskutinioji B licencija, rašo portalas basketnews.lt

Pagal iš anksto patvirtintą licencijų skyrimo tvarką LKL vicečempionai yra šešioliktoje reitingų vietoje. Tačiau jeigu aukščiau esančias vietas užima A licencijas turinčios komandos, žemiau esantys klubai kyla lentelėje.

Būtent sėkmingai lietuviams susiklostę čempionatai Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje ir Turkijoje lėmė tai, kad „Neptūnas“ iš šešioliktos vietos pakilo į aštuntąją.

Be to, „Neptūnas“ atitinka visus B licencijų turėtojams keliamus reikalavimus – „Švyturio“ arena talpina daugiau nei 5000 žiūrovų, Klaipėda yra mažiau nei per 4 valandų skrydį nuo Frankfurto oro uosto, tarptautinis Palangos oro uostas yra mažiau nei 100 kilometrų nuo arenos, mieste yra daugiau nei 2 keturių žvaigždučių viešbučiai.

LKL finalo serijoje „Neptūnas“ po garbingos kovos 2:4 nusileido daugkartiniam šalies čempionui Kauno „Žalgiriui“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder