"Neptūnui" - kova dėl kelialapio į "Top 16" etapą

"Neptūnui" - kova dėl kelialapio į "Top 16" etapą

Šįvakar "Švyturio" arenoje 18.45 val. Lietuvos vicečempiono Klaipėdos "Neptūno" laukia labai svarbi Eurolygos akistata su 11 kartų Turkijos čempionais Stambulo "Galatasaray Liv Hospital" krepšininkais. Šių rungtynių kaina yra didžiulė, galinti lemti patekimą į Eurolygos "TOP 16" etapą.

Tiek turkai, tiek klaipėdiečiai yra Eurolygos D grupės turnyro lentelės kaimynai, savo sąskaitoje turintys po tris pergales.

"Tiek mūsų, tiek varžovų laukia kertinės Eurolygos rungtynės. "Galatasaray" - žinomas ir labai stiprus varžovas, tačiau mes žaisime namuose ir privalome padaryti viską, kad pasinaudotume istorine galimybe iškovoti kelialapį į kitą etapą", - paskutinių pirmojo Eurolygos etapo rungtynių Klaipėdoje išvakarėse kalbėjo "Neptūno" vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Anot jo, pasiduoti nesiruošia nė vienas, tad, šiose rungtynėse gali būti visko.

"Mes degame noru atsirevanšuoti varžovams už pralaimėjimą Turkijoje. Mums motyvacijos tikrai netrūksta, svarbu, kad nepristigtume jėgų, kadangi pastaroji savaitė buvo sunki: keliavome į Graikiją, vėliau laukė rungtynės Pasvalyje. Bijau, kad žaidėjai nebūtų pavargę", - sakė K. Maksvytis.

Per pirmadienio LKL dvikovą Pasvalyje kelį susimušė labiausiai patyręs "Neptūno" žaidėjas Donatas Zavackas.

"Laiko mažai, tačiau darome viską, kad jis trečiadienį rungtynėse su "Galatasaray" ekipa galėtų padėti "Neptūnui", - pabrėžė "Neptūno" komandos gydytojas Giedrius Sabaliauskas.

Antradienį vidurdienį neptūniečiai įdėmiai analizavo varžovų žaidimą, stebėjo rungtynių vaizdo įrašus.

"Visas žaidimas sukasi aplink jų ekipos lyderį Karlosą Aroją. Tai yra komandos variklis. Privalome jį sustabdyti. Apskritai "Galatasaray" ekipa yra atakuojanti komanda. Jie ne taip gerai ginasi, bet galingai puola", - teigė "Neptūno" treneris.

"Galatasaray" ekipoje yra ir daugiau pavojingų žaidėjų: 211 cm ūgio serbas Zoranas Ercegas, Turkijos talentas Furkanas Aldemiras, Keremas Gonlumas bei patyrę Turkijos rinktinės gynėjai Enderas Arslanas ir Sinanas Guleras. "Galatasaray" ekipoje rungtyniauja ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Pocius, tačiau jis pirmose rungtynėse su "Neptūno" dėl nugaros skausmų nerungtyniavo. Šįkart jis jau gali klaipėdiečiams pridaryti nemalonumų.

Priminsime, kad pirmosios šių komandų rungtynės, vykusios lapkričio 7 dieną Stambule, baigėsi turkų pergale rezultatu 94:68.

Tąkart "Neptūno" gretose Mindaugas Girdžiūnas ir Deividas Gailius pelnė po 10 taškų, Arnas Butkevičius - 9, Martynas Mažeika - 8, Justas Sinica - 8, Donatas Zavackas - 7, Kiethas Bensonas ir Egidijus Dimša - po 4, Valdas Vasylius - 2 tšk.

"Galatasaray" ekipoje išsiskyrė Sinanas Guleras, surinkęs 18 (7/9 dvit.) taškų, Carlosas Arroyo - 15 (5 rez. perd., 5 atk. kam.), Furkanas Aldemiras - 9 (6/7 dvit.), Zoranas Ercegas - 13, Furkanas Aldemiras - 13, Keremas Gonlumas - 10 (8 atk. kam.) tšk.

Neptūniečiams Turkijoje nepavyko pasinaudoti pagrindiniu savo ginklu - tritaškiais: iš 29 tolimų metimų tikslą pasiekė vos 7 (24 proc.). Turkai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių rezultatu 40:28.

"Savų žiūrovų akivaizdoje privalome kautis visai kitaip. Negalime paleisti iš rankų istorinio šanso", - dar kartą pabrėžė K. Maksvytis.

SUSITRENKĖ KELĮ. Donatas Zavackas (dešinėje) pirmadienį susimušė kelį, tačiau tikimasi, kad jis šįvakar aikštėje pasirodys. "Laiko mažai, tačiau darome viską, kad jis rungtynėse su "Galatasaray" ekipa galėtų padėti "Neptūnui", - pabrėžė "Neptūno" komandos gydytojas Giedrius Sabaliauskas.

"Galatasaray" - vienas seniausių Turkijos klubų, įkurtas 1904 m. Jie 11 kartų tapo Turkijos čempionato nugalėtojais. Nuo 1966 m. vykstančios Turkijos krepšinio lygos varžybas laimėjo penkis kartus - 1969, 1985, 1986, 1990 ir 2013 metais. Tris kartus laimėjo Turkijos taurę - 1970, 1972 ir 1995 metais. Per paskutinius ketverius metus komanda trečią kartą dalyvauja Eurolygos varžybose. 2011-2012 m. sezoną ši Stambulo ekipa pateko į "TOP 16" etapą. Paskutinį sezoną (2013-2014 m.) "Galatasaray" sugebėjo patekti į "TOP" 8 gretas.

Priminsime, kad "Neptūnas" prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre - Eurolygoje jau yra iškovojęs tris pergales: spalio 23 dieną Kazio Maksvyčio auklėtiniai "Švyturio" arenoje rezultatu 83:81 palaužė dvejų pastarųjų metų Serbijos taurės laimėtojus Belgrado "Crvena Zvezda Telekom" krepšininkus, lapkričio 13 dieną rezultatu 94:87 parklupdė praėjusio sezono Europos taurės nugalėtojus Valensijos "Valencia Basket" (Ispanija) atstovus ir lapkričio 20 dieną rezultatu 80:79 nugalėjo Vitorijos "Laboral Kutxa" (Ispanija) ekipą.

Komandų statistika Eurolygoje:

"Neptūnas"  - "Galatasaray Liv Hospital"

Vidutiniškai per rungtynes įmetama taškų 77 - 81,5
Vidutiniškai praleidžiama taškų 74,5 - 90,62
Baudos 68,4 proc. - 76,9 proc.
Dvitaškiai 52,6 proc. - 50,2 proc.
Tritaškiai 31,9 proc. - 36,9 proc.
Atkovoti kamuoliai (puolime) 35,1 (9,4) - 35,7 (9,2)
Rezultatyvūs perdavimai 15,1 - 15,9
Klaidos 14,5 - 11,6

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder