"Neptūnui" - geros žinios iš Barselonos

"Neptūnui" - geros žinios iš Barselonos

Klaipėdos "Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas ir klubo valdybos pirmininkas Vytautas Lygnugaris buvo pakviesti į Barseloną (Ispaniją), kur dalyvavo posėdyje dėl kito sezono Europos taurės turnyro.

Neptūniečiai į Klaipėdą parvežė gerų naujienų - buvo išgirsta užuominų apie galimybę uostamiesčio atstovams gauti vardinį trejų metų kvietimą dalyvauti Europos taurės turnyre.

Galimos premijos

"Susirinkime dalyvavo Eurolygos vadovai. Buvo pristatytas naujas Europos taurės turnyro formatas ir galimi jo finansavimo variantai. Visi klubo vadovai galėjo pateikti savo siūlymus ir buvo diskutuojama, kaip tą turnyrą padaryti dar patrauklesnį", - pasakojo "Neptūno" klubo direktorius O. Kurauskas.

Pagal planus, 2016-2017 m. Europos taurės turnyro sezone turėtų varžytis ne 36, kaip buvo anksčiau, o 24 ekipos. Turnyre 13 vietų yra numatyta lygoms: keturios - Vokietijai, po tris - Ispanijai, Adrijos lygai ir Jungtinei lygai. Likusios 11 vietų bus vardiniai kvietimai klubams.

"Tai, kad mus pakvietė į šį posėdį ir užsiminė apie trejų metų sutartį, - didžiulis klubo ir Klaipėdos miesto įvertinimas. Tas įdirbis, kuris buvo atliktas per kelerius metus, taip pat dalyvavimas Eurolygos varžybose bei iškovotos skambios pergalės įsiminė ne tik klaipėdiečiams, bet ir Eurolygos vadovams. Nors pagal planus Europos taurės komandų skaičius gali mažėti nuo 36 iki 24, tačiau "Neptūnas" yra kviečiamas dalyvauti šiame turnyre. Tai maloni žinia. Artimiausiomis dienomis Eurolygos vadovai komandoms atsiųs sutarčių projektus, kuriuos komandos turėtų apsvarstyti iki balandžio 1 dienos", - teigė "Neptūno" direktorius.Barselonojo buvo aptarti ir finansiniai Europos taurės turnyro reikalai. Svarstoma, kad 24-iems turnyro klubams 1,2 mln. eurų bus skirta padengti teisėjavimo ir administravimo išlaidas.

Iki šiol už visa tai sumokėdavo patys Europos taurės dalyviai, tad dabar komandoms sudarytos sąlygos gali tapti geresnės. Planuojama, kad prizų fondą sudarys 1,3 mln. eurų. Reguliariojo sezono dalyviams numatyta po 10 tūkst. eurų, patekusiems į "Last 16" - po 20 tūkst., į ketvirtfinalį - po 30 tūkst., į pusfinalį - po 50 tūkst. Finalo dalyviui tektų 100 tūkst. eurų, čempionui - 200 tūkst.

O. Kurauskas Barselonoje pasiūlė idėją, kad burtų keliu viena iš 24 Europos taurės turnyro komandų gautų vardinį kvietimą į Eurolygą.

"Eurolygos vadovai ragino išsakyti savo idėjas, kaip Europos taurės turnyrą paversti dar labiau patrauklesnį tiek žiūrovams, tiek komandoms. Tad pasiūliau tokią burtų traukimo galimybę. Konkretaus sprendimo dėl to nebuvo priimta, tik pasakė, kad idėja - išradinga", - sakė O. Kurauskas.

Į pasitarimą Barselonoje iš Lietuvos buvo pakviestas ir Vilniaus "Lietuvos ryto" klubas.

Pasidžiaugė sirgaliais

Eurolygos vadovai ir kitų šalių klubų vadovai vakarienės metu su "Neptūno" klubo valdybos pirmininku V. Lygnugariu pasidžiaugė Klaipėdos krepšinio sirgaliais.

Buvo prisiminta, kad "Neptūno" klubas sutraukia didelę auditoriją krepšinio sirgalių. Juk "Neptūnas" šį Europos taurės turnyro sezoną buvo tarp Europos taurės sirgalių lankomumo lyderių. Pirmajame Europos taurės etape "Neptūno" rungtynes stebėdavo vidutiniškai 5214 žiūrovų, antrajame - 5333. Viso sezono vidurkis buvo 5258 sirgaliai.

Tarp komandų, kurios Europos taurės turnyre žaidė nuo sezono pradžios, "Neptūnas" užėmė ketvirtąją vietą. Klaipėdiečius aplenkė tik gerokai didesnes arenas turinčios Berlyno ALBA (7276), "Valencia" (7200) ir Jeruzalės "Hapoel" (6843).

Pagal arenos užpildymą, kuris siekė net 97 procentus, "Neptūnas" tarp Europos taurės turnyro klubų užima pirmąją vietą.

"Per paskutinius trejus metus žiūrovų lankomumas "Švyturio" arenoje tik augo. Tai tapo tradicija žmonėms, šeimos nariams praleisti laiką krepšinio varžybose. "Neptūno" rungtynės tapo lyg savotiška šventė. Į "Neptūno" varžybas atvyksta ne tik klaipėdiečiai, Vakarų regiono atstovai, bet ir svečiai iš Vilniaus ar Kauno. Didžiuojamės ir tariame nuoširdų ačiū savo sirgaliams. Net dvejas mūsų šio sezono Europos taurės turnyro rungtynes transliavo "Eurosport2" kanalas. Tai savotiškas įvertinimas", - džiaugėsi O. Kurauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder