"Neptūno" kapitonas ramina sirgalius: "Nieko rimto, greit išbėgsiu į aikštę"

"Neptūno" kapitonas ramina sirgalius: "Nieko rimto, greit išbėgsiu į aikštę"

Klaipėdos "Neptūnas" sekmadienį namuose, dvikovoje prieš Kauno "Žalgirį", kovėsi be savo kapitono Martyno Mažeikos. Bene labiausiai patyręs 35-erių neptūnietis šįkart akistatą stebėjo ant atsarginių suolelio ir bandė tramdyti viduje besikaupiančias emocijas.

Prieš dvikovą M. Mažeika pajuto nugaros skausmus ir jam "Neptūno" vyr. treneris Tomas Gaidamavičius leido pailsėti.

"Tiesiog suspazmavo nugaros raumenis. Didelių skausmų nėra, tiesiog treneris šįkart mane pasaugojo", - "Vakarų ekspresui" situaciją komentavo M. Mažeika.

Netrukus jis pridūrė: "Galiu sirgalius nuraminti, tikiuosi, kad jau kitose rungtynėse aikštėje pasirodysiu."

REIKALINGAS. "Neptūno" kapitonas Martynas Mažeika - didelis komandos ramstis, tad jo sugrįžimo į aikštę laukia ne tik komandos jaunimas, bet ir sirgaliai.

Be žiūrovų - ne tos emocijos

"Neptūnas" šįkart Lietuvos krepšinio lygos (LKL) akistatą pralaimėjo 30 taškų skirtumu - 74:104, o dar visai neseniai klaipėdiečiai su "Žalgiriu", ypač namuose, kaudavosi taškas į tašką.

"Labai sudėtinga įvykius stebėti iš šalies. Man jau šimtą kartų geriau kautis aikštėje ir bandyti pakeisti rungtynių rezultatą, nei visa tai matyti iš šalies ir negalėti padėti savo komandai", - pabrėžė jis.

Jis puikiai pamena džiugias "Neptūno" akimirkas, kai "Švyturio" arenoje, palaikant daugiau nei penkių tūkstančių sirgalių armijai, kas sezoną ir net ne po kartą pavykdavo įgelti Kauno "Žalgiriui".

"Dabar, kai Lietuvą yra sukaustęs karantinas ir atvykti į mūsų rungtynes negali sirgaliai, labai pasijuto. Anksčiau būdavo, kad po kiekvieno pataikyto metimo ar šiaip sėkmingo epizodo "Švyturio" arena tiesiog ūždavo, o dabar - tyla. Kiekvieno sirgaliaus balsas - labai reikalingas ir naudingas. Tiesiog pats kaip motoriukas užsivedi ir turi kam išreikšti tas emocijas, o pastaruoju metu, kai negali į rungtynes atvykti sirgaliai, tas emocijas esi priverstas tramdyti savyje", - sakė M. Mažeika.

"Neptūno" kapitonas akcentavo: "Labai laukiame tos dienos, kai gyvenimas vėl grįš į įprastines vėžes ir vėl per kiekvienas rungtynes galėsime kartu su sirgaliais džiaugtis tuo krepšiniu, kokiu esame įpratę."

NEPADOVANOJO. "Neptūno" aukštaūgis Simas Galdikas sekmadienį per dvikovą su "Žalgiriu" paminėjo savo 34 gimtadienį, tačiau šįkart komandos draugams sukaktuvininkui pergalės padovanoti nepavyko.

bcneptunas.lt (Mato BARANAUSKO) nuotr.

Sunki savaitė

Artimiausias LKL rungtynes "Neptūnas" turėtų žaisti sausio 10 dieną (sekmadienį) 17 val. Klaipėdoje su vietos "Šiauliais".

Dar iki to laiko, sausio 7 dieną (ketvirtadienį), neptūniečių turėtų laukti Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) ketvirtfinalio akistata su "Šiaulių" ir Alytaus "Dzūkijos" poros nugalėtoju. Pirmąjį aštuntfinalio mačą net 25 taškų skirtumu - 96:71 - laimėjo alytiškiai, tad beveik neabejojama, kad jie ir taps neptūniečių KMT turnyro ketvirtfinalio varžovais.

Priminsime, kad 2020 metams skaičiuojant paskutines kalendoriaus dienas "Neptūnas" LKL išvykos rungtynėse rezultatu 71:63 nugalėjo alytiškius ir tą jis padarė jau antrą kartą šį sezoną. Prieš tai Klaipėdoje rugsėjo 18 dieną "Neptūnas" alytiškius įveikė rezultatu 84:81.

"Dvikovoje su "Žalgiriu" Martyną Mažeiką nusprendėme pataupyti, vietoje jo išleidome porą dublerių, kad galėtų pasireikšti. Ateinančios dvejos rungtynės bus labai svarbios, todėl geriau Martyną turėti tada, nei rizikuoti dvikovoje su žalgiriečiais", - sakė "Neptūno" vyr. treneris T. Gaidamavičius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder