"Neptūnas" Vlado Garasto turnyre liko ketvirtas

"Neptūnas" Vlado Garasto turnyre liko ketvirtas

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai penkias dienas "Švyturio" arenoje vykusiame tarptautiniame Vlado Garasto turnyre liko ketvirti. Klaipėdiečiai turėjo realių šansų patekti ir į prizininkų trejetuką, tačiau vos per plauką paskutinėmis minutėmis 84:90 nusileido Dnepropetrovsko "Dnipro" (Ukraina) ekipai.

Dar iki rungtynių pabaigos likus 21 sek. ukrainiečiai pirmavo vos trim taškais - 84:87 ir skirtumą iki minimumo galėjo sušvelninti prie baudų metimo linijos stojęs Rashaun Broadus. Deja, abu metimai skriejo pro šalį.

Tiesa, dar prieš šias akimirkas du baudos metimus prametė neptūnietis Vytautas Šarakauskas.

Pirmąją vietą turnyre iškovojo Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" ekipa. Šios Rusijos komandos iš pirmosios vietos neišstūmė net tai, kad paskutiniąją turnyro dieną 78:83 pralaimėta Vilniaus "Lietuvos rytui".

Trims komandoms – "Lokomotyvui-Kuban", "Lietuvos rytui" ir "Dnipro" – surinkus vienodai taškų, lėmė jų tarpusavio varžybų rezultatai. Visos jos pasidalijo po pergalę, o taškų skirtumas geriausias buvo pas Krasnodaro atstovus (+4). Vilniečiai liko antri (+2). Trečiąją vietą turnyre užėmė Valdemaro Chomičiaus treniruojama "Dnipro" ekipa (-6).
 
Ketvirti liko neptūniečiai, penkti – Kijevo (Ukraina) "Budivelnik" krepšininkai.

Priminsime, kad "Neptūno" žaidėjai sekmadienį rezultatu 100:95 įveikė Europos taurės varžybose rungtyniaujančią Kijevo "Budivelnik" ekipą. Tačiau galutinis rezultatas neatspindi įvykių eigos - ketvirtajame kėlinyje neptūniečiai, vedami Deivido Gailiaus, Lauryno Mikalausko ir Rashauno Broaduso buvo susikrovę net 17 taškų persvarą.

Turnyro metu buvo apdovanoti labiausiai nusipelnę žaidėjai. Tarp jų pateko ir neptūnietis Deividas Gailius. Jis pripažintas geriausiu turnyro krašto puolėju.

Apdovanoti buvo ir atskirų komandų žaidėjai. Naudingiausiu "Neptūno" komandos žaidėju išrinktas Laurynas Mikalauskas.

"Neptūnas" - "Dnipro" - 84:90 (22:24, 17:25, 19:19, 26:22).

Klaipėdiečių gretose net 28 taškus pelnė Rashaun Broadus, 13 pridėjo Vytautas Šarakauskas, po 11 - Marius Runkauskas ir Laurynas Mikalauskas, po 5 - Nikita Barinov ir Deividas Gailius, 4 - Martynas Mažeika, po 2 - Mindaugas Girdžiūnas ir Raimundas Danys.

"Dnipro" ekipai 30 taškų pelnė Derric Low, 25 - Daniel Kickert, 11 - Simas Galdikas, 6 - Valdas Vasylius.

Kazys MAKSVYTIS, "Neptūno" vyr. treneris: "Šiame turnyre galėjome ir norėjome pasirodyti geriau. Turėjome realių šansų patekti į trejetuką. Būkime realistais, įveikti "Lietuvos rytą" ar "Lokomotiv-Kuban" ekipą, turėjome mažiau šansų, bet su "Dnipro" ekipa pakovoti dėl trečios vietos galėjome. Visgi, šiame turnyre įveikėme pajėgią Ukrainos ekipą - Kijevo "Budivelnik". Tad "Neptūno" pasirodymą turnyre vertinu vidutiniškai. Reikia atsižvelgti ir į tai, kad tai pirmasis šio sezono turnyras, treniruojamės vos kelias savaites. Dar reikia laiko susižaisti, perprasti vieni kitus. Pamatėme savo silpnąsias vietas, paeksperimentavome. Patys matėte, kad nerimą kelia aukštaūgių pozicija. Rinksimės į susirinkimą su komandos vadovais, valdyba, spręsime, ką daryti. Nesinori ant karštųjų priimti sprendimų, bet korekcijų tikrai gali būti. "Neptūno" ekipoje sąlygos - geros, belieka dirbti ir šlifuoti žaidimą, taktikas."     

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder