"Neptūnas" turnyrą pradėjo pergale

"Neptūnas" turnyrą pradėjo pergale

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai pergale pradėjo draugišką tarptautinį aštuonių ekipų Vlado Garasto taurės turnyrą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai antradienį „Švyturio“ arenoje po permainingos kovos ir pratęsimo rezultatu 101:98 palaužė Ventspilio „Ventspils“ ekipą.

Rungtynes klaipėdiečiai pradėjo galingai ir greitai susikrovė dviženklę taškų persvarą – 23:9, tačiau latviai iki didžiosios pertraukos atstatė pusiausvyrą – 40:40, o trečiajame kėlinyje vienu metu pirmavo 63:51.

Tada keturis taškus be atsako pelnė „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika ir prieš ketvirtąjį kėlinį „Ventspils“ pranašumas ištirpo iki vienaženklio skaičiaus – 63:55. Dar po kelių akimirkų tritaškį pataikė neptūnietis Deividas Gailius, tačiau netrukus latviai atstatė dviženklę taškų persvarą – 71:58.

Nuo tos akimirkos klaipėdiečiai ėmė spausti varžovus ir tai davė vaisių: tuoj pat du taškus ir baudos metimą pataikė Arnas Butkevičius, kitoje atakoje varžovai prarado kamuolį ir Deividas Gailius realizavo du baudos metimus. Dar po kelių akimirkų neptūnietis Mindaugas Girdžiūnas pelnė du taškus ir baudos metimą bei komandas skyrė 7 taškai – 66:73.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 3 minutėms tris sėkmingas atakas sužaidė D. Gailius ir neptūniečiai jau varžovams kvėpavo į nugarą - 77:78. Tuo latvių bėdos nesibaigė: jie kitoje atakoje prasižengė, o M. Mažeika išvedė neptūniečius į priekį – 79:78.

Netrukus pražangą užsidirbo Donatas Zaveckas ir „Ventspils“ legionierius Mairas Četmenas (Mire Chatman) realizavo du baudos metimus – 80:79.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 1 min. 30 sek. itin svarbų tritaškį smeigė D. Gailius – 82:80. Latviams dar pavyko išlyginti rezultatą – 82:82, tačiau vėl varžovus į neviltį varė tritaškį pataikęs D. Gailius – 85:82.

Tuo šis trileris nesibaigė. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 2 sekundėms „Neptūnas“ dar pirmavo 2 taškais – 85:83 ir prie baudų metimo linijos stojo M. Mažeika. Jis pirmą baudą pataikė, o antrą – prametė ir kamuolį atkovojęs „Ventspils“ žaidėjas M. Četmenas iš savo aikštės pusės pataikė fantastinį metimą ir komandoms teko žaisti pratęsimą – 86:86. Čia jau neptūniečiai greitai išsiveržė į priekį – 94:89 ir varžovams neleido pamąstyti apie pergalę.

Turnyro sistema

„Neptūno“ grupėje dar varžosi Kauno „Žalgiris“ ir Dnepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina) ekipos. Antradienį žalgiriečiai rezultatu 87:77 nugalėjo ukrainiečius.

Turnyre iš viso į dvikovas stojo aštuonios komandos: Klaipėdos „Švyturio“ arenoje - Kauno „Žalgiris“, Ventspilio „Ventspils“, Dnepropetrovsko „Dnipro“ ir „Neptūnas“, Palangos sporto arenoje – Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Šiauliai“, Maskvos srities „Chimki“ ir Ukrainos Kijevo „Budivelnik“. Šiemet tradicinis ir šventinis krepšinio renginys truks iki rugsėjo 21 dienos (sekmadienio).

Po grupės varžybų dvi stipriausios komandos iš Palangos vyks į uostamiestį ir tęs kovą dėl prizinių vietų, dvi pralaimėjusios - „Švyturio“ arenoje keliaus tęsti kovų į Palangą dėl 5-8 vietų.

Rugsėjo 20-21 d., finalines rungtynes renginio organizatoriai kvies stebėti Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Paskutinę tradicinio turnyro dieną bus apdovanoti ne tik nugalėtojai, bet ir geriausi komandų žaidėjai.

Klaipėdoje Vlado Garasto taurės turnyras organizuojamas jau trečią kartą. Šįkart šis turnyras yra skirtas Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ 50-ies metų jubiliejui paminėti.

Į Vlado Garasto taurės turnyro varžybas bilietus galima įsigyti "Bilietai LT" kasose ir internetu www.bilietai.lt.

Vlado Garasto taurės turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 17 d. (trečiadienis)

Klaipėda ("Švyturio" arena)

17.30 val. "Žalgiris" - "Ventspils";

20 val. "Neptūnas" - "Dnipro";

Palanga (Palangos sporto arena)

17.30 "Chimki" - "Šiauliai";

20 val. "Lietuvos rytas" - "Budivelnik";

Rugsėjo 18 d. (ketvirtadienis)

Klaipėda ("Švyturio" arena)

17.30 val. "Dnipro" - "Ventspils";

20 val. "Neptūnas" - "Žalgiris";

Palanga (Palangos sporto arena)

17.30 val. "Budivelnik - "Šiauliai";

20 val. "Chimki" - "Lietuvos rytas";

Rugsėjo 20 d. (šeštadienis)

Klaipėda ("Švyturio" arena)

15 val. Klaipėda 1 - Palanga 2;

17.30 val. Klaipėda 2 - Palanga 1;

Palanga (Palangos sporto arena)

15 val. Palanga 4 - Klaipėda 3;

17.30 val. Palanga 3 - Klaipėda 4;

Rugsėjo 21 d. (sekmadienis)

Klaipėda ("Švyturio" arena)

15 val. Klaipėda 2 - Palanga 2;

17.30 val Klaipėda 1 - Palanga 1;

Palanga (Palangos sporto arena)

15 val. Palanga 4 - Klaipėda 4;

17.30 val. Palanga 3 - Klaipėda 3.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder