"Neptūnas" Turkijoje patiesė "Bešiktaš" ekipą!

"Neptūnas" Turkijoje patiesė "Bešiktaš" ekipą!

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai iškovojo įspūdingą pergalę Europos taurės turnyro rungtynėse - Stambule rezultatu 83:74 palaužė ne bet ką, o H grupės lyderius - Stambulo „Bešktaš“ ekipą.

Tai buvo saldus Kazio Maksvyčio auklėtinių revanšas už šių metų spalio 23 dieną „Švyturio“ arenoje paskutinėmis sekundėmis pralaimėtas rungtynes šiai Stambulo ekipai.

Tuomet ilgą laiką pirmavę neptūniečiai pergalę iš rankų paleido paskutinę akimirką po varžovų legionieriaus Kriso Loftono (Chris Lofton) taiklaus tritaškio - 72:70 .



Šįkart išvykoje Klaipėdos krepšininkai jau žaidė užtikrintai, nuo dvikovos pradžios kontroliavo žaidimo eigą ir galiausiai džiaugėsi skambia pergale.

Klaipėdos krepšininkai jau rungtynių pradžioje po taiklių Edgaro Ulanovo, Vytauto Šarakausko ir Martyno Mažeikos atakų išsiveržė į priekį – 15:7.

Po šio šalto dušo aikštės šeimininkai kiek atsigavo ir antrajame kėlinyje buvo priartėję vos per vieną metimą - 24:26, tačiau neptūniečiai vėl surezgė kelias grėsmingas atakas ir varė turkus į neviltį – 36:29.

Trečiajame kėlinyje Martynas Mažeika dviem taikliais baudos metimais padidina „Neptūno“ persvarą iki dviženklės – 46:36,  o dar po kelių akimirkų klaipėdiečių pranašumas jau buvo 15 taškų – 53:38.

Vėliau kelis kartus neptūniečiai pirmavo ir 16 taškų skirtumu – 72:56, 74:58. Turkai dar bandė visais būdais pakeisti rungtynių eigą, tačiau jiems tik pavyko sušvelninti skirtumą iki vienaženklės persvaros, o didesnės intrigos sukurti nebepajėgė.

„Neptūnas“ šventė gražią ir pelnytą pergalę.

Kazys Maksvytis ("Neptūno" vyr. treneris): "Džiugu, kad pasiekėme revanšą. Tai ko nepavyko padaryti Klaipėdoje, padarėme Stambule. Gerai žaidėme ir Klaipėdoje, tačiau varžovai tąkart mus pražudė paskutiniu taikliu tolimu metimu. Šįkart jau neleidome, kad viską lemtų paskutinė ataka. Gerai nusiteikėme šioms rungtynėms, tris kėlinius tikrai gerai dirbome gynyboje, po krepšiu daug naudingo darbo atliko po menisko operacijos į sportinę formą sugrįžtantis Simas Galdikas. Jis daug taškų nepelnę, tačiau gerai uždengė varžovų aukštaūgius. Esu patenkintas komandos žaidimu, dalijomės kamuoliais ir žaidėme vieningai, kaip tikra komanda. Valdas Vasylius aikštėje nepasirodė dėl traumos - jam yra ištinusi čiurna. Jau prieš rungtynes žinojome, kad jis nežais ir sprendėme uždavinius, kuo jį pakeisti. Viskas pavyko. Deivydas Makliuras šįkart nežaidė mano sprendimu."     

„Bešiktaš“ – „Neptūnas“ - 83:74 (16:21, 18:19, 14:19, 26:24).


„Bešiktaš“: Sundiata Ginesas - 21 (7/12 dvit.), Chrisas Loftonas - 19 (5/10 trit.), Coltonas Iversonas - 14 (6/10 dvit.), Tomislavas Ruzičius ir Bradley Buckmanas – po 6 tšk.

„Neptūnas“: Martynas Mažeika - 17, Vytautas Šarakauskas - 13, Justas Sinica - 12 (3/5 trit.), Mindaugas Girdžiūnas - 9, Edgaras Ulanovas - 8, Andrew Smithas - 7, Simas Galdikas ir Arvydas Eitutavičius - po 6, Marius Runkauskas - 5 tšk.



Klaipėdiečiai šiose rungtynėse vertėsi be vieno iš lyderių Valdo Vasyliaus. 30 metų 202 cm ūgio puolėjas buvo registruotas dvikovai, tačiau į aikštę neišbėgo. Taip pat aikštėje nepasirodė legionierius David McClure.

Tai buvo antroji „Neptūno“ pergalė iš eilės Europos taurės turnyre. Praėjusią savaitę šeštojo turo rungtynėse neptūniečiai Klaipėdoje 13 taškų skirtumu - 85:72 nugalėjo Loimos „Bisons“ ekipą.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais gruodžio 1 d. (sekmadienį) 13 val.  išvykoje su Kazachstano "Astana" ekipa. Tai bus VTB Vieningosios lygos rungtynės, o artimiausias namų rungtynes "Švyturio" arenoje klaipėdiečiai žais gruodžio 4 d. (trečiadienį) 19 val. su Atėnų "Panionios" (Graikija) komanda (Europos taurės rungtynės).

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder