"Neptūnas" tikisi toliau rungtyniauti Europoje

"Neptūnas" tikisi toliau rungtyniauti Europoje

Lietuva kitą sezoną gali turėti rekordinį skaičių komandų Europos taurės varžybose. Prie kelialapius į šias varžybas iškovojusių Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ ekipų norėtų prisijungti ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Uostamiesčio krepšininkai šio sezono LKL pirmenybėse liko be apdovanojimų, kai dramatiškoje mažojo finalo serijoje 2-3 nusileido „Juventus“ komandai.

Taip ekipa, kuri pernai finale patampė nervus Kauno „Žalgiriui“ ir šį sezoną debiutavo Eurolygoje, pretenduoja likti už europinių varžybų ribos.

Tačiau klubo direktorius Osvaldas Kurauskas dar nesudeda ginklų kovoje dėl kelialapio į Europos taurę.

„Taip, Lietuvai skirti du kelialapiai, tačiau Europos taurės organizatoriai kiekvieną sezoną išdalija ne vieną vardinį kvietimą. Stengsimės, kad šiemet tą vardinį kvietimą gautume ir mes“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Kurauskas.

„Neptūnas“ Europos taurės varžybose debiutavo 2013 metais, o šį sezoną sugrįžo į jas po to, kai Eurolygoje baigė reguliarųjį sezoną nepatekdami į „Top 16“.

Nors klaipėdiečiams nepavyko patekti ir į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, tačiau sezonu Europoje Kurauskas liko patenkintas.

„Mus įvertino ir Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu, viešai pareiškęs, kad „Neptūnas“ viską daro aukščiausiu lygiu. Papildomai įpareigoja ir pilna arena žiūrovų. Negalime dabar visko taip lengvai nubraukti ir atsisakyti žaidimo Europoje“, – aiškino Kurauskas.

„Neptūnas“ lankomumu iš tiesų gali pasigirti. LKL pirmenybėse šį sezoną tik viena komanda – Kauno „Žalgiris“ – rinkdavo daugiau žiūrovų, nei klaipėdiečiai. „Švyturio“ arenoje LKL rungtynes vidutiniškai stebėdavo po 3109 žiūrovus. Per Eurolygos dvikovas 5500 vietų arena būdavo sausakimša.

Prasidėjusi vasarą „Neptūnui“ kelia ir daugiau klausimų. Pirmiausia – reikia apsispręsti dėl vyriausiojo trenerio Kazio Maksvyčio likimo.

Trejus metus Klaipėdoje dirbantis treneris šį sezoną buvo antras tarp LKL strategų, taip ilgai besidarbuojančių vienoje komandoje. Ilgiau už jį viename klube dirba tik LKL nesėkmingai debiutavusio „Mažeikių“ klubo strategas Aloyzas Rudys.

„Neptūno“ direktoriaus teigimu, artimiausiu metu klubo valdyba rinksis į posėdį, kur įvertins trenerio darbą. Nors Kurauskas neatskleidžia, ar Maksvyčiui bus siūloma likti pareigose, „BasketNews.lt“ žiniomis, išsaugoti postą žemaičiui nėra didelių galimybių.

Kitam sezonui sutartis su „Neptūnu“ turi 4 krepšininkai – Donatas Zavackas, Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Raidas Nacius. Kurauskas viliasi, kad pavyks išsaugoti kitus svarbiausius ekipos žaidėjus, tačiau nededa didelių vilčių, kad sugrįš Mustafa Shakuras.

„Pirmiausia kalbėsimės su savo klaipėdiečiais, kurie sudaro ekipos branduolį – tai komandos kapitonas Martynas Mažeika, taip pat Deividas Gailius ir Simas Galdikas. Norime juos matyti komandoje ir kitą sezoną“, – sakė Kurauskas.

Žaidimas Europos taurėje būtų papildomas koziris, siekiant išsaugoti svarbiausius ekipos žaidėjus, todėl „Neptūnas“ šią vasarą aktyviai veiks ne tik žaidėjų rinkoje, bet ir ULEB užkulisiuose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder