"Neptūnas" sieks revanšo

"Neptūnas" sieks revanšo

Šiandien 18.45 val. "Švyturio" arenoje "Neptūno" krepšininkai Eurolygos rungtynėse sieks revanšo prieš Vitorijos "Laboral Kutxa" (Ispanija) ekipą.

Pirmoji šių komandų akistata, vykusi spalio 15 dieną Ispanijoje, baigėsi Vitorijos atstovų pergale - 88:69.

"Vyrų papildomai motyvuoti nereikia. Visi trokšta atsirevanšuoti, o tai savo žiūrovų akivaizdoje mes tikrai galime padaryti. Kai mes žaidžiame savoje arenoje užsivedę ir mums sekasi, varžovams "Neptūną" sustabdyti yra labai sunku", - sakė "Neptūno" ekipos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

Minėtasis Ispanijos klubas buvo įkurtas 1959 metas. Nuo 1970 metų rungtyniauja Ispanijos aukščiausioje lygoje. Per savo gyvavimo laikotarpį klubas dažnai keitė pavadinimus, tačiau garsiausias ir geriausiai visiems žinomas komandos pavadinimas "Tau Ceramica". Nuo 2013 m. jie vadinami "Laboral Kutxa" vardu.

Ispanijos lygos čempionais jie tapo tris kartus: 2002, 2008 ir 2010 metais. Šešis kartus laimėjo Ispanijos taurę (paskutinį kartą 2009 metais). 1996 m. laimėjo Saportos taurę. Du kartus žaidė Eurolygos finaluose - 2001 ir 2005 metais.

Įdomu, kad tais metais komandos gretose rungtyniavo ir klaipėdiečiai Saulius Štombergas (2001 m.) ir Arvydas Macijauskas (2005 m.). Baskų klubo spalvas taip pat yra gynę lietuviai Mindaugas Timinskas ir Simas Jasaitis.

Priminsime, kad neptūniečiai Eurolygoje iškovojo dvi pergalės: rezultatu 83:81 palaužė dvejų pastarųjų metų Serbijos taurės laimėtojus Belgrado "Crvena Zvezda telekom" (Serbija) krepšininkus ir rezultatu 94:87 parklupdė praėjusio sezono Europos taurės nugalėtojus Valensijos "Valencia basket" (Ispanija) atstovus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder