"Neptūnas" pasitraukė iš Vieningosios lygos

"Neptūnas" pasitraukė iš Vieningosios lygos

Klaipėdos "Neptūnas" nusprendė pasitraukti iš VTB Vieningosios lygos varžybų, kuriose dalyvavo dvejus metus paeiliui.

Oficialiai skelbiama, jog komandos valdyba tokį sprendimą priėmė atsižvelgdama į naujo formato Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatą ir debiutą Eurolygos varžybose.

"Paaiškėjus, kad LKL kovos vyks 4 ratų sistema "Neptūnas" pateko į sudėtingą situaciją. Jeigu komanda dalyvautų visuose turnyruose, tai rungtynių skaičius pasiektų 80 ir daugiau rungtynių per metus. Tektų žaisti po 3 rungtynes per savaitę. Akivaizdu, kad teko priimti sprendimą pasitraukti iš VTB Vieningosios lygos čempionato", - skelbiama komandos interneto tinklalapyje.

LKL visuotinis susirinkimas dėl būsimojo čempionato formato apsisprendė praėjusį penktadienį

Tuo tarpu "Neptūno" vadovybė dar liepos 20-ąją dalyvavo VTB Vieningosios lygos posėdyje bei burtų traukimo ceremonijoje ir sužinojo, kad ateinantį sezoną būtų žaidę su Maskvos CSKA, Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban", Alytaus "Dzūkija", Krasnojarsko "Jenisej", Talino "Kalev/Cramo", Nymburko ČEZ, Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod", Volgogrado "Krasny Oktyabr" ir Sankt Peterburgo "Zenit".

Praėjusią savaitę iš šios lygos pasitraukė ir kitas mūsų šalies klubas - Vilniaus "Lietuvos rytas". Vilniečiai taip pasielgė atsižvelgdami į geopolitinę situaciją ir šio turnyro sportinius principus - jų netenkino tai, kad kelialapius į Europos turnyrus dalijasi tik Rusijos komandos.

VTB lygos vadovybė teigė nematanti tragedijos, jog Lietuvos klubai nedalyvaus turnyre - esą ir be jų varžybos bus įdomios. Taip pat pridurta, jog ateityje lietuviams durys į turnyrą nebus užtrenktos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder