"Neptūnas" nusileido "Žalgiriui"

"Neptūnas" nusileido "Žalgiriui"

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai patyrė pirmąjį pralaimėjimą draugiškame tarptautiniame aštuonių ekipų Vlado Garasto taurės turnyre. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtadienį kovoje dėl pirmosios vietos savo grupėje rezultatu 68:75 nusileido Lietuvos čempionui Kauno „Žalgiriui“.

Žalgiriečiai atitrūko nuo dvikovos pradžios 14:3, o į didžiąją pertrauką iškeliavo pirmaudami 14 taškų skirtumu – 43:29. Ketvirtajame rungtynių kėlinyje klaipėdiečiai pademonstravo charakterį, sumažino atsilikimą iki 6 taškų – 67:73, sugrąžino rungtynių intrigą, tačiau pergalei jau nebepakako jėgų ir laiko.

„Neptūnas“ savo grupėje užėmė antrąją vietą ir šeštadienį bei sekmadienį „Švyturio“ arenoje tęs kovas dėl Vlado Garasto taurės turnyro prizinių vietų. Penktadienis visoms turnyro komandoms – poilsio diena. Šeštadienį ir sekmadienį lemiamos dvikovos vyks 15 ir 17.30 val.

Prieš šias rungtynes neptūniečiai iškovojo dvi pergales: rezultatu 101:87 nugalėjo Valdemaro Chomičiaus treniruojamą Dnepropetrovsko „Dnipro“ ekipą ir po pratęsimo rezultatu 101:98  palaužė Ventspilio „Ventspils“ ekipą.

Žalgiriečiai šiame turnyre žingsniuoja be suklupimų. Jie antradienį Dnepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina) ekipą nugalėjo rezultatu 87:77, trečiadienį prieš „Ventspils“ krepšininkus šventė pergalę rezultatu 73:59.

Turnyre iš viso į dvikovas stojo aštuonios komandos. Palangos sporto arenoje dar varžosi Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Šiauliai“, Maskvos srities „Chimki“ ir Ukrainos Kijevo „Budivelnik“. Šiemet tradicinis ir šventinis krepšinio renginys truks iki rugsėjo 21 dienos (sekmadienio).

„Neptūnui“ – dvikovos su „Chimki“ ir „Lietuvos rytu“

Kovas dėl Vlado Garasto taurės turnyro prizinių vietų tęs keturios ekipos: Palangoje vykusiame pogrupyje pirmąją vietą iškovojusi Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“, antrąją vietą užėmęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos pogrupio lyderiai – „Žalgiris“ ir „Neptūnas“.

Toliau turnyras vyks rato sistema, čia pusfinalių nebus, tad „Žalgiris“ ir „Chimki“ į antrąjį etapą pateko turėdami po įskaitinį tašką, kadangi savo grupėse jau įveikė po vieną į antrąjį etapą patekusią komandą. Taigi, „Neptūnas“ jau nebekovos su „Žalgiriu“, o „Lietuvos rytas“ – su „Chimki“ (Rimo Kurtinaičio treniruojama komanda ketvirtadienį Palangoje Virginijaus Šeškaus auklėtinius nugalėjo rezultatu 75:52).

„Neptūnas“ šeštadienį 17.30 val. „Švyturio“ arenoje susitiks su „Chimki“, sekmadienį 15 val. – su „Lietuvos rytu“.

Klaipėdoje Vlado Garasto taurės turnyras organizuojamas jau trečią kartą. Šįkart šis turnyras yra skirtas Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ 50-ies metų jubiliejui paminėti.

Vlado Garasto taurės turnyre uostamiesčio krepšininkai verčiasi tik vienu aukštaūgiu – Simu Galdiku.

„Neptūno“ gretas šį sezoną papildęs Michailas Anisimovas dėl mamos ligos išvyko į Ukrainą ir Vlado Garasto taurės turnyrą praleis, Egidijus Dimša nežaidžia dėl kojos traumos, o Vytautas Šarakauskas atlieka reabilitaciją po vasarą atliktos kelio operacijos. Manoma, kad jis visa jėga „Neptūnui“ galės padėti tik gruodžio mėnesį.

Į Vlado Garasto taurės turnyro varžybas bilietus galima įsigyti "Bilietai LT" kasose ir internetu www.bilietai.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder