"Neptūnas" namuose įveikė Salonikų "Arį"

"Neptūnas" namuose įveikė Salonikų "Arį"

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai „Švyturio“ arenoje rezultatu 72:68 parklupdė galingąjį Salonikų "Ario" klubą ir gerokai sustiprino viltis prasibrauti į Europos taurės turnyro aštuntfinalį.

Klaipėdoje po neptūniečių kojomis krito išties galingas varžovas, turintis gilias krepšinio tradicijas („Ario“ klubas įkurtas prieš 94-erius metus - 1922 m.) . 

"Aris" per savo ilgą istoriją yra iškovojęs 21 titulą - 10 kartų laimėjo Graikijos čempionatą, 8 kartus Graikijos taurę ir 3 kartus Europos trofėjus (1993 m. - Taurių taurę, 1997 m. - Koračo taurę, 2003 m. - FIBA čempionų taurę). Įdomus faktas, kad Graikijos čempionais "Aris" tapo net 7 metus paeiliui 1985-1991 metais. "Aris" buvo išrinkta net geriausia Graikijos XX amžiaus komanda.

„Neptūnui“ palaužti galingosios graikų ekipos nesutrukdė ir tai, kad dėl riešo lūžio komandai padėti negali svarbus žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas, o komandos kapitonas Martynas Mažeika į aikštę žengę tik dvikovos išvakarėse dėl peršalimo pakilęs iš lovos.

Varžybų eiga

Neptūniečiai rungtynes pradėjo geriau - 6:2 ir nuolat buvo priekyje - 11:9, o pirmajam kėliniui einant į pabaigą po Traviso Baderio dviejų tritaškių ir Danieliaus Ewingo dėjimo susikrovė 8 taškų pranašumą - 19:11.

Antrajame kėlinyje kelis kartus klaipėdiečių pranašumas buvo išaugęs iki dviženklio skirtumo – 28:18, 30:20, tačiau visgi iki didžiosios pertraukos graikai priartėjo iki 2 taškų - 41:43.

Trečiąjį kėlinį „Neptūnas“ pradėjo atkarpa 5:0 ir vėl šiek tiek atitrūko – 48:41, tačiau vėliau ėmė strigti varžovų gynybos gniaužtuose ir prieš lemiamą 10 minučių atkarpą rezultatas jau buvo lygus – 50:50. Reikia pabrėžti, kad trečiasis kėlinys buvo itin nerezultatyvus – graikai pelnė 9 taškus, o „Neptūnas“ – 7.

Iki susitikimo pabaigos likus 1 min. 6 sekundėms, po Martyno Mažeikos taiklaus tolimo šūvio, „Neptūnas“ pirmavo 1 tašku – 64:63.

Netrukus neptūniečiai apsigynė ir dar dvitaškį su bauda pelnė M. Mažeika – 67:63. Vėliau Danielis Ewingas pridėjo dar du baudos metimus - 69:63. Graikams jau nebepakako laiko pakeisti įvykius savo naudai. "Neptūnas" - triumfuoja.

“Neptūnas” – “Aris” - 72:68 (21:16, 22:25, 7:9, 22:18)

„Neptūnas“: Danielis Ewingas - 18, Martynas Mažeika ir Donatas Zavackas - po 16, Travisas Baderis - 11, Arnas Butkevičius – 4, Arvydas Šikšnius – 3, Trentas Plaistedas ir Jerai Grantas – po 2 tšk. Gilvydas Biruta taškų nepelnė, o Vytautas Šarakauskas ir Laurynas Beliauskas aikštėje nepasirodė.

„Aris“: Dominicas Watersas - 16, Okaro White‘as - 14, Theodoros Zaras - 11, Jamelle‘as Haginsas - 10 (8 atk. kam.).

Ši „Neptūno“ pergalė įeis į Lietuvos krepšinio istoriją. Pirmosios šių ekipų rungtynės, vykusios sausio 6 dieną Graikijoje, baigėsi akivaizdžia "Ario" ekipos persvara - 84:58, tačiau neptūniečiai dar kartą įrodė, kad Klaipėdoje, palaikomi gausaus sirgalių būrio, kaunasi visai kitaip.

Priminsime, kad pirmajame Europos taurės turnyro etape "Neptūnas" iškovojo 6 pergales, o "Aris" į kitą etapą pateko su 7 pergalėmis.

Europos taurės turnyro "Last 32" etape tiek graikai, tiek neptūniečiai yra iškovoję po 2 pergales (3 pralaimėjimai).

„Neptūnui", norint patekti į kitą varžybų etapą, reikia vasario 9 d. 21 val. iškovoti ir pergalę išvykoje prieš Berlyno "Alba".

Artimiausias rungtynes „Neptūnas“ žais vasario 6 dieną (šeštadienį) 17 val. išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“ (LKL dvikova), o kitos namų, „Švyturio“ arenoje, rungtynės vyks vasario 27 dieną (šeštadienį) su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Bilietus į šią dvikovą jau platina BilietaiLT.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder