“Neptūnas” Milane patampė nervus “Emporio Armani”

“Neptūnas” Milane patampė nervus “Emporio Armani”

Klaipėdos “Neptūno” krepšininkai Milane trečiosiose Europos taurės turnyro “Last 32” etapo rungtynėse kaip reikiant patampė nervus vienai tituluočiausių Italijos komandų - Milano “Emporio Armani”. Klaipėdiečiai, rungtyniavę be traumuoti įžaidėjo Mindaugo Girdžiūno (lūžo riešas), turtais, šlovinga istorija ir titulais pasižyminčiai Milano ekipai nusileido tik po atkaklios kovos rezultatu 71:79 (20:24, 12:17, 22:12, 17:26).

Neptūniečiai iš visos širdies troško padovanoti šįvakar 42-ąjį gimtadienį švenčiančiam savo treneriui Dainiui Adomaičiui pergalę, tačiau pritrūko šiek tiek sėkmės. “Neptūno” ir “Emporio Armani” dvikovą Milano krepšinio arenoje stebėjo “Emporio Armani” klubo savininkas milijonierius stilistas Giorgio Armani ir Naujosios Zelandijos ir Australijos aktorius, kino prodiuseris bei muzikantas Raselas Krou (angl. Russell Crowe).

LaPresse/Scanpix

Milano komanda buvo įkurta 1936 m. Pastaroji šį sezoną pradėjo Eurolygos varžybose, tačiau iš jos iškrito ir neslepia tikslo šiemet iškovoti Europos taurę. Ši Milano komanda per savo didingą istoriją yra iškovoję gausybę titulų: 26 kartus tapo Italijos čempionais, 3 kartus laimėjo Eurolygą (1966, 1987 ir 1988 m.), 3 kartus laimėjo Saportos taurę, 2 kartus Koračo taurę ir 4 kartus Italijos taurę.

Pirmąją rungtynių dalį virė nuožmi kova: neptūniečiai kelis kartus buvo priekyje – 7:6, 13:12, tačiua netrukus aikštės šeimininkai sužaidė atkarpą 8:0 ir išsiveržė į priekį – 20:13.

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus mažiau nei 3 minites komandas skyrė tik 2 taškai – 34:32 (Milano ekipos naudai), tačiau iki pertraukos klaipėdiečiams pelnyti taškų nebepavyko ir “Emporio Armani” vėl trūktelėjo į priekį – 41:32.

Po didžiosios pertraukos klaipėdiečiai mūšį pradėjo itin pakiliai nusiteikę – greitai ne tik išlygino (41:41), bet ir persvėrė rezultatą savo naudai – 46:44.

Visgi, aikštės šeimininkai, palaikomi savų sirgalių, iki dvikovos pabaigos likus 3 minutėms sugebėjo atitrūkti – 69:60 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

„Emporio Armani“ - „Neptūnas“ – 79:71 (24:21, 17:12, 12:22, 26:17)

„Emporio Armani“: Jamelas McLeanas (9 atk. kam.) ir Krunoslavas Simonas - po 15, Milanas Mačvanas - 13, Oliveris Lafayette'as ir Bruno Cerella - po 11 tšk.

„Neptūnas“: Jerai Grantas - 15 (12 atk. kam.), Donatas Zavackas ir Danielis Ewingas - po 14, Martynas Mažeika – 10, Arvydas Šikšnius – 9, Travis Baderis – 6, Arnas Butkevičius – 3 tšk.

„Neptūnas“ suklydo 15 kartų, varžovai – 7 kartus.dainius12346

Dainius Adomaitis (“Neptūno“ vyr. treneris): „Pirmoje rungtynių pusėje nepavyko įgyvendinti kai kurių dalykų, kuriuos mes akcentavome. Po mūsų klaidų jie pelnė daug lengvų taškų. Viskas susideda iš smulkmenų. Pabaigoje varžybų tas ir lemia, arba tu laimi, arba pralaimi. Varžovai gynėsi agresyviai, ties pražangos riba. Antroje rungtynių pusėje geriau kovojome dėl atšokusių kamuolių. Kova buvo, tai gerai, bet keli momentai, gal 4-5, kur buvome susitarę, kaip ginsimės, bet per daug nuėjome į pagalbą ir jie įmetė kelis tritaškius. Žinojome, kad Cerella Bruno yra geras metikas, tačiau du kartus ėjome į pagalbą ir jis mus nubaudė. Patys kalti... Pritrūko geresnės rotacijos, disciplinos.“

Lygiai po savaitės, kitą antradienį (sausio 26 d., 19.45 val.), “Neptūnas” ir “Emporio Armani” susitiks Klaipėdoje. Viso žinome, kad neptūniečiai namuose kaunasi kur kas agresyviau, tad “Švyturio” arenoje tikrai įmanoma pasiekti ir revanšą.

Tačiau Klaipėdos krepšininkų iki šios dvikovos dar laukia dvejos LKL rungtynės "Švyturio" arenoje: sausio 23 dieną (šeštadienį) 18 val. su "Šiauliais" ir sausio 24 d. (sekmadienį) 18 val. Utenos "Juventus".   

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder