"Neptūnas" meilės dieną sirgaliams padovanojo pergalę

"Neptūnas" meilės dieną sirgaliams padovanojo pergalę

Net ir ligų bei traumų išretinti Klaipėdos ”Neptūno” krepšininkai uostamiestyje sugebėjo palaužti Rusijos "Krasnye Krylia" ekipą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai pademonstravo tikrą kovotojų charakterį ir šias VTB Vieningosios lygos rungtynes „Švyturio“ arenoje laimėjo po pratęsimo rezultatu 94:86.

Rungtynių pradžia buvo atkakli – vyko taškas į tašką, tačiau prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą svečiai atitrūko 5 taškais – 27:22.

Antrojo kėlinio viduryje neptūniečiai surengė tikrą atakų šou: du paeiliui tolimus metimus pataikė Arnas Butkevičius, o Valdas Vasylius prasiveržimu iš po krepšio išvedė “Neptūną” į priekį – 41:39.

Netrukus Edgaro Ulanovo pastangomis klaipėdiečių pranašumas dar labiau išaugo – 48:42.

Visgi, per trečiąjį kėlinį neptūniečiai pelnė tik 12 taškų, o varžovai surinko 23 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 65:60.

Po kelių akimirkų Kazio Maksvyčio auklėtiniai sužaidė atkarpą 9:0 ir vėl susigrąžino iniciatyvą į savo rankas - 69:65.

Visgi rungtynių nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 1 min. du baudos metimus pataikė ir rezultatą išlygino Vytautas Šarakauskas – 81:81.

Vėliau “Neptūną” į priekį galėjo išvesti Arnas Butkevičius, tačiau jo abu baudos metimai skriejo pro šalį. Varžovai dar turėjo 28 sekundes rezultatyviai atakai suregzti, tačiau neptūniečiai pademonstravo puikią gynybą ir teko žaisti pratęsimą.

Čia jau neptūniečiai išsiveržė į priekį 91:85 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

Tai "Neptūnui", siekiančiam patekti į VTB Vieningosios lygos B pogrupio aštuntuką, labai svarbi pergalė.

Šįkart Klaipėdos ekipai negalėjo padėti trys žaidėjai: Justas Sinica, Marius Runkauskas ir Arvydas Eitutavičius. Justas yra patyręs riešo kaulo lūžį. Manoma, kad jo traumos gydymas gali užtrukti apie mėnesį, o Arvydas ir Marius nerungtyniavo dėl pakilusios kūno temperatūros.

Pirmąją tarpusavio susitikimą, vykusį Rusijoje neptūniečiai po atkaklios kovos buvo pralaimėję – 72:79. Taigi, šįkart pasiektas saldus revanšas.

Klaipėdos krepšininkai dabar turės net 10 dienų pertrauką. Kitos "Neptūno" rungtynės - vasario 24 dieną (pirmadienį). „Neptūnas“ vėl kausis "Švyturio" arenoje, šįkart - su "Krasny Oktyabr" ekipa. Šios VTB Vieningosios lygos čempionato dvikovos pradžia - taip pat 19 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder