"Neptūnas" kovos prieš Čekijos čempionus

"Neptūnas" kovos prieš Čekijos čempionus

Penktadienį  Klaipėdos "Neptūno" krepšininkų laukia intriguojanti VTB Vieningosios lygos dvikova su Čekijos čempionais - Nymburko ČEZ krepšininkais. Susitikimo "Švyturio" arenoje pradžia - 19 val.

Rungtynes tiesiogiai transliuos "Lietuvos ryto" televizija.

Tai bus pirmosios 2013 metų VTB Vieningosios lygos "Neptūno" varžybos Klaipėdoje.

"Vienuolika dienų nerungtyniavome, tad jau esame išsiilgę krepšinio, sportinio azarto, jaudulio ir žiūrovų emocijų", - sakė "Neptūno" komandos treneris Kazys Maksvytis.

Anot jo, kautis su čekais bus sudėtinga, tačiau ši komanda yra įveikiama.

"Pernai spalio 28 dieną Čekijoje varžovams nusileidome vos 6 taškų skirtumu - 78:84. Žinome, kad komandos namie rungtyniauja geriau, tad tikimės, kad prie savų sirgalių palaikymo mes būsime stipresni", - kalbėjo "Neptūno" strategas.

Tačiau netrukus jis pabrėžė, kad varžovas - itin rimtas ir tituluotas.

"Nereikia pamiršti, kad tai Čekijos čempionai, šiemet jie prasibrovė į Europos taurės antrąjį etapą. Čekų komandoje rungtyniauja NBA duonos ragavęs ir vienas iš Čekijos ekipos lyderių Jiris Velšas, dar išskirčiau ir Radoslavą Ranciką. Trumpai tariant, ši komanda yra gerai sukomplektuota, tačiau labai norisi jai įkąsti", - atviravo K. Maksvytis.

Šiose rungtynėse jau galės rungtyniauti rankos traumą išsigydęs "Neptūno" kapitonas Martynas Mažeika ir kurį laiką kojos traumą gydęsis "Neptūno" aukštaūgis Vytautas Šarakauskas.

Tiesa, nėra aišku, ar rungtyniaus sirguliuojantys Simas Galdikas ir Laurynas Mikalauskas.

"Jiems kelias dienas buvo pakilusi kūno temperatūra. Jei šie krepšininkai ir žais, jų sportinė forma nebus pati geriausia", - mano strategas.

Klaipėdiečiai su čekais yra turnyrinės lentelės kaimynai VTB Vieningosios lygos B grupėje. Nymburko ČEZ krepšininkai trap dešimties ekipų žengia aštunti (4 pergalės, 8 pralaimėjimai), neptūniečiai (1 pergalė, 11 pralaimėjimų) devinti.

Neptūniečiams yra itin svarbus savų sirgalių palaikymas. Klaipėdiečiai jau įrodė, į "Neptūno" VTB Vieningosios lygos rungtynes jie renkasi itin gausiai: tarp 20 VTB lygos ekipų "Neptūnas" pagal sutraukiamų žiūrovų skaičių yra antroje vietoje ir pirmąją poziciją užleido tik Kauno "Žalgiriui".

Jau rašėme, kas VTB vieningosios lygos pirmenybėse neptūniečių namų varžybas ateina pažiūrėti vidutiniškai po 4217 žiūrovų. Per šešias VTB Vieningosios lygos varžybas iš viso "Švyturio" arenoje apsilankė net 25 300 žiūrovų.

Taigi, norėtųsi, kad ne ką mažesnis žiūrovų būrys palaikytų "Neptūną" ir šiandien.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder