"Neptūnas" įveikė "Juventus" krepšininkus

"Neptūnas" įveikė "Juventus" krepšininkus

Klaipėdos "Neptūno" krepšininkams pavyko atsitiesti po nesėkmių serijos - su trenksmu rezultatu 88:69 (25:19, 28:18, 20:17, 15:15) išplėšta pergalė dvikovoje su Utenos "Juventus" atstovais. Ši pergalė klaipėdiečius BEKO-Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybių turnyrinėje lentelėje kilstelėjo laipteliu aukščiau - į aštuntąją poziciją.

"Švyturio" arenoje vykusi rungtynių pradžia buvo atkakli, tačiau visgi pirmojo kėlinio pabaigoje neptūniečiams, vedamiems Lauryno Mikalausko, pavyko šoktelėti į priekį - 25:19.

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai žaidė jau gerokai kiečiau - į aikštę išbėgę Mantas Ruikis ir latvis Arturs Brunins (žiūrovus džiugino taikliais tritaškiais) savo komandos pranašumą padidino iki dviženklės persvaros - 34:22.

Neptūniečiai antrajame kėlinyje vienu metu sužaidė įspūdingą atkarpą 16:5 ir atitrūko 21 taško skirtumu - 51:30.

Dar po kelių akimirkų aikštės šeimininkų pranašumas buvo dar ryškesnis - 62:39.

Tiesa, varžovai trečiajame kėlinyje dar buvo skirtumą sumažinę iki 16 taškų, tačiau trečiojo kėlinio pabaigą skelbiančiai sirenai taikliu tolimu šūviu skirtumą vėl padidino ir sirgalius iš tribūnų pakilti privertė "Neptūno" žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas - 73:54.

Per likusias dešimt minučių uteniškiams pakeisti įvykių eigos savo naudai nebepavyko.   

Priminsime, kad praėjusių metų lapkričio 19 dieną vykusiame pirmajame šių ekipų LKL susitikime Utenoje pergalę rezultatu 85:71 šventė "Juventus" atstovai. Taigi, "Neptūnas" šįkart pasiekė saldų revanšą.

Į Klaipėdą atvykusiam gana gausiam "Juventus" sirgalių būriui teko nusivilti - jų komanda patyrė nesėkmę ir nusirito į devintąją LKL turnyrinės lentelės vietą (20 žaistų rungtynių, 6 pergalės, 14 nesėkmių).

"Neptūno" sąskaitoje 6 pergalės iš 18 žaistų rungtynių (aštunta LKL turnyrinės lentelės pozicija).   

"Neptūnui" šiose rungtynėse negalėjo padėti ir šį sezoną jau nebepadės dešinės čiurnos kaulų lūžį besigydantis Marius Runkauskas. Jis, rankose laikantis ramentus (koja sutvirtinta langete-įtvaru), rungtynes kartu su komanda stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

STATISTIKA

"Neptūnas" - "Juventus" - 88:69 (25:19, 28:18, 20:17, 15:15).

Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Laurynas Mikalauskas, surinkęs 26 taškus (10/14 dvit., 6/10 baudų metimai) ir po krepšiais sugriebęs 10 kamuolių, 14 taškų pridėjo Arturs Brunins (4/5 trit.), 11 taškų - Martynas Mažeika, 10 - Evaldas Dainys, 8 - Mantas Ruikis, 7 - Artūras Valeika, po 4 - Aidas Viskontas ir Raimondas Danys.

"Juventus" komandoje išsiskyrė 19 taškų surinkęs Karolis Petrukonis, 11 - Žydrūnas Urbonas, 9 - Gintautas Matulis, po 8 - Gediminas Maceina, Darius Pakamanis ir Vaidotas Volkus.

"Neptūnas" geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių - aikštės šeimininkai po krepšiais sugriebė kamuolį 35, o varžovai 24 kartus.

KOMENTARAI

Osvaldas Kurauskas, "Neptūno" vyr. treneris: "Tai ilgai laukta pergalė, jos reikėjo lyg oro. Žaidėjai ėjo keliais, kovojo. Prieš rungtynes akcentavome, jog darysime viską, ką galime. Turime atiduoti visas jėgas likusiose keturiose rungtynėse, turime atidirbti iš peties ir miestiečiams, savo sirgaliams įrodyti, kad mus ir kitą sezoną verta remti ir ateiti į varžybas. Šis "Neptūno" kolektyvas yra geras, tačiau per šį sezoną turėjome itin daug sukrėtimų. Kitos komandos net per kelis metus nepatiria jų tiek, kiek mums teko šį sezoną. Dar bandysime kovoti. Mano nuomone, iš paskutinių keturių rungtynių turėjome iškovoti tris pergales. Tiesiog buvome verti pergalės ir dvikovoje su "Žalgiriu", patys pergalę padovanojome ir "Kėdainių-Triobet" ekipai. Gal ši pergalė mus labiau sustiprins psichologiškai".

Laurynas Mikalauskas, "Neptūno" šių rungtynių rezultatyvaiusias žaidėjas: "Tai labai reikalinga pergalė. Pirmoji pergalė treneriui Osvaldui Kurauskui. Atidirbome 100 procentų. Tikiu, kad ši pergalė padės emociškai."

Robertas Giedraitis, "Juventus" komandos treneris: "Nepasiteisino mūsų gynyba, praleidome lengvų taškų ir pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Tai pagrindinės pralaimėjimo priežastys. Nustebino "Neptūno" žaidėjas iš Latvijos Arturs Brunins - jis mus "apšaudė" tritaškiais."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder