"Neptūnas" išvyksta į pragarą Belgrade

"Neptūnas" išvyksta į pragarą Belgrade

Trečiadienį ryte Klaipėdos "Neptūno" komanda išvyksta į Serbijos sostinę Belgradą, kur susitiks su vietos "Crvena zvezda". Pabrėžiama, jog šeimininkai savo arenoje žaidžia itin gerai, o papildomu iššūkiu gali tapti ir su niekuo nesupainiojama atmosfera.

Ketvirtadienį 20 val. šios komandos žais D grupės 7-ojo turo rungtynes. Pirmoji jų akistata Klaipėdoje baigėsi "Neptūno" pergale rezultatu 83:81. Iki šio susitikimo abi komandos iškovojo po 3 pergales ir patyrė po 3 pralaimėjimus, Serbijos atstovai D grupės turnyrinėje lentelėje užima 2, o "Neptūnas" - 4 vietas.

Po 6 turų varžovų statistiniai rodikliai yra kone identiški: komandos Eurolygos varžybose abi komandos į varžovų krepšį vidutiniškai meta po 79 taškus, "Neptūnas" šiek tiek geriau pataiko dvitaškius ir tritaškius, o baudas šiek tiek taikliau mėto "Crvena zvezda" krepšininkai.

Tiesa, "Neptūnas" Eurolygoje į savo krepšį praleidžia vidutiniškai 10 taškų daugiau nei Serbijos klubo atstovai, kurie taip pat geriau atkovoja atšokusius kamuolius, bet dažniau klysta.

"Tai, kad juos jau nugalėjome - kažin, ar pranašumas. Belgrade visiems sunku žaisti, juk šeimininkus palaiko apie 22 tūkst. žiūrovų, tuo jie ir išsiskiria iš kitų komandų. Kiekvienam iš mūsų reikia susitelkti į žaidimą, nekreipti dėmesio į tribūnas, nors žiūrovai ir bandytų išvesti mus iš kantrybės.

Stengsimės kovoti. Mes - geresni metikai, jie turi pranašumą po krepšiu. Svarbiausia - gynyba", - po rytinės komandos treniruotės trečiadienė kalbėjo "Neptūno" puolėjas Justinas Sinica.

25 tūkst. sirgalių krepšinio rungtynių metu talpinanti Belgrado arena ne kartą gerino Eurolygos lankomumo rekordus, pastarąjį kartą - šių metų kovo 26-ąją, kai joje rungtynes tarp "Crvena zvezda" ir Kijevo "Budivelnyk" ekipų stebėjo 24,2 tūkst. žiūrovų minia. Vieni triukšmingiausių žiūrovų sugeba sukurti ne tik pragaru pakrikštytą atmosferą: ne kartą kartą daugiatūkstantinė minia taip įsisiautėjo, jog teko nutraukti rungtynes ir imtis papildomų saugumo priemonių.

"Tokioje aplinkoje jie žaidžia labai gerai ir gali nugalėti net NBA komandą. Bus sunku, bet reikia nepasimesti ir žaisti savo žaidimą.

Tai, kad mes juos nugalėjome, mums gal ir suteikia pasitikėjimo, bet ir jiems gali suteikti papildomos motyvacijos siekti revanšo. Kita vertus, matėme, kaip su jais reikia žaisti ir stengsimės dar kartą juos nugalėti, nes namuose iškovotų pergalių gali ir neužtekti norint patekti į kitą etapą", - prieš rungtynes kalbėjo "Neptūno" vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

Jis pabrėžė, kad svarbiausia - pristabdyti vidurio puolėją Bobaną Marjanovičių ir įžaidėją Markusą Viljamsą, kurie yra pagrindiniai "Crvena zvezda" žaidėjai.

Treneris tikina, jog aikštelėje pasirodys kol kas savo žaidimo nerandantis vidurio puolėjas Keitas Bensonas, kuris sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos varžybas su Alytaus "Dzūkija" praleido ant atsarginių žaidėjų suolelio.

"Norime didesnio jo indėlio. Lietuvos komandos kartais žaidžia netipinį krepšinį, su atakuojančiais vidurio puolėjais, tad tokiose situacijose K. Bensoną panaudoti sunku. O Eurolygoje "dideli žmonės" žaidžia klasikinį krepšinį, tad mūsų vidurio puolėjas turėtų pasirodyti aikštelėje. Tik neaišku, kuriam laikui", - sakė K. Maksvytis.

Su "Neptūnu" į Serbiją išvyksta ir per praėjusias Eurolygos rungtynes nesunkią traumą patyręs komandos kapitonas Martynas Mažeika, tačiau šimtaprocentinės garantijos dėl jo pasirodymo aikštelėje nėra.

Į Belgradą "Neptūnas" iš Rygos oro uosto išvyksta trečiadienį, tačiau Frankfurte persėdimo į kitą lėktuvą teks laukti 7 valandas ir klaipėdiečiai Serbijos sostinę pasieks tik vėlai vakare.

Komandų statistikos Eurolygoje palyginimas

 

"Neptūnas"

"Crvena zvezda"

Įmesta taškų

79

79

Praleista taškų                  

85

75

Baudos                            

68 proc.

70 proc.

Dvitaškiai    

55 proc.

50 proc.

Tritaškiai    

31 proc.

29 proc.

Atkovoti kamuoliai (puolime)  

34,5 (7)

42,5 (13)

Rezultatyvūs perdavimai  

15

20

Klaidos

13

16

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder