"Neptūnas" išplėšė trečiąją pergalę Eurolygoje

"Neptūnas" išplėšė trečiąją pergalę Eurolygoje

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ iškovojo trečiąją pergalę prestižiškiausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre – Eurolygoje ir labai padidino savo šansus patekti į TOP-16 etapą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Švyturio“ arenoje, stebint daugiau nei 5 tūkst. sirgalių, rezultatu 80:79 (20:15, 21:18, 20:21, 19:25) nugalėjo Vitorijos „Laboral Kutxa“ (Ispanija) ekipą.

Pergalingus taškus likus 14 sek. pelnė Simas Galdikas.

Tai buvo „Neptūno“ revanšas už spalio 15 dieną Ispanijoje rezultatu 69:88 patirtą pralaimėjimą.

Neptūniečiai savo žiūrovų akivaizdoje rungtyniauja su dviguba energija ir yra sunkiai sustabdomi. Tai dar kartą buvo įrodyta dvikovoje su „Laboral Kutxa“ ekipa.

Klaipėdiečiai rungtynes pradėjo galingai nusiteikę ir po Mustafa Shakuro atakų bei Donato Zavacko taiklių tolimų metimų išsiveržė į priekį – 10:6. Dar po kelių akimirkų Martyno Mažeikos ir Valdo Vasyliaus pastangomis neptūniečiai jau pirmavo 8 taškų skirtumu – 20:12.

Pirmojo kėlinio pabaigą ir antrojo kėlinio pradžią svečiai sužaidė atkarpą 12:4 ir išlygino rezultatą – 24:24. Tada vėl sukruto Klaipėdos krepšininkai ir dar iki didžiosios pertraukos susigrąžino 8 taškų pranašumą – 41:33.

Po atokvėpio minutėlių „Neptūno“ spurtas tęsėsi – dvi paeiliui rezultatyvias atakas surezgė Deividas Gailius, šešis iš eilės taškus pelnė M. Shakuras (jo dėjimas privertė iš tribūnų pakilti gausų būrį „Švyturio“ arenoje susirinkusių sirgalių) ir tritaškį smeigė Martynas Mažeika. Po šių „Neptūno“ krepšininkų atakų šou, dar neįpusėjus trečiajam kėliniui, skirtumas išaugo iki 18 taškų – 53:35. 

Netrukus Deividas Gailius buvo nubaustas technine pražanga ir tai klaipėdiečius išmušė iš vėžių. Baskai sužaidė atkarpą 12:0 ir priartėjo iki 6 taškų - 47:53. Tuo neptūniečių bėdos nesibaigė - Thomasas Heurtelis dvejose atakose draskė aikštės šeimininkų gynybą ir komandas jau skyrė vos vienas tolimas metimas – 55:52.

Klaipėdiečiai, itin palaikomi savų sirgalių, įgavo tarsi antrą kvėpavimą, pademonstravo charakterį bei vėl trūktelėjo į priekį – 66:54.

Tuo intrigos nesibaigė – ketvirtojo kėlinio viduryje svečiai priartėjo iki 4 taškų – 64:68 ir dar prie viso to nesportine pražanga nubaustas neptūnietis Donatas Zavackas. Tai leido varžovams išlyginti rezultatą – 68:68.

Netrukus M. Shakuro dvitaškis ir itin svarbus D. Zavacko tritaškis leidžia kiek lengviau atsikvėpti neptūniečių sirgaliams - 73:70.

Visgi, viskas sprendėsi paskutinėmis dvikovos sekundėmis – iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 27 sek. „Neptūnas“ dar pirmavo 78:77, tačiau aikštės šeimininkai suklydo išsimesdami kamuolį ir netrukus prasižengė. Varžovai po dviejų taiklių baudos metimų priekyje minimalia persvara – 79:78. 

Likus 14 sekundžių pergalingus taškus iš po krepšio po rezultatyvaus Mindaugo Girdžiūno perdavimo pelnė Simas Galdikas. Netrukus „Neptūnas“ apsigynė ir „Švyturio“ arenos tribūnos tiesiog ošė – neptūniečiai krepšinio sirgaliams suteikė itin daug džiugių emocijų.

„Neptūnas“: Mustafa Shakuras ir Donatas Zavackas po 16, Deividas Gailius 12, Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Mažeika ir Simas Galdikas (7 atk. kam.) po 8, Valdas Vasylius 6.

„Laboral Kutxa“: Thomasas Heurtelis 31 (8/10 trit.), Coltonas Iversonas 12 (2/9 baudos, 8 atk. kam.), Mirza Begičius ir Davis Bertanis po 8.

Kitą ketvirtadienį – į Belgradą

Artimiausias rungtynes neptūniečiai žais lapkričio 23 dieną (sekmadienį) 16.15 val. Alytuje su vietos „Dzūkijos“ ekipa. Tai bus LKL dvikova.

Lapkričio 27 dieną (ketvirtadienį) 20 val. išvykoje klaipėdiečių jau laukia Eurolygos akistata su Belgrado "Crvena Zvezda telekom" (Serbija) ekipa.

Priminsime, kad spalio 23 dieną Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Švyturio“ arenoje rezultatu 83:81 palaužė dvejų pastarųjų metų Serbijos taurės laimėtojus Belgrado "Crvena Zvezda telekom" krepšininkus ir lapkričio 13 dieną rezultatu 94:87 parklupdė praėjusio sezono Europos taurės nugalėtojus Valensijos “Valencia basket” (Ispanija) atstovus, o spalio 31 dieną buvo labai arti didžiausios šio sezono sensacijos Eurolygoje – ne daug trūko, kad būtų parklupdyta viena tituluočiausių šio turnyro komandų – Pirėjo „Olympiacos“. 1997, 2012 ir 2013 m. Eurolygos čempionai klaipėdiečius nugalėjo tik po pratęsimo rezultatu 85:81.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder