"Neptūnas" BBL rungtynėse pralaimėjo "Nagliui"

"Neptūnas" BBL rungtynėse pralaimėjo "Nagliui"

Klaipėdos "Neptūno" ekipa Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės turnyrą pradėjo nesėkme - šeštadienį "Švyturio" arenoje po pratęsimo rezultatu 78:83 nusileido ambicingiesiems Palangos "Naglio" krepšininkams.

Neptūniečiams rungtynių pradžia buvo itin nesėkminga - krepšys buvo lyg užrištas - daugiau nei pusė kėlinio nepavyko pelnyti nė taško, o tuo tarpu palangiškiai surinko 14 taškų.

Visgi šeštąją rungtynių minutę tritaškį smeigė ir klaipėdiečių taškų sąskaitą atidarė Marius Runkauskas.

Antrąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo kur kas labiau užsivedę ir jau trečiąją antrojo kėlinio minutę po taiklių Arturs Brunins, Mariaus Runkausko ir Manto Ruikio tolimų metimų rezultatas jau buvo lygus - 21:21.

Kėlinio viduryje po dviejų paeiliui rezultatyvių "Neptūno" legionieriaus Arinze Onuaku atakų klaipėdiečiai jau pirmavo - 30:26.

Po didžiosios pertraukos vienu metu palangiškiai buvo įgiję 7 taškų pranašumą - 46:39, tačiau prieš pat lemiamą kėlinį klaipėdiečiai vėl pakreipė įvykių eigą savo naudai - 56:52.

Ketvirtajame kėlinyje palangiškiai dažniau 2-4 taškais pirmavo, tačiau iki rungtynių pabaigos likus 3 min. 20 sekundžių rezultatą persvėrė neptūnietis Marius Runkauskas - 65:64.

Iki rungtynių pabaigos likus 1 min. "Naglio" žaidėjas Nikita Barinov vėl minimalia persvara išvedė savo komandą į priekį - 66:65.

Netrukus prie baudų linijos stojo ir abu metimus šaltakraujiškai sumetė "Neptūno" legionierius Lukas Bonneris - 67:66.

Likus 18 sekundžių iš po krepšio taškus pelnė "Naglio" ekipos amerikietis Benn Bibal - 68:67.

Netrukus nuo tritaškio linijos metė, tačiau nepataikė Mindaugas Stašys, bet kamuolį atkovojo neptūniečiai. Iniciatyvos ėmėsi M. Runkauskas, kuris pademonstravo savo kamuolio valdymo meistriškumą ir likus vos 1 sekundei po krepšiu varžovus privertė prasižengti.

Tik vienas iš dvejų M. Runkausko baudos metimų pasiekė tikslą - 69:69. Palangiškiai nebespėjo suregzti rezultatyvios atakos ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą.

Čia jau sėkmė šypsojosi "Naglio" žaidėjams, kurie išplėšė pergalę.

Statistika

Klaipėdos "Neptūnas" - Palangos "Naglis" - 78:83 (10:18, 26:19, 20:17, 12:14, 10:15).

"Neptūno" gretose išsiskyrė 18 taškų pelnęs ir 6 kamuolius atkovojęs Mantas Ruikis, 17 taškų pridėjo Marius Runkauskas, 10 - Arturs Brunins, 9 - Lukas Bonneris (atkovojo 7 kamuolius), 6 - Martynas Mažeika.

"Naglį" į pergalę vedė Paulius Kleiza ir Nikita Barinovas, surinę po 19 taškų, 18 taškų pridėjo Mindaugas Reminas, 14 - Benn Bilal (atkovojo 10 kamuolių), 13 - Dane Johnson (atkovojo net 17 kamuolių).

"Naglio" krepšininkai atkovojo 48, o neptūniečiai - 41 kamuolį, tačiau palangiškiai dažniau klydo - jų sąskaitoje 23 klaidos, o Klaipėdos ekipa suklydo 18 kartų.


Trenerių komentarai

Egidijus Ženevičius, "Neptūno" komandos treneris: "Sveikinu Palangos krepšininkus, šįkart jie buvo vertesni pergalės. Bandėme kovoti, išplėšti pergalę, tačiau mums nesisekė. Sugebėjome panaikinti 14 taškų deficitą, tačiau lemiamomis akimirkomis prametėme itin reikšmingus baudos metimus. Mūsų startinis penketas nežaidė taip, kaip turėtų. Tai apsunkino mūsų žaidimą. Metėme net 34 tritaškius, pamiršome, kad galime pelnyti taškus ir iš artimesnių padėčių. Tiesiog užsižaidėme."

Albertas Vilimas, "Naglio" treneris: "Aš galiu tik džiaugtis šia pergale. "Neptūnas" - gera komanda, turinti savo tradicijas, tačiau gal šįkart mūsų neįvertino, turbūt manė, kad mūsų atsarginių žaidėjų suolelis - trumpesnis ir mes išvargsime. Tačiau mūsų vyrai žaidė pasiaukojančiai, negailėdami savęs. Būtent tai davė vaisių. Noriu padėkoti savo vyrams".

Švieslentė veikė

Prieš dvikovą buvo baiminamasi, kad "Švyturio" arenoje neveiks švieslentė, kadangi ketvirtadienį techninių testavimų atlikti atvykę statytojo subrangovo atstovai išsivežė švieslentę ir informacinį kubą valdantį procesorių ir dalį kitos įrangos.

Visgi arenos valdytojai išsprendė šį klausimą - šviestlentė veikė, tačiau kubo nebuvo, bet jis per "Neptūno" rungtynes nelabai ir reikalingas.

"Naglio" ir "Neptūno" dvikovų istorija

Priminsime, kad iki šių rungtynių "Neptūnas" ir "Naglis" praėjusiame sezone buvo susitikę keturis kartus ir visus juos pergales šventė neptūniečiai.

Klaipėdiečiai 2010 metų spalio 5 dieną laimėjo paskutinėmis rungtynių sekundėmis - 79:77, panašus scenarijus klostėsi ir 2010 metų spalio 17 dieną per BBL rungtynes - neptūniečiai tuomet išplėšė pergalę vieno taško skirtumu - 83:82.

2010 metų gruodžio 19 dieną BBL varžybose Klaipėdoje neptūniečiai jautėsi jau kur kas tvirčiau ir sutriuškino palangiškius rezultatu - 108:64.Paskutinioji praėjusio sezono jų tarpusavio dvikova, vykusi 2011 metų vasario 25 dieną, buvo vėl įtempta - 78:74 nugalėjo "Neptūnas". Tai buvo LKL rungtynės.

BBL A grupėje

2011-2012 metų sezone "Neptūnas" ir "Naglis" BBL Iššūkio taurės turnyro 2011-2012 metų sezone rungtyniauja A grupėje kartu su Jelgavos "Jelgava" (Latvija), Rakverės "Tarvas" (Estija) ir komanda iš Kazachstano Astyrau "Barsy".

Komandos grupėje tarpusavyje sužais po du kartus. Į kitą etapą pateks keturios pajėgiausios ekipos, kurios iš karto varžysis ketvirtfinalyje.

Visuose atkrintamųjų varžybų etapuose nugalėtojas bus išaiškinamas pagal dviejų sužaistų mačų bendrą rezultatą. Iššūkio taurės nugalėtojas įgys teisę 2012-2013 metų sezone žais BBL Elito divizione.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder