„Neptūnas-Akvaservis“ Klaipėdoje palaužė „Perlą“

„Neptūnas-Akvaservis“ Klaipėdoje palaužė „Perlą“

Klaipėdos  „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai iškovojo keturioliktąją pergalę 2017-2018 metų Nacionalinės krepšinio lygos (Mezon-NKL) čempionate. Tomo Gidamavičiaus auklėtiniai Klaipėdoje po itin atkaklios kovos ir dramatiškos rungtynių pabaigos rezultatu 72:70 (18:14, 19:24, 19:15, 16:17) įveikė Vilniaus „Perlo“ ekipą. 

Vilniečiai į uostamiestį atvyko su „Lietuvos ryto“ žaidėju Margiriu Normantu ir tikriauisiai tikėjosi, kad pavyks įveikti klaipėdiečius. 

Visgi, NKL vicečempionų „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkų lengvai neįbauginsi – klaipėdiečiai kovėsi taškas į tašką, o iki ketvirto ketvirčio pabaigos likus šiek tiek daugiau nei minutei  Mantas Šerkšnas smeigė tritaškį ir išvedė šeimininkus į priekį - 67:66. 

Netrukus vilniečių ekipos lyderis Margiris Normantas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų ir išlygino rezultatą - 67:67. 

Tada prabilo vienas labiausiai patyrusių Uostamiesčio ekipos žaidėjų – Mindaugas Stašys, smeigęs tritaškį ir „Neptūno-Akvaservis“ sirgaliams suteikęs daug džiaugsmo akimirkų - 70:67. 

Kitoje atakoje situaciją bandė gelbėti M. Normantas, tačiau jo tolimas metimas tikslo nepasiekė, o tuoj pat M. Stašys pataikė abu baudos metimus ir komandas jau skyrė 5 taškai - 72:67. 

„Perlo“ atstovas Deivydas Sirvydis dar sugebėjo pataikyti tritaškį ir sušvelninti rezultatą – 70:72, tačiau likusių 5 sekundžių svečiams pakeisti įvykus savo naudai jau nebepakako. 

„Neptūno-Akvaservis“ komandą į pergalę vedė Valdas Vasylius ir Arūnas Mikalauskas, pelnę po 13 taškų, Deividas Anužis surinko 12, Mindaugas Stašys - 11 (2/8 metimai), Mantas Šerkšnas – 9, Jonas Dumašius – 8 (4 atk. am., 5 rez. perd.), Ignas Ramašauskas ir Herkus Kumpys – po 3, Aidas Einikis taškų nepelnė. 

„Perlo“ gretose išsiskyrė Margiris Normantas, surinkęs 18 taškų (5/6 dvit., 27 naud. bal.), Deivydas Sirvydis pridėjo 17 (6/15 meimų), Domantas Vilys – 8, Arnas Burečka – 7 tšk. 

 Klaipėdiečiai pralaimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 37:47 ir šiek tiek dažniau klydo – 14 ir 9 klaidos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder