„Neptūnas-Akvaservis“ Klaipėdoje nukovė latvius

„Neptūnas-Akvaservis“ Klaipėdoje nukovė latvius

Šiemet gerokai atsinaujinę ir komndos pavadinimą pakeitę praėjusio Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono vicečempionai Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai (buvo „Nafta-Uni-Akvaservis“) sužaidė dar vienerias draugiškas rungtynes. Šįkart klaipėdiečiai savo aikštėje rezultatu 86:69 (26:17, 21:22, 21:17, 17:14) nugalėjo svečius iš Latvijos – Liepojos „Betsafe“ ekipą. 

„Neptūno-Akvaservis“ krepšininkai rungtynes pradėjo geriau – po Raido Naciaus ir Igno Ramašausko atakų išsiveržė į priekį – 5:0, o pirmajam kėliniui einat į pabaigą susikrovė ir dviženklę pervarą – 24:12. 

Varžovams trečiajame kėlinyje buvo pavykę priartėti iki 1 taško – 38:39, tačiau tuoj pat klaipėdiečiai atsakė įspūdingu spurtu 12:0, vėl gerokai atitrūko – 51:38 ir iki rungtynių pabaigos kontroliavo žaidimo eigą. 

„Neptūno-Akvaservis“ komandą į pergalę vedė 19 taškų (5 rez. perd., 3/5 trit.) pelnęs kapitonas Mindaugas Stašys, 18 taškų surinko Raidas Nacius, 13 (6 atk. kam.) – Deividas Anužis, 10 (7 atk. kam.) – Deividas Keburys, po 9 – Mantas Šerkšnas ir Ignas Ramašauskas (10 atk. kma.), 8 – Arūnas Mikalauskas. 

Iš latvių ekipos išsiskyrė 16 taškų pelnęs Mareks Jurevičius, 14 taškų surinko Kyle Benjaminas.

Klaipėdos krepšininkai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 45:24. 

Primename, kad praėjusį sezoną NKL vicečempionais tapę klaipėdiečiai naująjį sezoną pasitinka atsinaujinę ir pasiryžę siekti dar didesių iššūkių: pasikeitė komandos pavadinimas, treneris, kapitonas, įvyko pokyčių ir žaidėjų gretose. Nuo šiol ši komanda glaudžiai bendradarbiaus su reprezentacine Klaipėdos „Neptūno“ komanda, tad pavadinimas keičiamas į „Neptūnas-Akvaservis“.

Komandą treniruoja jaunas ir perspektyvus treneris Tomas Gaidamavičius. Jis pakeitė iki tol komandą treniravusį ir Marijampolę išvykusį Rytį Vaišvilą. 

Klaipėdiečiams pavyko išsaugoti įžaidėjus - Mindaugą Stašį ir Deividą Anužį, taip pat komandoje liko Ignas Ramašauskas, Jonas Dumašius. 

Į komandą patobulėję Prancūzijoje grįžo Raidas Nacius ir Deivydas Keburys. Į komandą įsiliejo jaunas 206 cm ūgio Klaipėdos universiteto pirmakursis Dovydas Romančenka, taip pat „Mažeikiuose“ rungtyniavęs sunkusis krašto puojas Mantas Šerkšnas. 

Prisijungė jauni ir perspektyvūs žaidėjai – Ernestas Jonkus ir Herkus Kumpys. 

Pagrindinė „Neptūno“ komanda skolina Arūną Mikalauską. 

Komandos fiziniu pasirengimu toliau rūpinasi puikus specialistas Laurynas Gendvilas.   

Visgi, neapsieita ir be praradimų – turbūt skaudžiausia netektis – buvęs ilgametis kapitonas Viktoras Chodosovskis. Šis bene dešimtmetį šioje komandoje rungtyniavęs klaipėdietis išvyko rungtyniauti į Prancūziją. Taip pat komandoje nebus Edvino Alunderio, Beno Bagdonavičiaus, Džiugo Slavinsko ir Eriko Kubiliaus. E. Alunderis ir B. Bagdonavičius išvyko rungtyniauti į Italiją, D. Slavinskas - į Ispaniją, E. Kubilius - į „Telšių“ ekipą. 

„Mes visada siekiame prasibrauti tarp keturių stipriausių NKL ekipų ir bandome iškovoti medalius. To paties sieksime ir ateinantį sezoną. Mums svarbu tai, jog mūsų ekipoje būtų išugdyta kuo daugiau jaunų ir perspektyvių žaidėjų „Neptūno“ ekipai. Tam ir dirbame. Juk per daugelį metų mūsų ekipos marškinėlius vilkėjo, o vėliau į reprezentacinę „Neptūno“ ekipą iškeliavo daug žinomų žaidėjų, tarp jų - Mindaugas Girdžiūnas, Marius Runkauskas, Deividas Gailius, Osvaldas Kurauskas, Aidas Viskontas, Valdas Vasylius, taip pat Arvydas Macijauskas, Egidijus Dimša, Vaidotas Volkus, Gediminas Žylė, Arvydas Šikšnius bei daugelis kitų“, - sakė „Neptūno“ akvaservis direktorius Dainius Vaitelis

„Neptūnas-Akvaservis“ 2017-2018 metų NKL sezoną pradės spalio 6 dieną (penktadienį) išvykos rungtynėmis su Tauragės krepšinio klubu. Kitą dieną, šeštadienį, klaipėdiečiai vėl kausis svečiuose, šįkart su Molėtų „Ežerūno“ ekipa. 

Arimiausias NKL rungtynes savo aikštėje, Sporto rūmuse (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10), „Neptūnas-Akvaservis“ žais spalio 13 dieną (penktadienį) 18 val. su Jonavos „Jonava“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder