Nepavydėtini "Neptūno" varžovai F grupėje

Nepavydėtini "Neptūno" varžovai F grupėje

Klaipėdos „Neptūnui“ patekti į Europos taurės turnyro antrąjį etapą bus tikrai sunku. Dvi F grupės komandos - Stambulo „Galatasaray“ ir „Nižnij Novgorod“ - praėjusį sezoną žaidė Eurolygoje. „Galatasaray“ užkirto klaipėdiečiams kelią į „Top 16“ etapą. Solidžias sudėtis subūrė ir Jeruzalės „Hapoel“ bei Atėnų AEK, o Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ remsis penkiais pajėgiais legionieriais.

Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)

Treneris - Ergin Ataman.

Gynėjai: Errick McCollum (188), Sinan Guler (192), Huseyin Koksal (195), Safak Edge (188). Puolėjai: Vladimiras Micovas (201), Blake Schilb (201), Caleb Green (203), Izzet Turkyilmaz (212), Ege Arar (206). Vidurio puolėjai: Joey Dorsey (203), Stephane Lasme (203), Dušan Cantekin (224).

Visą praėjusį sezoną netilo kalbos apie „Galatasaray“ finansines problemas, sudėtis vis keitėsi ir atrodė, kad komanda tuoj išleis paskutinį kvapą, bet sunkumai nesutrukdė patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą ir Turkijos čempionato ketvirtfinalį. Pirmajame Eurolygos etape Stambulo klubas surinko tiek pat pergalių, kiek „Neptūnas“, tačiau nustūmė klaipėdiečius dėl geresnio taškų santykio. Klaipėdoje „Galatasaray“ patyrė nesėkmę 72:82, bet namie laimėjo 94:68.

Prie komandos vairo liko treneris Erginas Atamanas, tačiau sudėtis gerokai pasikeitė. Naujokai tikrai nėra silpni. Džojis Dorsis (Joey Dorsey) atvyko iš „Houston Rockets“, Stefanas Lasmė (Stephane Lasme) - iš Stambulo „Efes Pilsen“, Kalebas Grynas (Caleb Green) - iš Malagos „Unicaja“. Bleikas Šilbas (Blake Schilb) buvo vienas iš Čekijos rinktinės lyderių Europos čempionate, o Erikas Makolumas (Errick McCollum) praėjusį sezoną pagerino Kinijos pirmenybių rekordą, kai per vieną mačą surinko 82 taškus.

„Nižnij Novgorod“ (Rusija)

Treneris - Ainars Bagatskis.

Gynėjai: Eric Maynor (191), Dmitrijus Chvostovas (190), Maksimas Grigorjevas (195), Jevgenijus Baburinas (190), Ivanas Strebkovas (190), Sergejus Marichinas (193). Puolėjai: Semionas Antonovas (202), Victor Rudd (205), Vladimiras Ivlevas (207), Ivanas Viktorovas (196), Andrejus Kirdiačkinas (208). Vidurio puolėjai: Kasparas Berzinis (213), Rašidas Mahalbašičius (211), Ilja Popovas (207).

Dar viena komanda, pasiekusi Eurolygos „Top 16“ etapą. Sėkmingai „Nižnij Novgorod“ žaidė ir VTB lygoje, kurioje pateko į pusfinalį. Niekas neabejoja trenerio iš Latvijos Ainaro Bagatskio kompetencija, bet šį sezoną jam bus sunku stebinti Europą kaip pernai. Klubas negali taškytis pinigais, todėl jį paliko penki puikiai pasirodę ir savo kainą pakėlę legionieriai.

Į Nižnij Novgorodą atvyko latvis Kasparas Berzinis, Austrijai atstovaujantis bosnis Rašidas Mahalbašičius ir Europoje iki šiol nežaidęs amerikietis Viktoras Rudas (Victor Rudd). Didžiausia komandos žvaigžde turėjo tapti penkis sezonus NBA lygoje praleidęs Erikas Meinoras (Eric Maynor), bet per pirmą VTB lygos mačą jam trūko kelio kryžminiai raiščiai. Gynėjas nežais maždaug pusmetį, taigi klubui reikia ieškoti pastiprinimo.

Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ (Rusija)

Treneris - Kirilas Bolšakovas.

Gynėjai: DJ Cooper (183), Viačeslavas Zaicevas (188), Andrejus Matejūnas (180), Maksimas Tkačenka (185). Puolėjai: Tony Mitchell (198), Jajuan Johnson (206), Jordan Hamilton (201), Igoris Zamanskis (202), Dmitrijus Koršakovas (201), Denisas Maganas (196), Pavelas Bugajenka (205), Jevgenijus Voitiukas (201), Dmitrijus Gerasimenka (199). Vidurio puolėjai: Richard Guinn (208), Dmitrijus Sokolovas (214).

Volgogrado klubo prezidentas Dmitrijus Gerasimenka garsėja tuo, kad mėgsta ir pats išbėgti į aikštelę. Šiemet jis taip pat įrašytas į sudėtį, bet aišku, jog svarbiausius vaidmenis atliks ne jis ir ne kiti rusai. „Krasnyj Oktiabr“ remiasi amerikiečiais, kurių praėjusį sezoną Volgograde buvo šeši, o šiemet kol kas yra penki.

Verta išskirti NBA patirties turinčius Tonį Mičelą (Tony Mitchell), Džordaną Hamiltoną (Jordan Hamilton) ir Džadžuaną Džonsoną (Jajuan Johnson). T.Mičelas praėjusį sezoną rungtyniavo Trento ekipoje „Dolomiti Energia“ ir tapo Italijos čempionato naudingiausiu bei rezultatyviausiu (20,1 tšk.) žaidėju. Jis ir Dž.Džonsonas NBA žaidė epizodiškai, o Dž.Hamiltonas stipriausioje pasaulio lygoje praleido ketverius metus. Praėjusį sezoną „Krasnyj Oktiabr“ Europos taurės turnyre pateko į antrąjį etapą, o VTB lygoje užėmė 12 vietą.

Jeruzalės „Hapoel“(Izraelis)

Treneris - Danny Franco.

Gynėjai: Jotamas Halperinas (196), Bracey Wright (191), Earl Rowland (188), Baras Timoras (190), Igoris Majoras (193). Puolėjai: Lioras Elijahu (207), Donta Smith (200), Josh Duncan (203), Tony Gaffney (206), Rafis Menko (198). Vidurio puolėjai: D’or Fischer (211), Yancy Gates (206).

Jeruzalės klubas praėjusį sezoną iš Europos taurės turnyro iškrito po pirmojo etapo, bet paskui sensacingai tapo Izraelio čempionu. Nestebina, kad po tokio pasiekimo „Hapoel“ vadovai panoro išlaikyti trenerį Denį Franką (Danny Franco). Liko ir maždaug pusė krepšininkų, o šiais laikais tai galima vadinti stabilumu. Svarbiausi komandos naujokai yra įžaidėjas Erlas Roulandas (Earl Rowland) ir du vidurio puolėjai - Doras Fišeris (D’or Fischer) bei Jansis Geitsas (Yancy Gates). Pastarasis 2012-2013 m. atstovavo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Naujoku vargu ar galima vadinti puolėją Džošą Dankaną (Josh Duncan), kuris į „Hapoel“ grįžo po metų pertraukos.

Atėnų AEK (Graikija)

Treneris - Draganas Šakota.

Gynėjai: Chris Warren (178), Marc Carter (191), Philip Scrubb (190), Dimitris Kacivelis (196), Joanis Kalampokis (196), Dimitris Moraitis (190), Nontas Papantoniju (190). Puolėjai: Malik Hairston (198), Daniel Orton (208), Dušanas Šakota (210), Milanas Miloševičius (203), Edinas Atičius (201), Nikas Paulas (201). Vidurio puolėjai: Lukas Mavrokefalidis (210), Oderah Anosike (203), Zisis Sarikopulas (212).

2000 m. Saportos taurės laimėtojas AEK į tarptautinę areną grįžta po ilgos pertraukos. Klubas turėjo daug finansinių problemų ir buvo nusiritęs net į trečiąjį Graikijos divizioną. Sugrįžti į aukščiausiąją lygą pavyko tik pernai. AEK Graikijos čempionate užėmė penktąją vietą, prie to prisidėjo ir Tomas Delininkaitis.

Vasarą komandą paliko lietuvis ir dar keli patyrę krepšininkai, tačiau atrodo, kad dabar finansinės problemos AEK nekamuoja. Į sudėtį įrašyti net septyni legionieriai. Malikas Heirstonas (Malik Hairston) yra puikiai žinomas Europoje, Filipas Skrabas (Philip Scrubb) šiemet prasimušė į Kanados rinktinę, o Odera Anosikė (Oderah Anosike) pasižymėjo Italijos pirmenybėse. Atstovaudamas Avelino ekipai „Sidigas“, aukštaūgis tapo geriausiu čempionato kovotoju dėl kamuolių (10,9 per rungtynes). Yra sudėtyje ir patyrusių graikų. Garsiausias vietinis žaidėjas - vidurio puolėjas Lukas Mavrokefalidis - į AEK persikraustė iš Atėnų „Panathinaikos“.

„Neptūno“ tvarkaraštis

Spalio 14 d. - su „Galatasaray“ (namie);

spalio 21 d. - su „Hapoel“ (išvykoje);

spalio 28 d. - su „Krasnyj Oktiabr“ (namie);

lapkričio 4 d. - su „Nižnij Novgorod“ (išvykoje);

lapkričio 11 d. - su AEK (namie);

lapkričio 18 d. - su „Galatasaray“ (išvykoje);

lapkričio 24 d. - su „Hapoel“ (namie);

gruodžio 2 d. - su „Krasnyj Oktiabr“ (išvykoje);

gruodžio 9 d. - su „Nižnij Novgorod“ (namie);

gruodžio 16 d. - su AEK (išvykoje).

Parengta pagal savaitraščio „Respublika“ priedą „Sporto gyvenimas“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder