Ne visi žaidėjai supranta žemaičiuojantį trenerį

Ne visi žaidėjai supranta žemaičiuojantį trenerį

Nors „Palanga Triobet“ yra prasčiausia LKL komanda šį sezoną, ji neabejotinai turi geriausiai žemaitiškai kalbantį atstovą lygoje.

Iš komandos trenerio pareigų pasitraukus Rimvydui Samulėnui, kartu su klubo vadovu Regimantu Juška krepšininkams vadovauti ėmė ir žinomas Žemaitijos treneris Genadijus Glikmanas.

Nusipelnęs Lietuvos treneris iš Plungės po trečiadienį įvykusių LKL rungtynių su Klaipėdos „Neptūnu“ dalyvavo spaudos konferencijoje, kur pažėrė žemaitiškų perliukų.

„Kai kurie dar nesupronta, ko aš reikalauju, – žemaitišku akcentu rėžė Glikmanas. – Neužmirkim, kad aš vadovauju žemaitišką, kai kurie žemaitišką nesupronta.“

Kiek vėliau plungiškis prašė žurnalistų išversti žemaitišką žodį:

„Uns vaikiuks atėjs kap špiekis. Nu kap če vadinsis. Nežinau, kap če lietuvišką bos“, – bandydamas apibūdinti liesą krepšininką žodžių ieškojo G. Glikmanas.

Jis turi daug metų patirties dirbdamas treneriu ir ne kartą yra atsidūręs dėmesio centre. Tačiau ne dėl savo, o dėl auklėtinių problemų.

Prieš dvidešimtmetį jis vadovavo Plungės „Olimpo“ komandai, kurioje buvo ir amerikiečių. Šie ne kartą buvo atsidūrę areštinėje, o G. Glikmanui vidury nakties tekdavo vykti jų vaduoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder