"Naglis" liko be Gedimino Petrausko

"Naglis" liko be Gedimino Petrausko

Praėjusią savaitę į lažybų skandalą įsivėlusios Palangos "Naglio" ekipoje permainos - žaidėjai atsisveikino su vyriausiuoju treneriu Gediminu Petrausku.

Taip pat ekipą paliko 205 cm ūgio amerikietis Geraldas Inmanas.

Šios permainos siejamos ne su lažybų skandalu, o su iškovota vieta LKL turnyrinėje lentelėje: palangiškiai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame sezone užėmė 12-ąją vietą ir turės žaisti pereinamąsias rungtynes dėl išlikimo LKL lygoje su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionu.

G. Petrauską pakeis iki tol komandoje asistentu dirbęs Albertas Vilimas.

Vakar Lietuvos krepšinio federacijoje į pirmąjį posėdį susirinko speciali komisija, kuri buvo sudaryta kilus skandalui dėl galimo Palangos "Naglio" žaidėjų dalyvavimo lažybose statant prieš savo komandą.

Komisija per pirmąjį posėdį konstatavo, kad šiuo metu apie lažybas nekalba jokie dokumentai - panašūs atvejai, kaip "Naglio" žaidėjų, nėra numatyti nei varžybų reglamentuose, nei Lietuvos įstatymuose. Apie lažybas nieko nėra pasakyta ir FIBA bei "FIBA Europe" reglamentuose, kuriuos komisija taip pat nagrinėjo.

"Reikia spręsti problemą iš esmės, teks būti šioje srityje pirmiesiems. Reikia sukurti tokią tvarką, kad krepšininkai, jų artimieji būtų atriboti nuo lažybų ", - sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Sprendimas dėl "Naglio" žaidėjų bus priimtas per artimiausią LKF vykdomojo komiteto posėdį. Komisija paprašė "Naglio" klubą pateikti daugiau informacijos apie minėtąjį atvejį ir išnagrinėjusi medžiagą teiks rekomendacinį sprendimą LKF vykdomajam komitetui.

"Vakarų ekspreso" informacija

DEBIUTAS LKL. G. Petrauskui su "Naglio" komanda LKL sezono pradžioje sekėsi, tačiau vėliau pasipylė pralaimėjimai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder