"Naftos-Universiteto" gretose - naujas veidas

"Naftos-Universiteto" gretose - naujas veidas

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bronzos medalių laimėtojų Klaipėdos "Naftos-Universiteto" gretose - permainos: ekipoje neliko prie lyderių priskiriamų 23 metų Tado Klimo ir 22 metų Mindaugo Girdžiūno, tačiau komandą papildė 208 cm ūgio 20-metis Valentas Tarolis. Manoma, kad šis aukštaūgis sustiprins praėjusį sezoną buvusią klaipėdiečių silpnąją grandį - priekinę liniją.

Su V. Taroliu pasirašyta ilgalaikė - trejų metų sutartis. Praėjusiame sezone jis žaidė Regioninės krepšinio lygos (RKL) Birštono "JAZZ-Diremta" ekipoje.

Kova dėl stratego posto

"Naftos-Universiteto" krepšininkams pagrindiniu smuiku ir toliau grieš Dainius Miliūnas. Komandos vadovai liko patenkinti praėjusio sezono pasiekimu - iškovotais bronzos medaliais.

Tiesa, jis neakivaizdžioje kovoje dėl šio posto įveikė net tris pretendentus: Rytį Vaišvilą (šią komandą treniravo 2007-2008 metais), Marių Tamolį (LCC tarptautinio universiteto komandos treneris) ir Alfredą Kaniavą (pastaruosius metus treniravo moterų "Lemminkainen" ekipą). Beje, A. Kaniavai siūloma tapti antruoju "Naftos-Universiteto" treneriu. Kol kas pastarasis tikslaus atsakymo nepateikė - dar yra derinamos sąlygos.

"Neptūnas" skolina žaidėjus

Iš pernykščių žaidėjų "Naftos-Universiteto" komandoje lieka Deividas Anužis, Haroldas Venskus, Dainius Žvinklys, Aurimas Bulsis, Donatas Norkus (visi jie dar turi dvejus metus galiojančias sutartis), Julius Kazakauskas ir Viktoras~Chodosovskis (abu jie turi sutartis vienam sezonui).

Ateinantį sezoną "Naftai-Universitetui" taip pat padės ir su "Neptūnu" sutartis turintys Tadas Maželis ("Naftos-Universiteto" ekipoje žaidė ir pernai) bei Modestas Kumpis. Jis pernai buvo paskolintas "Mažeikių" ekipai.

Tarp pretendentų įsilieti į "Naftos-Universiteto" gretas yra ir 17-metis Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos atstovas Daniel Jokubaitis, taip pat Klaipėdos "Tekodos" žaidėjas 23 metų Donatas Sraigis ir pernai Vilniaus "Sakalų" ekipoje rungtyniavęs 19-metis Rimvydas Brencius. Tiesa, šis Klaipėdoje gimęs 200 cm ūgio krepšininkas 2009-2010 metų sezone atstovavo Klaipėdos "Neptūnui".

"Su mumis sportuoja daug jaunų krepšininkų, galimų kandidatų, gal ir išsirinksime kokius du tris mums tinkančius žaidėjus", - pabrėžė "Naftos-Universiteto" komandos strategas D. Miliūnas.

Draugiškos rungtynės

Pastaroji ekipa naujajam sezonui pradėjo ruoštis nuo rugpjūčio 15 dienos: pirmąsias dvi savaites po du kartus per dieną buvo rengiamos fizinio pasirengimo treniruotės, o nuo rugsėjo pirmosios dienos krepšininkai paėmė į rankas ir kamuolį.

"Naftos-Universiteto" ekipa jau spėjo sužaisti ir penkerias draugiškas rungtynes: rezultatu 70:52 Klaipėdoje įveikė Liubercų "Triumf" ekipos dublerius, dukart vos dviejų taškų skirtumu Gargžduose nusileido NKL debiutantams "Gargždams" (69:71 ir antrąkart po pratęsimo rezultatu 86:88), praėjusį penktadienį Klaipėdoje naftininkai rezultatu 56:99 turėjo pripažinti ir aukščiausios Ukrainos lygos - Kijevo "Kijevo" ekipos pranašumą, šeštadienį 22 taškų skirtumu (94:72) nugalėjo LCC tarptautinio universiteto komandą.

"Į rezultatus kol kas nekreipiu dėmesio, tiesiog bandau įvairias kombinacijas, noriu išbandyti jaunus krepšininkus. Juk draugiškos rungtynės ir yra skirtos tobulintis. Daugiausiai naudingų pamokų įgijome iš ukrainiečių. Pamatėme, kad dar reikia daug dirbti", - pabrėžė D. Miliūnas.

Startas - spalio 7-ąją

Vienas iš "Naftos-Universiteto" komandos steigėjų Algimantas Žičkus pasidžiaugė, jog ateinantį sezoną su ekipa toliau bendradarbiaus ištikimiausi rėmėjai, daugiau nei dešimtmetį globojantys ekipą - AB "Klaipėdos nafta" ir klubo prezidentas Aleksandras Lobačiovas.

Pirmąsias NKL sezono rungtynes "Naftos-Universiteto" krepšininkai žais spalio 7 dieną išvykoje su Joniškio "Delikatesu", kitą dieną - spalio 8-ąją - jie pasirodys ir savo miesto publikai - susitiks su Šiaulių "ABRO-Universiteto" ekipa.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder